Uusi hanke: Rannikkoelämyksiä ympäri vuoden, kestävyys keskiössä

13.12.2022

Roadtrip in Kvarken. Photo Lola Akinmade Akerstrom. Kvarken Destinations Contentbank

Uudella valtionrajat ylittävällä yhteistyöllä halutaan lisätä Perämeren ympäri ja Merenkurkun poikki kulkevan rannikkoreitin houkuttelevuutta

Bothnian Coastal Route -hankkeen tavoitteena on lisätä Merenkurkun poikki ja Perämeren ympäri kulkevan rannikkoreitin houkuttelevuutta sekä ulkomaisten vierailijoiden, että paikallisen väestön keskuudessa. Hankkeen avulla pyritään lisäämään syitä vierailla reitin varrella sijaitsevissa kohteissa tutustumassa niiden runsaaseen tuotevalikoimaan ja samalla luoda parempia edellytyksiä kestävälle kasvulle.

Yhteistyökumppanit ottivat suurella ilolla vastaan ​​uutisen rahoituksen myöntämisestä uudelle matkailuhankkeelle.

Myönnetty rahoitus merkitsee laajaa yhteistyötä kolmen ruotsalaisen ja neljän suomalaisen organisaation välillä. Organisaatiot kokoontuvat yhteen hankekumppaneiksi kolmivuotiseen Interreg Aurora -hankkeeseen tammikuusta 2023 alkaen.

– Vahvalla kumppanuudella ja lähekkäin sijaitsevilla kohteilla molemmissa maissa kehitämme yhdessä matkailua Perämeren ympäri ja Merenkurkun poikki kulkevalla rannikkoreitillä, kuvailee Merenkurkun neuvoston hankepäällikkö Marianne Sjöström.

Hankkeessa nostetaan rannikkoaluettamme houkuttelevana matkailukohteena vuoden ympäri ja näytetään myös, kuinka sen voi tehdä kestävällä tavalla. Rannikkoreitti Bothnian Coastal Routen, miksi myös hanketta kutsutaan, varrella sijaitsevat matkailuyritykset saavat näkyvyyttä hankkeen markkinoinnin kautta, jossa kohderyhmänä ovat Euroopan matkailumarkkinat. Hankkeeseen sisältyy myös liiketoiminnan kehittäminen, ja tällöin painopisteenä on matkailuelinkeinon kyky sopeutua mahdollisiin tuleviin kriiseihin, kuten alan juuri kokema pandemia.

– Yrityksillä on mahdollisuus solmia uusia kontakteja, tehdä yhteistyötä ja myös oppia toisiltaan. Paikallisten kohteiden kehittäminen on meille tärkeää Pohjoismaiden pohjoisosissa, lisää projektipäällikkö Peter Källberg, VASEK.

Wasaline (NLC Ferry Oy) on mukana hankkeessa osarahoittajana ja toimii yhdistävänä linkkinä merellä ympäristöystävällisen Aurora Botnia laivansa kautta.

Hankkeeseen, joka toteutetaan vuosina 2023–2025, odotetaan matkakohteiden lisäksi osallistuvan noin 150 hankealueen yritystä.

 

Budjetti ja rahoitus: Hankkeen kokonaisbudjetti on 2 712 677,00 euroa, josta 1 763 241,00 euroa EU-rahoitusta Interreg Aurora -ohjelman kautta. Loppurahoitus tulee Suomen kansallisesta ja Ruotsin alueellisesta vastinrahoituksesta, Pohjoismaiden ministerineuvostolta sekä kunnallisesta ja yksityisestä vastinrahoituksesta.

Hankekumppanit: Kumppanuuteen kuuluvat Merenkurkun neuvosto EAYY (johtava tuensaaja), Kalajoen kaupunki, Luleå Business Region AB, Oulun kaupunki/ Business Oulu, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Visit Skellefteå AB ja Visit Umeå AB.

Rahoittajat: Interreg Aurora, Lapin liitto, Region Västerbotten, Merenkurkun neuvosto EAYY, Uumajan kunta, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Kalajoen kaupunki, Luleå Business Region AB, Oulun kaupunki/ BusinessOulu, Visit Skellefteå AB, Vaasan kaupunki, Kokkolan Matkailu Oy, Haaparannan kunta - Haaparanta/Tornio, Perämerenkaari Bothnian Arc ry, Pietarsaaren kaupunki, Piteån kunta, Kemin Matkailu Oy, NLC Ferry Ab Oy.

Hankeaika: Hankkeen kesto on kolme vuotta, vuoden 2023 alusta vuoden 2025 loppuun.

 

Kuva: Lola Akinmade Akerstrom. Kvarken Destinations Contentbank

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää