Puhemies-workshopista työkaluja seudun esittelyyn

22.08.2014

VASEK järjesti 22.8. Puhemies-workshopin ihmisille, jotka työnsä puolesta isännöivät usein seudulla vierailevia ryhmiä. Erilaisten puheenvuorojen kautta tavoitetaan vuosittain tuhansia ihmisiä, ja seudusta kerrottavan viestin on oltava yhtenäinen.

– Ei ole ollenkaan yhdentekevää mitä ja miten puhumme! Kokosimme asiantuntijat puhumaan omista erityisaloistaan kuten energiaklusterista, matkailusta, tilastofaktoista ja kulttuurituotannosta. Paitsi peruskoulutusta siitä kuinka vaikuttavia puheita pidetään ja kuinka hyvä puhe rakennetaan yleisölle, tarjottiin kuulijoille esitysmateriaalit, kuvat, tarinat ja päivitetyt faktat, Vaasan seudun viestintäpäällikkö Suvi Markko kertoo.

Markko muistutti avauspuheenvuorossaan puheiden räätälöinnin tärkeydestä. On muistettava miettiä kuulijoita ja sitä, mikä heitä erityisesti kiinnostaa. Yleisön ei saa antaa nukkua vaan heidät on saatava innostumaan. Tarinoiden avulla seudun esittely on helppoa, ja erityisesti tarinan mukana esitellyt faktat pysyvät paremmin sekä kertojan että kuulijan mielessä.

Tilaisuuden avannut Suvi Markko painotti puheiden räätälöinnin tärkeyttä:
"Muista kohderyhmä ja heitä kiinnostavat asiat!"

Vaasan kaupungin erityissuunnittelija Jonas Nylén oli koonnut kattavan tilastopaketin Vaasan seudun TOP5-tilastoista ja marssitti workshop-osallistujien verkkokalvoille melkoisen joukon mairittelevia faktoja muun muassa Vaasan seudun väestö- ja työpaikkakehityksestä ja väestön hyvinvoinnista. Väestön hyvinvointiin tarttui myös kulttuurijohtaja Sanna Bondas, jonka mukaan Vaasan kaupungin kulttuuripanostukset tuovat mahdollisuuksia hyvinvoinnin kehittämiselle ja yhteisöllisyyden lisäämiselle ja siten myös matkailulle.

 

Ehkä päivän mielenkiintoisimman knoppitiedon tarjosi kulttuurijohtaja Bondas: "Vaasassa on Suomen ainut Henri Matissen taulu.

Vaasan seudulla on Suomen korkein eliniän odote erityisesti naisilla. Hyvinvoinnissa ja elämänlaadussa näppinsä on pelissä myös Vaasan sairaanhoitopiirillä, jonka tiedottaja Leena Forsén esitteli Vaasan keskussairaalan toimintaa sekä kärkiosaamista potilasturvallisuuden, vauvamyönteisyyden ja syöpähoitojen saralla.

Seudun viestinnän kärkiviesteistä energiateollisuutta esitteli EnergyVaasan markkinointijohtaja Robert Olander Merinovalta. Olander nosti esiin viisi osa-aluetta, jotka tukevat Vaasan asemaa Suomen energiapääkaupunkina

Energiaklusterin menestystä seudulla tukevat Vaasan seudun korkeakoulut, joita esitteli Vaasan yliopiston viestintäpäällikkö Maria Mäkelä. Vaasassa toimii 7 korkeakoulua, mikä on Vaasan kokoiselle kaupungille melkoinen määrä. Nyt viimeistään kaikille on tuttua se fakta, että Vaasassa joka viides vastaantulija on opiskelija, sillä Vaasan eri kampusalueilla opiskelee 13 000 korkeakouluopiskelijaa. Kansainvälisesti merkittävän energiaklusterin pääpaikan tyyliin sopii myös se, että Vaasassa on myös kansainvälisiä opiskelijoita huomattavan paljon.

Seudun matkailusta kertoi Vaasan seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Kati Eklöf, joka muistutti kuulijoita siitä, että matkailukohteiden kehittyminen eli lisää pelkästään matkailijoita vaan myös asukkaiden viihtyvyyttä. Ja se taas edelleen lisää matkailijoiden määrää. Vaasan seudun matkailun ”unique selling point” eli ainutlaatuisuus on juuri Merenkurkun luonnonperintöalue, jonne menneenä kesänä järjestettiinkin runsaasti matkoja.

Lisätietoja, esittelymateriaali- sekä puhujapyynnöt:

viestintäpäällikkö Suvi Markko
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK
suvi.markko@vasek.fi

 

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää