Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023

IMG 4560Osa Wellmedic Oy:n henkilökunnasta, ja Tommi Virkama & Kjell Nydahl (VASEK)

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa. Raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä saa 5 000 euron ja yleisön suosikki 2 500 euron rahapalkinnon. Tänä vuonna finaalissa on mukana myös mustasaarelaisyritys Wellmedic Oy. 

Lue Suomen Uusyrityskeskusten tiedote: LINKKI
Yleisö voi äänestää oma suosikki tämän linkin kautta: LINKKI 
 

Wellmedic: Perheyritys oli pitkäaikainen unelma

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia valitsi kesäkuussa mustasaarelaisen Wellmedic Oy Ab:n vuoden 2023 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Wellmedic tarjoaa asiakkailleen sekä työterveyspalveluita että yksityistä terveydenhuoltoa. Kasvavan yrityksen lääkäriasemat löytyvät tällä hetkellä neljältä paikkakunnalta: Mustasaaresta, Vöyriltä, Oravaisista ja Karjaalta.

Nurin perheellä on aina ollut unelma perheyrityksen pyörittämisestä. Asiaa ajoi etenkin isä Zar Nuri, joka on sisätautien ja kardiologian erikoislääkäri. Yritys rekisteröitiin vuonna 2020, vähän ennen koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan alkua Suomessa. Samoihin aikoihin puhuttiin paljon sote-uudistuksesta ja hoitojonoista.

Zar Nurin tytär ja yhtiön toimitusjohtaja Marta Backlund kertoo, että markkinoilla oli kysyntää ja tarvetta täydentäville palveluille:

– Näimme kyllä tarpeen jo silloin, mutta myös tulevat tarpeet. Kaikki hoitoalalla esiintyneet ongelmat tulisivat kasvamaan koronan takia. Esimerkiksi monet kroonikot eivät saaneet hoitoa, ja pandemian jälkeen oli odotettavissa suurta painetta hoitoalaa kohtaan.

Yhtiön liiketoiminta on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin.

–  Uuden yrityksen toiminta voi olla haasteellista kolmekin ensimmäistä vuotta. Wellmedic on lyhyessä ajassa paitsi vakiinnuttanut toimintansa, myös laajentanut, sanoo yritystä auttanut yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl VASEKilta.

Startian johtaja Tommi Virkama täydentää:

– Vaikka hoitoala on viimeisten vuosien aikana käynyt läpi suuria muutoksia ja haasteita, on Wellmedic onnistunut kehittämään toimintaansa ja palveluitaan vastaamaan markkinoiden tarpeita. Yrityksen menestys perustuu hyvän ja monipuolisen tiimin vankkaan ammattitaitoon.

Lue koko tiedote kesäkuulta: Vuoden uusyrittäjä Wellmedic: Perheyritys oli pitkäaikainen unelma‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kosmetiikkaa koskevat säännöt ja velvollisuudet haltuun

21.05.2024 | Uutiset
Suomessa et tarvitse ennakkohyväksyntää kosmetiikkatuotteiden myyntiä varten, mutta kun tuote on myynnissä, sitä valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Siksi sinun on tärkeä jo yrityksesi perustamisvaiheessa selvittää oma roolisi ja siihen kuuluvat velvollisuudet. Näistä löydät tietoa Tukesin sivuilta.
Lue lisää

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää