Matkailuyrittäjät kehittävät tuotepaketteja yhteistyössä – yritysryhmähankkeen avulla

27.11.2017

Prisma KallesInnMustasaaren saaristossa sijaitsevalla Klobbskatin alueella on käynnissä suuria investointeja: matkailuyritys Kalle’s Inn, jonka tärkeimpänä kohderyhmä on tähän saakka ollut yritysvieraat, laajentaa toimintaansa myös yksittäisiin matkailijoihin.

Alueelle, aivan meren rantaan rakennettiin kesällä 2017 lasimökkejä, joihin voidaan alkuvaiheessa majoittaa jopa 16 vierasta, minkä lisäksi myös olemassa olevissa rakennuksissa on majoitusmahdollisuuksia. Tähän liittyy uusien, alueesta kiinnostuneiden asiakasryhmien etsiminen ja erilaisten aktiviteettien ja oheispalveluiden kehittäminen toimiviksi tuotepaketeiksi.

Laajan kokonaisuuden kehittämiseksi tarvitaan yhteistyötä. Yrittäjä Freddi Skott sai idean yritysryhmähankkeesta kuultuaan maaseutuohjelman tarjoamasta mahdollisuudesta Peter Källbergiltä. Mukaan yritysryhmähankkeeseen Kalle’s Innin lisäksi lähtivät yritykset AWAY Tourism, Qvarken Boat Charter ja Kvarken Nature and Fishing Tours. VASEK puolestaan toimii hankkeessa hallinnoijana ja vastaa hankkeeseen liittyvistä paperitöistä.

– Yrittäjällä ei yksinään ole tarjottavanaan kaikkia niitä palveluita, joita tarvitaan luomaan kokonaisuuksia, joilla houkutellaan kävijöitä globaaleilta markkinoilta, siksi tarvitaan yhteistyötä, kertoo projektipäällikkö Peter Källberg VASEKilta.

– Jotta houkuttelevien tuotepakettien koostaminen yhdessä onnistuu, on osassa mukana olevista yrityksistä tehtävä myös yrityskohtaisia toimenpiteitä, ja onneksi yritysryhmähankkeita koskevien ehtojen mukaan tämä on mahdollista, Källberg kiittelee.

Yritysryhmähankkeen ensisijaisena tavoitteena on koota rajattu, mutta riittävä määrä jälleenmyyjiä ja agentteja, jotka ottavat matkailutuotepaketit osaksi tarjontaansa.

– Näin taataan matkailijoiden virta pitkällä tähtäimellä. Tuotepaketteja kehitetään myös vuoden eri sesonkien mukaan pidentämään nykyisiä sesonkeja, Skott kertoo.

Merenkurkku S6A3627 600pxSuunnitelmissa on myös konsulttipalveluina teetettävät selvitykset, joilla kartoitetaan matkanjärjestäjät, jotka ovat aidosti kiinnostuneet hankkeessa kehitetyistä matkailutuotteista.

– Selvitysten avulla säästetään aikaa, kun keskitytään ainoastaan tuotteisiin, joilla on myyntipotentiaalia loppuasiakkaille. Tarkoituksena on luoda kontakteja jälleenmyyjiin myös esimerkiksi osallistumalla messuille eri markkina-alueilla. Jälleenmyyjiä voidaan kutsua myös tutustumaan tuotepaketteihin ihan paikan päällä, AWAY tourismin yrittäjä Kim Kurenmaa listaa.

– Tuotepaketteja pitää myös testata esimerkiksi testiryhmillä ja yhteistyössä VisitVaasan ja Visit Finlandin kanssa. Testimatkoja arvioidaan ja sen perusteella hiotaan vielä paketti loppuun, myymiskelpoiseksi tuotteeksi, Källberg muistuttaa.

Yritysryhmän kehittämishankkeessa 3–10 yritystä kehittää yhdessä toimintaansa ja samalla voidaan kehittää jokaista yritystä myös yrityskohtaisilla toimenpiteillä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tuotannollisen yhteistyön kehittäminen, markkinointi- ja myyntiyhteistyön kehittäminen tai tuoteperheen suunnittelu.

Lue lisää yritysryhmähankkeista

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää

Federica Polo on nimitetty EU Affairs Manageriksi Teknologiakeskus Merinovaan

17.11.2020 | Uutiset
Federica Polo aloittaa EU Affairs Managerina Teknologiakeskus Merinovan palveluksessa 1.12.2020. Tehtävässään hän edistää yliopistojen ja yritysmaailman sidosryhmien aktiivista yhteistyötä eurooppalaisessa ja kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä toimimalla yhteyspisteenä ja välittäjänä projekti-ideoiden kehittämisessä yhdessä Vaasan seudun energiaekosysteemin toimijoiden kanssa.
Lue lisää

ACCESS-hanke edistää ympäristöystävällisiä matkaketjuja Vaasan seudulla

16.11.2020 | Uutiset
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKille rahoitusta hankkeeseen, joka edistää paikallisen matkailuelinkeinon elpymistä ja hyödyttää matkailuelinkeinoa niillä alueilla, joissa kävijöitä on eniten. Hankkeen koko nimi, ACCESS – Developing accessibility and new sustainable services in Vaasa region, kiteyttää tavoitteen: päämääränä on lisätä Vaasan seudun matkailukohteiden tavoitettavuutta kestävin ja vastuullisin keinoin.
Lue lisää

Yrityksiä perustetaan nyt Vaasan seudulla yhtä ahkerasti kuin ennen korona-aikaa

09.11.2020 | Uutiset
Suomen 30 Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin tammi-syyskuun aikana kahdeksan prosenttia vähemmän uusia yrityksiä kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa vuosi on kuitenkin tähän mennessä ollut edellisvuoden kaltainen, mitä perustettujen yritysten määrään tulee.
Lue lisää