Luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kodinhoitotuotteita Isostakyröstä

03.04.2018

KyroLiving8 www Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat Kyrö Living Oy:n vain runsas kuukausi sitten ja pian aukeaa myös yrityksen verkkokauppa.

Vain noin kuukausi sitten uusi Isokyröläinen yritys näki päivänvalon, kun ystävykset Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat yrityksen Kyrö Living Oy. Ystävykset valmistavat markkinointinimellä FIINI Naturally luonnonkosmetiikkaa, ekologisia kodinhoitotuotteita sekä luonnonmukaisia hoitotuotteita myös lemmikeille.

Kaikki alkoi huulirasvasta. Essi Rintamäki, joka on koulutukseltaan medianomi ja verkkograafikko, halusi valmistaa oman, luonnonmukaisen huulivoiteen puhtaista ja luonnonmukaisista aineksista. Vähitellen kuvioihin tuli mukaan useampia tuotteita ja hommasta kasvoi ihan vakavasti otettava harrastus.

– Kun huomasin, että myös perhe ja tuttavani pitivät tuotteista, ja luonnonmukaisille vartalonhoitotuotteille oli kysyntää, heräsi ajatus tehdä harrastuksesta liiketoimintaa. Heidin ottaminen mukaan toimintaan oli helppo päätös. Olemme olleet ystäviä lukioajoilta asti ja meillä on samansuuntaiset ajatukset ja periaatteet, Essi selittää.

Essi panostaa nyt, oltuaan jonkin aikaa kotona lasten kanssa, täysillä yrittämiseen. Heidi puolestaan työskentelee lastensuojelussa ja omistaa toistaiseksi iltansa ja viikonloppunsa yritykselle. Toiveissa on kuitenkin, että muutaman vuoden kuluttua yritys voisi työllistää heidät molemmat kokopäiväisesti.

KyroLiving2 wwwFIINI Naturally -nimellä kulkeva tuotevalikoima on jo laaja, ja siihen kuuluu muun muassa kodinhoitotuotteita, luonnonkosmetiikkaa, hoitotuotteita miehille ja jopa lemmikeille. Essi ja Heidi ovat valinneet panostaa tuotteiden tyylipuhtaaseen ja visuaalisesti puhuttelevaan ulkoasuun. Tuotteita kelpaa pitää kotona esillä eikä niitä tarvitse piilottaa kaappiin pois näkyvistä.

Toistaiseksi tuotteiden valmistus tapahtuu Essin keittiössä, mutta jo nyt, ennen kuin he ovat edes ehtineet avata verkkokauppaansa, on tilanahtaus tullut vastaan ja yritykselle on tarpeen löytää sopivat toimitilat. Tuotevalikoima on jo suuri, ja siihen kuuluu muun muassa saippuoita, ihovoiteita, huulirasvoja, kasvoöljyjä, jalkakylpypommeja, miehille after shave -voiteita ja partaöljyjä sekä kotiin pyykkietikkaa ja tekstiilien suoristussuihkeita, jotka tekevät vaatteista ja muista tekstiileistä sileitä ilman silittämistä. Suihkeet myös vähentävät vaatteiden staattista sähköä. Koirille on tarjolla tassuvoidetta ja myös muita tuotteita on suunnitteilla.

– Lemmikkieläintuotteet ovat olleet minun sarkaani, kun taas Essi on huolehtinut enemmän kosmetiikasta, Heidi lisää.

Tuotteet sisältävät ainoastaan luonnonmukaisia ainesosia kuten erilaisia öljyjä – tyrniä, kauraa, koivua ja niin edelleen. Mahdollisuuksien mukaan käytetään ensi sijaisesti kotimaisia raaka-aineita, ja juuri kaura on osoittautunut erittäin hyväksi kuivalle iholle.

– Kauravoide on ollut talvella pelastus tyttäreni atooppiselle iholle. Sen ansiosta ei ole tarvinnut käyttää kortisonivoiteita, Heidi kertoo.

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen asemesta ja se hoitaa sekä tekstiilejä että pesukonetta. Sitä voi myös käyttää sellaisille vaatteille, joihin ei muutoin saa käyttää huuhteluaineita. Kaikki tuotteet on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin ja pulloihin, joko lasisiin tai metallisiin. Muovipulloja vältetään, koska ympäristöajattelu on tärkeä osa yrityksen konseptia.

KyroLiving12 www
Suolasaippuat valmistetaan silikonimuoteissa. Niitä löytyy eri hajuisina, aivan kuten montaa muutakin tuotetta.

Kaikki reseptit ovat Essin ja Heidin omia, ja tuotekehityksen takana on paljon tutkimusta ja kokeiluja. Kaikilla raaka-aineilla on omat ominaisuutensa, ja osaamisensa näistä he ovat itse hankkineet. Mutta itse yrityksen perustamisessa he saivat hyvää apua VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaarelta, jota sekä Essi että Heidi ylistävät:

– Emme olisi osanneet osakeyhtiön perustamisessa tarvittavaa ”paperisotaa” tai hakea starttirahaa ilman Antin apua, he toteavat.

– Lisäksi olemme saaneet paljon muitakin vinkkejä Antilta esimerkiksi sopivista jälleenmyyjistä, tapahtumista mihin voimme osallistua myyjinä ja monista muista asioista.

– Essillä ja Heidillä pelaa kemiat yhteen ja he ovat idearikkaita tuotekehittäjiä. Lisäksi heillä on tuotteiden visuaalisuus vahvasti hallussa, Antti toteaa.

Nyt työ jatkuu verkkokaupan viimeistelyn parissa ja jälleenmyyjiä etsien. Markkinointi tapahtuu alussa lähinnä sosiaalisen median kautta. Seuraa tarkasti, pian tuotteet ovat markkinoilla!

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää