Luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kodinhoitotuotteita Isostakyröstä

03.04.2018

KyroLiving8 www Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat Kyrö Living Oy:n vain runsas kuukausi sitten ja pian aukeaa myös yrityksen verkkokauppa.

Vain noin kuukausi sitten uusi Isokyröläinen yritys näki päivänvalon, kun ystävykset Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat yrityksen Kyrö Living Oy. Ystävykset valmistavat markkinointinimellä FIINI Naturally luonnonkosmetiikkaa, ekologisia kodinhoitotuotteita sekä luonnonmukaisia hoitotuotteita myös lemmikeille.

Kaikki alkoi huulirasvasta. Essi Rintamäki, joka on koulutukseltaan medianomi ja verkkograafikko, halusi valmistaa oman, luonnonmukaisen huulivoiteen puhtaista ja luonnonmukaisista aineksista. Vähitellen kuvioihin tuli mukaan useampia tuotteita ja hommasta kasvoi ihan vakavasti otettava harrastus.

– Kun huomasin, että myös perhe ja tuttavani pitivät tuotteista, ja luonnonmukaisille vartalonhoitotuotteille oli kysyntää, heräsi ajatus tehdä harrastuksesta liiketoimintaa. Heidin ottaminen mukaan toimintaan oli helppo päätös. Olemme olleet ystäviä lukioajoilta asti ja meillä on samansuuntaiset ajatukset ja periaatteet, Essi selittää.

Essi panostaa nyt, oltuaan jonkin aikaa kotona lasten kanssa, täysillä yrittämiseen. Heidi puolestaan työskentelee lastensuojelussa ja omistaa toistaiseksi iltansa ja viikonloppunsa yritykselle. Toiveissa on kuitenkin, että muutaman vuoden kuluttua yritys voisi työllistää heidät molemmat kokopäiväisesti.

KyroLiving2 wwwFIINI Naturally -nimellä kulkeva tuotevalikoima on jo laaja, ja siihen kuuluu muun muassa kodinhoitotuotteita, luonnonkosmetiikkaa, hoitotuotteita miehille ja jopa lemmikeille. Essi ja Heidi ovat valinneet panostaa tuotteiden tyylipuhtaaseen ja visuaalisesti puhuttelevaan ulkoasuun. Tuotteita kelpaa pitää kotona esillä eikä niitä tarvitse piilottaa kaappiin pois näkyvistä.

Toistaiseksi tuotteiden valmistus tapahtuu Essin keittiössä, mutta jo nyt, ennen kuin he ovat edes ehtineet avata verkkokauppaansa, on tilanahtaus tullut vastaan ja yritykselle on tarpeen löytää sopivat toimitilat. Tuotevalikoima on jo suuri, ja siihen kuuluu muun muassa saippuoita, ihovoiteita, huulirasvoja, kasvoöljyjä, jalkakylpypommeja, miehille after shave -voiteita ja partaöljyjä sekä kotiin pyykkietikkaa ja tekstiilien suoristussuihkeita, jotka tekevät vaatteista ja muista tekstiileistä sileitä ilman silittämistä. Suihkeet myös vähentävät vaatteiden staattista sähköä. Koirille on tarjolla tassuvoidetta ja myös muita tuotteita on suunnitteilla.

– Lemmikkieläintuotteet ovat olleet minun sarkaani, kun taas Essi on huolehtinut enemmän kosmetiikasta, Heidi lisää.

Tuotteet sisältävät ainoastaan luonnonmukaisia ainesosia kuten erilaisia öljyjä – tyrniä, kauraa, koivua ja niin edelleen. Mahdollisuuksien mukaan käytetään ensi sijaisesti kotimaisia raaka-aineita, ja juuri kaura on osoittautunut erittäin hyväksi kuivalle iholle.

– Kauravoide on ollut talvella pelastus tyttäreni atooppiselle iholle. Sen ansiosta ei ole tarvinnut käyttää kortisonivoiteita, Heidi kertoo.

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen asemesta ja se hoitaa sekä tekstiilejä että pesukonetta. Sitä voi myös käyttää sellaisille vaatteille, joihin ei muutoin saa käyttää huuhteluaineita. Kaikki tuotteet on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin ja pulloihin, joko lasisiin tai metallisiin. Muovipulloja vältetään, koska ympäristöajattelu on tärkeä osa yrityksen konseptia.

KyroLiving12 www
Suolasaippuat valmistetaan silikonimuoteissa. Niitä löytyy eri hajuisina, aivan kuten montaa muutakin tuotetta.

Kaikki reseptit ovat Essin ja Heidin omia, ja tuotekehityksen takana on paljon tutkimusta ja kokeiluja. Kaikilla raaka-aineilla on omat ominaisuutensa, ja osaamisensa näistä he ovat itse hankkineet. Mutta itse yrityksen perustamisessa he saivat hyvää apua VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaarelta, jota sekä Essi että Heidi ylistävät:

– Emme olisi osanneet osakeyhtiön perustamisessa tarvittavaa ”paperisotaa” tai hakea starttirahaa ilman Antin apua, he toteavat.

– Lisäksi olemme saaneet paljon muitakin vinkkejä Antilta esimerkiksi sopivista jälleenmyyjistä, tapahtumista mihin voimme osallistua myyjinä ja monista muista asioista.

– Essillä ja Heidillä pelaa kemiat yhteen ja he ovat idearikkaita tuotekehittäjiä. Lisäksi heillä on tuotteiden visuaalisuus vahvasti hallussa, Antti toteaa.

Nyt työ jatkuu verkkokaupan viimeistelyn parissa ja jälleenmyyjiä etsien. Markkinointi tapahtuu alussa lähinnä sosiaalisen median kautta. Seuraa tarkasti, pian tuotteet ovat markkinoilla!

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten auttamiseksi työskennellään väsymättä

08.04.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvojien työpäivät ovat viime viikkojen aikana täyttyneet yhteydenotoista koronatilanteeseen liittyen. Yli 170 yritystä on jo saanut apua tilanteeseensa.
Lue lisää

Korona-ajan palvelusi vaasa.fi -sivustolle

08.04.2020 | Uutiset
Onko kaupassasi tai liikkeessäsi jokin sellainen palvelu, jota haluat tarjota korona-aikana ihmisten arjen helpottamiseksi?
Lue lisää

VASEKin yhtiökokouksessa henkilövalintoja – poikkeuksellisesti etänä

07.04.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 7.4.2020 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää

Yhtiömuodon valinta on yrittäjän tärkeimpiä päätöksiä

27.03.2020 | Uutiset
Yritystä perustamassa, mutta mikä valita yhtiömuodoksi? Vaihtoehtoja on monia, ja jokaisella vaihtoehdolla on hyvät ja huonot puolensa. Päätöksessä pitää muistaa punnita myös sen vaikutuksia pitkällä tähtäimellä, muistuttavat yritysneuvojat.
Lue lisää