Luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kodinhoitotuotteita Isostakyröstä

03.04.2018

KyroLiving8 www Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat Kyrö Living Oy:n vain runsas kuukausi sitten ja pian aukeaa myös yrityksen verkkokauppa.

Vain noin kuukausi sitten uusi Isokyröläinen yritys näki päivänvalon, kun ystävykset Essi Rintamäki ja Heidi Sivula perustivat yrityksen Kyrö Living Oy. Ystävykset valmistavat markkinointinimellä FIINI Naturally luonnonkosmetiikkaa, ekologisia kodinhoitotuotteita sekä luonnonmukaisia hoitotuotteita myös lemmikeille.

Kaikki alkoi huulirasvasta. Essi Rintamäki, joka on koulutukseltaan medianomi ja verkkograafikko, halusi valmistaa oman, luonnonmukaisen huulivoiteen puhtaista ja luonnonmukaisista aineksista. Vähitellen kuvioihin tuli mukaan useampia tuotteita ja hommasta kasvoi ihan vakavasti otettava harrastus.

– Kun huomasin, että myös perhe ja tuttavani pitivät tuotteista, ja luonnonmukaisille vartalonhoitotuotteille oli kysyntää, heräsi ajatus tehdä harrastuksesta liiketoimintaa. Heidin ottaminen mukaan toimintaan oli helppo päätös. Olemme olleet ystäviä lukioajoilta asti ja meillä on samansuuntaiset ajatukset ja periaatteet, Essi selittää.

Essi panostaa nyt, oltuaan jonkin aikaa kotona lasten kanssa, täysillä yrittämiseen. Heidi puolestaan työskentelee lastensuojelussa ja omistaa toistaiseksi iltansa ja viikonloppunsa yritykselle. Toiveissa on kuitenkin, että muutaman vuoden kuluttua yritys voisi työllistää heidät molemmat kokopäiväisesti.

KyroLiving2 wwwFIINI Naturally -nimellä kulkeva tuotevalikoima on jo laaja, ja siihen kuuluu muun muassa kodinhoitotuotteita, luonnonkosmetiikkaa, hoitotuotteita miehille ja jopa lemmikeille. Essi ja Heidi ovat valinneet panostaa tuotteiden tyylipuhtaaseen ja visuaalisesti puhuttelevaan ulkoasuun. Tuotteita kelpaa pitää kotona esillä eikä niitä tarvitse piilottaa kaappiin pois näkyvistä.

Toistaiseksi tuotteiden valmistus tapahtuu Essin keittiössä, mutta jo nyt, ennen kuin he ovat edes ehtineet avata verkkokauppaansa, on tilanahtaus tullut vastaan ja yritykselle on tarpeen löytää sopivat toimitilat. Tuotevalikoima on jo suuri, ja siihen kuuluu muun muassa saippuoita, ihovoiteita, huulirasvoja, kasvoöljyjä, jalkakylpypommeja, miehille after shave -voiteita ja partaöljyjä sekä kotiin pyykkietikkaa ja tekstiilien suoristussuihkeita, jotka tekevät vaatteista ja muista tekstiileistä sileitä ilman silittämistä. Suihkeet myös vähentävät vaatteiden staattista sähköä. Koirille on tarjolla tassuvoidetta ja myös muita tuotteita on suunnitteilla.

– Lemmikkieläintuotteet ovat olleet minun sarkaani, kun taas Essi on huolehtinut enemmän kosmetiikasta, Heidi lisää.

Tuotteet sisältävät ainoastaan luonnonmukaisia ainesosia kuten erilaisia öljyjä – tyrniä, kauraa, koivua ja niin edelleen. Mahdollisuuksien mukaan käytetään ensi sijaisesti kotimaisia raaka-aineita, ja juuri kaura on osoittautunut erittäin hyväksi kuivalle iholle.

– Kauravoide on ollut talvella pelastus tyttäreni atooppiselle iholle. Sen ansiosta ei ole tarvinnut käyttää kortisonivoiteita, Heidi kertoo.

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen asemesta ja se hoitaa sekä tekstiilejä että pesukonetta. Sitä voi myös käyttää sellaisille vaatteille, joihin ei muutoin saa käyttää huuhteluaineita. Kaikki tuotteet on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin ja pulloihin, joko lasisiin tai metallisiin. Muovipulloja vältetään, koska ympäristöajattelu on tärkeä osa yrityksen konseptia.

KyroLiving12 www
Suolasaippuat valmistetaan silikonimuoteissa. Niitä löytyy eri hajuisina, aivan kuten montaa muutakin tuotetta.

Kaikki reseptit ovat Essin ja Heidin omia, ja tuotekehityksen takana on paljon tutkimusta ja kokeiluja. Kaikilla raaka-aineilla on omat ominaisuutensa, ja osaamisensa näistä he ovat itse hankkineet. Mutta itse yrityksen perustamisessa he saivat hyvää apua VASEKin yritysneuvoja Antti Alasaarelta, jota sekä Essi että Heidi ylistävät:

– Emme olisi osanneet osakeyhtiön perustamisessa tarvittavaa ”paperisotaa” tai hakea starttirahaa ilman Antin apua, he toteavat.

– Lisäksi olemme saaneet paljon muitakin vinkkejä Antilta esimerkiksi sopivista jälleenmyyjistä, tapahtumista mihin voimme osallistua myyjinä ja monista muista asioista.

– Essillä ja Heidillä pelaa kemiat yhteen ja he ovat idearikkaita tuotekehittäjiä. Lisäksi heillä on tuotteiden visuaalisuus vahvasti hallussa, Antti toteaa.

Nyt työ jatkuu verkkokaupan viimeistelyn parissa ja jälleenmyyjiä etsien. Markkinointi tapahtuu alussa lähinnä sosiaalisen median kautta. Seuraa tarkasti, pian tuotteet ovat markkinoilla!

 

Teksti ja kuvat: Anna Sand
Suomennos: VASEK

 

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Uumajassa jo toista kertaa järjestetty Karriärsitz-tapahtuma onnistui hyvin!

05.12.2019 | Uutiset
Karriärsitz-rekrytointitapahtuma järjestettiin toista kertaa Uumajan yliopistolla perjantaina 22.11.2019. Uumajasta tapahtumaan osallistui 35 tekniikan, lääketieteen, sosiaali- ja terveysalan, talouden sekä median opiskelijaa. Vaasasta paikalla olivat Vaasan keskussairaala, Vaasan kaupunki, Folkhälsan ja KWH-konserni.
Lue lisää

Malax Bageri & Conditori laajentaa

03.12.2019 | Uutiset
Piirustukset ovat valmiina, tukihakemus jätetty ja aivan pian olisi tarkoitus aloittaa Malax Bageri & Conditorin laajennustyöt. Omistaja Mats Udd toivoo, että kaikki on valmiina keväällä ja odottaa voivansa silloin lisätä konditoriapuolen tuotantoa merkittävästi.
Lue lisää

Komatsu Forest solmii yhteyksiä Pohjanmaalle

29.11.2019 | Uutiset
Komatsu Forest on maailman suurimpia metsäkoneiden valmistajia ja yhtiöllä on nykyisellään kaksi tuotantoyksikköä ja konttoreita yhdessätoista maassa. Yhtiö rakentaa parhaillaan hiilidioksidineutraalia tehdasta Uumajaan, ja sen vuoksi tehtaanjohtajat Martin Ärlestig ja Krister Rosendahl vierailivat Vaasassa tapaamassa suomalaisyrityksiä, aikeenaan solmia mahdollisia kumppanuuksia ja löytää uusia alihankkijoita.
Lue lisää

Liikkumisen muutos tehdään yhteisvoimin – eikä vain sen jonkun muun toimesta

27.11.2019 | Uutiset
MoveIT-hankkeen järjestämässä strategiaseminaarissa 21.11. keskusteltiin vilkkaasti konkretiasta eli keinoista päästä lähemmäksi sitä tilannetta, että Vaasan seudulla olisi oikeasti vähähiiliset liikennepalvelut tarjolla.
Lue lisää

Kasvuyrityksen määritelmästä

24.11.2019 | Uutiset
Juha Tall nosti ansiokkaassa yleisönosastokirjoituksessaan (Ilkka 19.11.2019) esille mikroyritykset ja niiden saamisen mukaan työllisyystalkoisiin.
Lue lisää

Stefan Råback SEKESin hallitukseen

21.11.2019 | Uutiset
Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi vuosikokouksessaan 21.11.2019 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2020.
Lue lisää

Yrityskylä tarjoaa elämyksiä ja tukee yrittäjyyskasvatusta

20.11.2019 | Uutiset
Mitä Uusyrityskeskus Startian yritysneuvojan työnkuvaan oikein kuuluu? Minkälaisia hankkeita Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin projektipäälliköt vetävät? Näihin kysymyksiin seudun kuudesluokkalaiset saavat vastauksia kuluvan lukuvuoden aikana vieraillessaan Pohjanmaan alakoulujen Yrityskylässä, jossa on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista valita päivän ammatiksi yritysneuvoja tai projektipäällikkö.
Lue lisää