Kvarken Link -projektille vauhtia Almedalsveckanilla

02.07.2013

Visbyssä 30.6. –7.7. järjestettävä Almedalsveckan on Ruotsin poliittisen eliitin kesätapahtuma, jonka aikana järjestetään yli 2 200 erilaista seminaaria tai tilaisuutta. Viikon aikana Gotlantiin saapuu jopa 17 000 kävijää, ja tapahtumaa seurataan laajasti eri medioissa ja siitä lähetetään lukuisia suoria tv-lähetyksiä.

Nordic Logistic Corridor -hanke osallistui myös Almedalsveckaniin ja järjesti siellä oman workshop-tilaisuutensa ”Kvarken multimodal link – bra för Sverige, Finland, Norge och EU”. Workshopiin osallistui kuutisenkymmentä henkeä Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

– Workshop-tilaisuutemme ohjelma oli erittäin mielenkiintoinen, ja saimme hyvän mahdollisuuden esitellä NLC-projektia ja tuoda esiin kuljetuskäytävän etuja. Saimme aikaan hyvää keskustelua suomalaisten ja ruotsalaisten kansanedustajien sekä Brysselin edustajien kanssa, VASEKin logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim kertoo.

– Saimme myös hyvin tuotua esille sen lisäarvon, minkä NLC-kuljetuskäytävä tarjoaa Euroopan unionille, Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström jatkaa.

Kvarken Link -hankkeessa alusta saakka mukana ollut Vaasan kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock oli erityisen iloinen hankkeen saamasta huomiosta:
– On hienoa nähdä, että nyt olemme jo näin pitkällä, puhumassa asiasta näin inspiroivassa ympäristössä. Ensi viikolla odotellaan positiivisia uutisia komissiosta, ennakoi Slotte-Kock. 

– Olen osallistunut Almedalsveckaniin jo seitsemän kertaa, mutta nyt kun ollaan oman seudullisen hankkeen asialla, tämä on ollut erityisen innostavaa, kertoo kansanedustaja (RKP) Ulla-Maj Wideroos.

– Kvarken Link -hanke on myös ympäristönäkökulmasta tärkeä linkki EU:lle ja itä-länsi-suunnalle, ja siksi tilaisuudessamme oli puhujana myös José Anselmo, Directorate General for Mobility and Transport (DG MOVE), toteaa kansanedustaja (SDP) Miapetra Kumpula-Natri.

Lisätietoja

logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK,
+358 44 512 6612

johtaja Mathias Lindström
Merenkurkun neuvosto
+358 50 918 6462

kehitysjohtaja Susanna Slotte-Kock
Vaasan kaupunki
+358 40 685 1187

Ohjelma

Ulla-Maj WIderoosin puhe

Miapetra Kumpula-Natrin puhe



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää