Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019

Tottis 4Mia Thel avasi syyskuussa Laihialle liikkeen, joka keskittyy koiratarvikkeisiin. Hänen omat koiransa kuuluvat luonnollisesti liikkeen kalustoon.

Mia ryhtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi

Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.

– Perustin oman yritykseni Koirakoulu Tottiksen jo kuusi vuotta sitten ja olen päivätyöni ohessa tarjonnut erilaisia koiraurheiluun liittyviä koulutuspalveluita. Koirankouluttamisen parissa olen itse puuhannut jo todella pitkään, Mia aloittaa.

Tottis 7Liikeensä valikoimaan Mia on valinnut eri koiraharrastuslajien treenaamiseen, kouluttamiseen ja kilpailuun liittyviä varusteita ja välineitä, mutta liikeessä myydään myös koiranruokaa, leluja ja muita tarvikkeita.

Tottiksen palveluihin kuuluu erilaiset tottelevaisuuskoulutuskurssit sekä jäljestys- ja hakukurssit, joita kaikkia saa niin yksityistunteina kuin ryhmätunteina tai yhdistyksille tarjottavina kokonaisuuksina. Seuraavan askeleen ottaminen ja kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyminen tuntui Miasta luonnolliselta siirrolta, sillä hänellä oli pitkä työmatka päivätyöhönsä Kokkolaan.

– Alkoi myös tuntua entistä enemmän siltä, että haluan kokeilla tätä. Saadakseni eteeni tulleisiin kysymyksiin vastauksia, käännyin VASEKin ja yritysneuvoja Antti Alasaaren puoleen. Olen saanut häneltä hienosti apua. Kävi ilmi, että minulla oli mahdollisuus saada starttirahaa siitä huolimatta, että minulla oli jo toimiva yritys. Kun myönteinen päätös starttirahasta tuli, uskalsin lopulta irtisanoutua virastani, Mia jatkaa.

Syyskuussa liikkeen ovet avautuivat, ja asiakkailta tullut palaute on ollut pelkästään myönteistä.

– Monet tulevat pitkänkin matkan päästä ja ovat yllättyneitä, että tällainen erikoisliike on niinkin pienellä paikkakunnalla kuin Laihia. Minulla on koira-alalta pitkä kokemus, ja sen ansiosta myös suuri tuttavapiiri saman harrastuksen parista. Se on ollut suurena etuna.

Tottis 3Mia Thel auttaa mielellään asiakkaita koiriin liittyvissä asioissa ja kantaa vaikka ruokasäkit asiakkaan autoon.

Lähistöltä ei löydy vastaavaa liikettä, ja Mia painottaakin valikoimassaan lähinnä treenaamiseen, kouluttamiseen ja kilpailuun liittyviä varusteita ja välineitä, mutta liikeessä myydään myös korkealaatuista koiranruokaa, leluja ja muita tarvikkeita. Kiinteistössä on suuri, ilmainen parkkipaikka, joten suuremmatkin ostokset on helppo lastata suoraan autoon.

– Asiakaspalvelu on tärkeää ja autan mielelläni asiakkaita koirankouluttamiseen liittyvissä asioissa ja valitsemaan sopivia varusteita, Mia lisää.

Suunnitelmissa on laajentaa liikkeen valikoimaa vähitellen ja mahdollisesti avata tulevaisuudessa myös verkkokauppa.

– Otan yhden askeleen kerrallaan ja panostan varovasti. Minulle oli tärkeää päästä avaamaan liike ilman lainanottoa. Luonnollisesti tarjoan jatkossakin samoja koulutuspalveluita kuin aikaisemmin.

Tottis 11Mia Thel on kouluttanut koiria ja vetänyt tottelevaisuuskursseja jo monen vuoden ajan. Nämä palvelut jatkuvat liikkeen rinnalla kuten ennenkin.

Antti Alasaari VASEKilta on auttanut Miaa antamalla palautetta hänen liiketoimintasuunnitelmastaan ja kommentoimalla talousarviota. Hän toteaa, että tällainen kivijalkakauppa on tervetullut lisä Laihian keskustaan.

– Mia on tehnyt harrastuksestaan liiketoimintaa ja hän on ahkera ja aikaansaava yrittäjä. Asiakkaat eivät ainoastaan tee ostoksia liikkeessä, vaan saavat myös vinkkejä ja hyviä neuvoja koiriin ja koulutukseen liittyen.

Tottis 8

Mia on kiitollinen, että voi myös jatkossa olla yhteydessä VASEKiin.

– On ihanaa tietää, että ovet ovat avoinna minulle jatkossakin, vaikka yritykseni on jo käynnissä. Voin missä tahansa vaiheessa kääntyä yritysneuvonnan puoleen kysymyksieni kanssa.


Teksti: Anna Sand / bySand
Kuvat: Anna Sand ja Pia Asell
Suomennos: VASEK ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Oma auto kotiin ja sovelluksesta kimppakyytiä kysymään

13.11.2019 | Uutiset
Mitä jos voisitkin jättää oman auton pihaan ja kurkata puhelimen sovelluksesta kenen lähistöllä asuvan kyytiin mahtuisi tai onko jonkun tilaamassa taksissa tilaa vielä yhdelle. Tai valita sen oman auton ja kurkata ennen lähtöä sovelluksesta olisiko joku menossa samalle suunnalle ja kyytiä vailla.
Lue lisää

Vaasan seutu hyvin esillä venäläisissä matkailumedioissa

11.11.2019 | Uutiset
Heinäkuussa neljä venäläistä matkailumedioiden edustajaa vieraili Vaasan seudulla tutustumassa nähtävyyksiimme ja kauniiseen luontoomme. Kyseessä ei ollut mikään sattumanvarainen käynti, vaikka alue kyllä onkin herättänyt kiinnostusta itänaapurissamme viime aikoina, vaan kaiken takana on yritysryhmähanke Archipelago Attractions.
Lue lisää

Asukas on paras paikan markkinoija

07.11.2019 | Uutiset
Olet varmasti huomannut Vaasan ja koko seudun tuoreen markkinointikampanjan ”Elämän kuuluukin olla helppoa.” Vaasalaisaloite keräsi alle viikossa 2 000 nimeä, ja Joonaksen videot Vaasankadulta ovat saaneet hienosti huomiota. Minulla on ollut ilo olla tekemässä tätä tunteitakin herättävää kampanjaa, ja olen seurannut siitä kirvonnutta keskustelua, niin positiivista kuin kriittistäkin.
Lue lisää

Kjell Nydahl on Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntija

06.11.2019 | Uutiset
Yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKista palkittiin Vuoden 2019 omistajanvaihdosasiantuntijana. Palkinto jaettiin Omistajanvaihdos 2019 -konferenssissa Helsingissä.
Lue lisää

Koiraharrastuksesta syntyi kivijalkakauppa

04.11.2019 | Uutiset
Ei ole aivan jokapäiväistä, että uusi liike avaa ovensa Laihian keskustassa, mutta syyskuussa sellainen tapahtui. Mia Thel, jonka harrastus on jo monen vuoden ajan ollut myös osa-aikayrittämistä, päätti panostaa täysillä intohimoonsa eli koiriin ja tarjoaa nyt erilaisten koulutuspalveluiden lisäksi kivijalkakaupassaan kaikkea eri koiraharrastuslajeissa tarvittavaa välineistöä.
Lue lisää

Vaasan yrityselämä yllätti Otaniemessä

31.10.2019 | Uutiset
Vaasalaisia työnantajia lähti yhdessä Otaniemeen Espooseen houkuttelemaan diplomi-insinööri- ja arkkitehtiopiskelijoita töihin Vaasaan. Opiskelijat yllättyivät seudun monipuolisista työmahdollisuuksista.
Lue lisää

Yrityskummi kulkee yrittäjän vierellä henkisenä tukena

30.10.2019 | Uutiset
Yksinyrittämisen ei nimestään huolimatta tarvitse tuntua yksinäiseltä, vaan yrittäjäpolun varrella saa ja kannattaa hakea tukea itseään kokeneemmista yritysmaailman asiantuntijoista. Yrityskummi on varteenotettava vaihtoehto pienyrittäjälle, joka kaipaa tuekseen kokenutta ja asiantuntevaa mentoria. Yrityskummin tehtävä on tarjota ”kummitettavalleen” sparrausta esimerkiksi päätöksenteon tueksi. Yrittäjä tekee itse päätöksensä ja vastaa niiden toteutuksesta, mutta yrityskummi kulkee hänen rinnallaan henkisenä tukena.
Lue lisää

Norwegian käynnistää 1.11. uuden kotimaanreitin Vaasasta Helsinkiin

24.10.2019 | Uutiset
Norwegian jatkaa Suomen reittiverkostonsa kehittämistä ja lanseeraa uuden kotimaanreitin Helsinki-Vantaan ja Vaasan lentoaseman välillä. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Norwegian lentää Helsingin ja Vaasan välillä kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.
Lue lisää