Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020

EnergyWeek 2019.

Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa. Neljän päivän aikana kuullaan viimeisimmät uutiset ja kiinnostavimmat uudet caset ja innovaatiot esitellään energia-alan huippuammattilaisille. EnergyWeek on merkittävä verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeekillä viime vuonna oli 21 eri tapahtumaa tai seminaaria, joihin osallistui ammattilaisia 25 eri maasta. Myös tänä vuonna neljän tiiviin päivän aikana kuullaan 23 eri tilaisuudessa lukuisia huippuasiantuntijoita. Muutaman tilaisuuden ohjelmista viimeisimmät puhujavahvistukset puuttuvat, mutta silti kannattaa jo nyt tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä, jotta varmistaa paikkansa. Viime vuonna suosituimmissa seminaareissa jouduttiin turvautumaan seisomapaikkoihin, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo positiivisesta ongelmasta.

EnergyWeek 2020 keskittyy tuulivoimaan, uusiutuvaan ja älykkääseen energiaan sekä kaasuenergiaan. Esille nousevat teemat ovat digitalisaatio, akkuteknologia, kiertotalous, tulevaisuuden älykkäät kaupungit, energiansääntely sekä liiketoiminta ja innovointi.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden seminaarissa keskitytään ilmastokriisin taklaamiseen ja hiilineutraaliuteen. Ilmasto- ja energiapoliittinen paneelikeskustelu käydään tilaisuuden päätteeksi.

– Ilmastoasiat puhuttavat tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä. Kannustamme myös kaikki osallistujia etsimään sen kestävimmän liikkumistavan tulla Vaasaan, ja mikäli aikataulut vaativat lentämistä, on lentojen ilmastokompensointi kannatettavaa. Onneksi junayhteydet Vaasaan ovat mainiot, ja Ruotsista meille on vain 4,5 tunnin laivayhteys, Jansson muistuttaa ja jatkaa:

– Ja kun kerran lähtee matkaan, niin kannattaa päivän piipahduksen asemesta viipyä koko viikko nauttimassa laadukkaasta ohjelmasta ja solmimassa uusia kumppanuuksia.

EnergyWeekin ohjelmasta löytyy Match Making -tilaisuudet tiistaista torstaihin, ja tiistaina seminaarien lisäksi kannattaa tutustua yli 50 näytteilleasettajan Wind & Renewable Energy -messutapahtumaan. Keskiviikko on älykkään energian päivä, jolloin messutapahtumassa on tämän teeman näytteilleasettajia. Keskiviikkona myös jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot. Torstain messutapahtuma on omistettu kaasualan yrityksille, kaasuenergiaa on luvassa myös seminaareissa.

Tutustu koko EnergyWeekin ohjelmaan

Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Sukupolvenvaihdoksen toteuttamistapa vaikuttaa verotukseen

02.12.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarin kolmannessa ja viimeisessä osassa keskityttiin omistajan- ja sukupolvenvaihdosten ehkä kaikkein vaikeimpaan osa-alueeseen eli verotukseen. KPMG:n asiantuntija Kaj Grüssner esitteli eri malleja, miten sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa sekä miten valinnat vaikuttavat verotukseen.
Lue lisää

Lisää käytännönläheisyyttä kiertotalouden kehittämiseen

02.12.2020 | Uutiset
Pohjanmaa kuuluu Suomen kiertotalouden pioneereihin. Nyt maakunnassa laaditaan käytännönläheistä tiekarttaa kiertotalouden kehittämiseksi.
Lue lisää

FysioX -yrittäjiä yhdistävät yhteiset arvot ja visiot – Konkreettinen asiakaspolku menestyskonseptin

01.12.2020 | Uutiset
Yhteiset arvot ja halu luoda itse oma unelmatyöpaikkansa toivat yhteen yrittäjäkollegat Sannamari Ulvisen ja Satu Latvalan kolme vuotta sitten. He olivat työskennelleet fysioterapeutteina ja ryhmäliikunnanohjaajina samassa työpaikassa usean vuoden ajan, ja kun uudelleenjärjestelyt tulivat siellä ajankohtaisiksi, oli aika kypsä oman yrityksen perustamiselle.
Lue lisää

Prestige Car Centeristä valtakunnallinen Vuoden Uusyrittäjä 2020

25.11.2020 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry:n (SUK) valtakunnalliseksi Vuoden Uusyrittäjäksi 2020 on valittu autoliike Prestige Car Center Oy:n vaasalaisyrittäjä Rasmus Lönnqvist. Kunniamaininnat annettiin Savonlinnassa toimivan Laitaatsillan Telakka Oy:n ja Hämeenlinnan kupeessa, Hattulassa, toimivan Taikakeppari Oy:n yrittäjille.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

25.11.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Verkkotapahtumille parempaa näkyvyyttä maksuttomien tapahtumakalenterien kautta

19.11.2020 | Uutiset
Koronapandemia on pakottanut monet tapahtumanjärjestäjät ajattelemaan asioita uusiksi. Fyysisten tapahtumien sijaan yhä suurempi osa tapahtumista järjestetään digitaalisesti verkossa. Useimmat meistä viettävät yhä enemmän aikaa kotona. Tarvitaan myös tapahtumia, joihin voi osallistua altistamatta itseään suurille ihmismassoille.
Lue lisää

Yritysneuvojalta kysyttyä: Kannattaako yritykselle ostaa auto vai käyttää omaa autoa?

19.11.2020 | Uutiset
Kun yrittäjä on aloittanut toimintansa, alkaa auton mittariin kertyä kilometrejä: noudetaan tavaraa, ajetaan asiakkaan luo, lähdetään koulutukseen. Kannattaako yrittäjän tehdä nämä matkat omalla autolla vai kannattaako yritykselle ostaa oma auto?
Lue lisää

Yrityksen hinta on aina ostajan ja myyjän välinen sopimus

17.11.2020 | Uutiset
Valmisteltu omistajanvaihdos -webinaarisarjan toisessa osassa keskityttiin yrityksen arvonmääritykseen. Noogan asiantuntijat Monika Ahlskog ja Ville Hautala muistuttivat, ettei ole olemassa kahta samanlaista yritystä tai ostajaa, joten ei myöskään ole kahta samanlaista omistajanvaihdosprosessia.
Lue lisää