Ilmastoasiat entistä vahvemmin esillä EnergyWeekillä

12.02.2020

EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl

Vaasa EnergyWeekin järjestelyt ovat kiivaimmassa vaiheessa, sillä maaliskuun 16.–19. päivä Vaasan kaupungintalolla järjestettävän energia-alan huipputapahtuman rekisteröityminen on auennut vuoden alussa, ja paikalle odotetaan yli 4 600 osallistujaa. Neljän päivän aikana kuullaan viimeisimmät uutiset ja kiinnostavimmat uudet caset ja innovaatiot esitellään energia-alan huippuammattilaisille. EnergyWeek on merkittävä verkostoitumis- ja myyntitapahtuma niin paikallisille, kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille.

– EnergyWeekillä viime vuonna oli 21 eri tapahtumaa tai seminaaria, joihin osallistui ammattilaisia 25 eri maasta. Myös tänä vuonna neljän tiiviin päivän aikana kuullaan 23 eri tilaisuudessa lukuisia huippuasiantuntijoita. Muutaman tilaisuuden ohjelmista viimeisimmät puhujavahvistukset puuttuvat, mutta silti kannattaa jo nyt tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä, jotta varmistaa paikkansa. Viime vuonna suosituimmissa seminaareissa jouduttiin turvautumaan seisomapaikkoihin, EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson kertoo positiivisesta ongelmasta.

EnergyWeek 2020 keskittyy tuulivoimaan, uusiutuvaan ja älykkääseen energiaan sekä kaasuenergiaan. Esille nousevat teemat ovat digitalisaatio, akkuteknologia, kiertotalous, tulevaisuuden älykkäät kaupungit, energiansääntely sekä liiketoiminta ja innovointi.

EnergyWeek käynnistyy maanantaina perinteisellä Energia- ja ympäristöseminaarilla, joka on muusta viikosta poiketen suomenkielinen vaikuttajaseminaari. Tämän vuoden seminaarissa keskitytään ilmastokriisin taklaamiseen ja hiilineutraaliuteen. Ilmasto- ja energiapoliittinen paneelikeskustelu käydään tilaisuuden päätteeksi.

– Ilmastoasiat puhuttavat tänä vuonna varmasti entistäkin enemmän, vaikka energiatehokkuus ja kestävyys ovatkin aina olleet se punainen lanka EnergyWeekillä. Kannustamme myös kaikki osallistujia etsimään sen kestävimmän liikkumistavan tulla Vaasaan, ja mikäli aikataulut vaativat lentämistä, on lentojen ilmastokompensointi kannatettavaa. Onneksi junayhteydet Vaasaan ovat mainiot, ja Ruotsista meille on vain 4,5 tunnin laivayhteys, Jansson muistuttaa ja jatkaa:

– Ja kun kerran lähtee matkaan, niin kannattaa päivän piipahduksen asemesta viipyä koko viikko nauttimassa laadukkaasta ohjelmasta ja solmimassa uusia kumppanuuksia.

EnergyWeekin ohjelmasta löytyy Match Making -tilaisuudet tiistaista torstaihin, ja tiistaina seminaarien lisäksi kannattaa tutustua yli 50 näytteilleasettajan Wind & Renewable Energy -messutapahtumaan. Keskiviikko on älykkään energian päivä, jolloin messutapahtumassa on tämän teeman näytteilleasettajia. Keskiviikkona myös jaetaan Energy & Innovation Awards -palkinnot. Torstain messutapahtuma on omistettu kaasualan yrityksille, kaasuenergiaa on luvassa myös seminaareissa.

Tutustu koko EnergyWeekin ohjelmaan

Vaasa EnergyWeek on parinkymmenen organisaation yhteistyössä järjestämä energia-alan tapahtumaviikko. Järjestelyjen pääkoordinoinnista vastaa EnergyVaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tuki yksinyrittäjälle

09.04.2020 | Uutiset
Yksinyrittäjät voivat hakea tukea koronavirustilanteessa. Tukea voi hakea yrityksen YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Yksinyrittäjätuen hakulomake ja siihen liittyvät ohjeet julkaistaan mahdollisimman pian tällä sivulla.
Lue lisää

Päivittyvä seuranta: Koronatilanne ja yritykset - hyödyllistä tietoa

09.04.2020 | Uutiset
Kokoamme tälle sivulle hyödyllistä tietoa koronatilanteesta alueemme yritysten näkökulmasta. Sivua päivitetään jatkuvasti.
Lue lisää

Yritysten auttamiseksi työskennellään väsymättä

08.04.2020 | Uutiset
VASEKin yritysneuvojien työpäivät ovat viime viikkojen aikana täyttyneet yhteydenotoista koronatilanteeseen liittyen. Yli 170 yritystä on jo saanut apua tilanteeseensa.
Lue lisää

Korona-ajan palvelusi vaasa.fi -sivustolle

08.04.2020 | Uutiset
Onko kaupassasi tai liikkeessäsi jokin sellainen palvelu, jota haluat tarjota korona-aikana ihmisten arjen helpottamiseksi?
Lue lisää

VASEKin yhtiökokouksessa henkilövalintoja – poikkeuksellisesti etänä

07.04.2020 | Uutiset
Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 7.4.2020 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kenneth Dalkvist VASEKin uusi yritysneuvoja

06.04.2020 | Uutiset
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Lue lisää

Hyvin laadittu suunnitelma parantaa mahdollisuuksia saada starttirahaa

02.04.2020 | Uutiset
Yrittäjäksi ryhtyminen ei oikeastaan ollut koskaan ollut vöyriläisen Annelie Svensin suunnitelmissa. Kohtalo päätti kuitenkin toisin, ja nyt hän on kolmen vuoden ajan pyörittänyt kampaamo ja kauneushoitola Beauty Officea eikä ole vielä ehtinyt edes 30 vuotta täyttää.
Lue lisää

Noogan tavoitteena on asiakkaan arjen parantaminen

31.03.2020 | Uutiset
Palkanlaskenta, kirjanpito, talousneuvonta, järjestelmä- ja konsulttipalvelut tai vaikkapa osa-aikainen talousjohtaja – muun muassa kaikkea tätä Nooga tarjoaa asiakkailleen. Vuoden 2019 lopussa yhtiö liittyi Startian asiantuntijaorganisaatioiden verkostoon pystyäkseen entistä paremmin tavoittamaan Vaasan seudun yrityksiä.
Lue lisää