Klimatfrågor mer framträdande på EnergyWeek

12.02.2020

EnergyWeek 19032019 Kasper Dalkarl

Arrangemangen för Vaasa EnergyWeek är i det mest intensiva skedet, och registreringen för energibranschens spetsevenemang i Vasa stadshus 16–19 mars öppnades i början av året. Eventet förväntas locka över 4 600 deltagare. Under den fyra dagar långa tillställningen kommer de senaste nyheterna och de mest intressanta nya casen och innovationerna att presenteras för energibranschens toppexperter. EnergyWeek är ett viktigt evenemang för nätverkande och försäljning för såväl lokala, inhemska som utländska gäster.

– Under förra årets EnergyWeek hölls 21 olika konferenser eller seminarier där experter från 25 olika länder deltog. Även under detta års evenemang får vi under fyra intensiva dagar, vid 23 olika tillfällen, höra toppexperters anföranden. Ett fåtal programpunkter saknar ännu talares bekräftelse om deltagande, men det rekommenderas ändå att redan nu bekanta sig med programmet och registrera sig för att säkerställa sig en plats. Förra året fick de mest populära seminarierna utvidgas med ståplatser, säger EnergyVaasa’s Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson om det positiva problemet.

EnergyWeek 2020 fokuserar på vind-, förnybar och smart energi samt gasenergi. Teman som lyfts fram är digitalisering, batteriteknologi, cirkulär ekonomi, framtidens smarta städer, energireglering samt affärsverksamhet och innovation.

EnergyWeek börjar på måndag med det traditionella Energi- & miljöseminariet, som till skillnad från veckans övriga seminarier är ett finskspråkigt evenemang för opinionsbildare. Årets seminarium fokuserar på tacklandet av klimatkrisen och koldioxidneutralitet. I slutet av evenemanget hålls en klimat- och energipolitisk paneldiskussion. .

– Klimatfrågorna kommer säkert att vara ett ännu hetare ämne i år, även om energieffektivitet och hållbarhet alltid varit den röda tråden på EnergyWeek.  Vi uppmuntrar också alla deltagare att välja det hållbaraste sättet att ta sig till Vasa, och ifall tidtabeller kräver resande med flyg, är en klimatkompensation för flyget önskvärd. Lyckligtvis är tågförbindelserna till Vasa idealiska, och från Sverige är det endast en 4,5 timmars färjförbindelse, påminner Jansson och fortsätter:

–  Och när man en gång reser, lönar det sig att stanna hela veckan för att njuta av det högklassiga programmet och knyta nya partnerskap.

EnergyWeek-programmet innehåller Match Making-tillställningar från tisdag till torsdag, och på tisdag är det värt att bekantar sig med de mer än 50 utställare vid Wind & Renewable Energy-mässevenemanget. Onsdag är dagen för smart energi, då mässans utställare berör detta tema. På onsdag delas också Energy & Innovation Awards-priserna ut. Torsdagens mässevenemang är tillägnad företag inom gasbranschen, och seminarierna kommer också att handla om gasenergi.

bekanta dig med EnergyWeek -programmet

Vaasa EnergyWeek är energibranschens veckolånga evenemang som anordnas i samarbete av ett tjugotal organisationer. För arrangemangens huvudsakliga koordinering ansvarar EnergyVaasa / Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.‹ Gå till "Nyheter"

Senaste information angående coronaläget för företagen

06.04.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Kenneth Dalkvist ny företagsrådgivare på VASEK

06.04.2020 | Nyheter
KTM Kenneth Dalkvist on valittu 30 hakijan joukosta Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin uudeksi yritysneuvojaksi. Hän aloittaa tehtävässään 6.4.
Läs mera

Välutförd planering ökar chansen för startbidrag

02.04.2020 | Nyheter
Att bli egen företagare hade egentligen aldrig funnits på kartan för Annelie Svens från Vörå. Ödet ville dock annorlunda och det har nu gått tre år sedan hon startade sin frisör- och skönhetssalong Beauty Office – och än har Annelie inte ens hunnit fylla 30.
Läs mera

Nooga strävar efter att förbättra sina kunders vardag

31.03.2020 | Nyheter
Löneräkning, bokföring, ekonomirådgivning, system- och konsulttjänster eller kanske en ekonomichef på deltid – bland annat allt detta kan Nooga erbjuda sina kunder. I slutet av 2019 anslöt sig bolaget i Startias nätverk av sakkunnigorganisationer för att ännu bättre nå ut till företagen i Vasaregionen.
Läs mera

Att välja företagsform är ett av företagarens viktigaste beslut

27.03.2020 | Nyheter
Vad ska man välja som företagsform när man startar eget? Det finns många alternativ, var och en med sina goda och dåliga sidor. Man ska även komma ihåg att överväga beslutets inverkan på lång sikt, påminner företagsrådgivarna.
Läs mera

Vi kommer att klara oss – VASEKs företagstjänster finns till hjälp

24.03.2020 | Nyheter
Precis som förut, erbjuder VASEK och Startia avgiftsfri rådgivning för Vasaregionens företag och företagare som blivit utsatta för utmaningar och problem orsakade av coronaviruset.
Läs mera

Företagarnas partner i alla situationer

20.03.2020 | Nyheter
Vi har i Vasaregionen, Finland och hela världen hamnat i en förvånansvärt omfattande, osäkerhetsframkallande och även lite ångestskapande situation på grund av coronaviruset.
Läs mera

VASEK och Startia betjänar elektroniskt

15.03.2020 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias och VASEKs företagsrådgivning fortsätter inom ramarna av våra vanliga öppethållningstider, men vi använder endast elektroniska medel i kundkontakter.
Läs mera