Klimatfrågor mer framträdande på EnergyWeek

12.02.2020

EnergyWeek 2019.

Arrangemangen för Vaasa EnergyWeek är i det mest intensiva skedet, och registreringen för energibranschens spetsevenemang i Vasa stadshus 16–19 mars öppnades i början av året. Eventet förväntas locka över 4 600 deltagare. Under den fyra dagar långa tillställningen kommer de senaste nyheterna och de mest intressanta nya casen och innovationerna att presenteras för energibranschens toppexperter. EnergyWeek är ett viktigt evenemang för nätverkande och försäljning för såväl lokala, inhemska som utländska gäster.

– Under förra årets EnergyWeek hölls 21 olika konferenser eller seminarier där experter från 25 olika länder deltog. Även under detta års evenemang får vi under fyra intensiva dagar, vid 23 olika tillfällen, höra toppexperters anföranden. Ett fåtal programpunkter saknar ännu talares bekräftelse om deltagande, men det rekommenderas ändå att redan nu bekanta sig med programmet och registrera sig för att säkerställa sig en plats. Förra året fick de mest populära seminarierna utvidgas med ståplatser, säger EnergyVaasa’s Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson om det positiva problemet.

EnergyWeek 2020 fokuserar på vind-, förnybar och smart energi samt gasenergi. Teman som lyfts fram är digitalisering, batteriteknologi, cirkulär ekonomi, framtidens smarta städer, energireglering samt affärsverksamhet och innovation.

EnergyWeek börjar på måndag med det traditionella Energi- & miljöseminariet, som till skillnad från veckans övriga seminarier är ett finskspråkigt evenemang för opinionsbildare. Årets seminarium fokuserar på tacklandet av klimatkrisen och koldioxidneutralitet. I slutet av evenemanget hålls en klimat- och energipolitisk paneldiskussion. .

– Klimatfrågorna kommer säkert att vara ett ännu hetare ämne i år, även om energieffektivitet och hållbarhet alltid varit den röda tråden på EnergyWeek.  Vi uppmuntrar också alla deltagare att välja det hållbaraste sättet att ta sig till Vasa, och ifall tidtabeller kräver resande med flyg, är en klimatkompensation för flyget önskvärd. Lyckligtvis är tågförbindelserna till Vasa idealiska, och från Sverige är det endast en 4,5 timmars färjförbindelse, påminner Jansson och fortsätter:

–  Och när man en gång reser, lönar det sig att stanna hela veckan för att njuta av det högklassiga programmet och knyta nya partnerskap.

EnergyWeek-programmet innehåller Match Making-tillställningar från tisdag till torsdag, och på tisdag är det värt att bekantar sig med de mer än 50 utställare vid Wind & Renewable Energy-mässevenemanget. Onsdag är dagen för smart energi, då mässans utställare berör detta tema. På onsdag delas också Energy & Innovation Awards-priserna ut. Torsdagens mässevenemang är tillägnad företag inom gasbranschen, och seminarierna kommer också att handla om gasenergi.

bekanta dig med EnergyWeek -programmet

Vaasa EnergyWeek är energibranschens veckolånga evenemang som anordnas i samarbete av ett tjugotal organisationer. För arrangemangens huvudsakliga koordinering ansvarar EnergyVaasa / Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.



‹ Gå till "Nyheter"

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera

Fiskare på heltid – en frihet med många utmaningar

02.04.2024 | Nyheter
Det är tidig marsmorgon och Kim Ömossa i Molpe gör sig redo för att åka ut på isen och vittja nät. Havet – oavsett om det är is eller vatten, stiltje eller storm, är hans arbetsplats sedan november 2023 då han på heltid blev yrkesfiskare under företagsnamnet K-Fishing.
Läs mera

Rekordantal besökare på EnergyWeek 2024

25.03.2024 | Nyheter
EnergyWeek 2024 lockade än en gång ett rekordantal besökare som kom till Vasa för evenemangveckans seminarier och mässor.
Läs mera