Klimatfrågor mer framträdande på EnergyWeek

12.02.2020

EnergyWeek 2019.

Arrangemangen för Vaasa EnergyWeek är i det mest intensiva skedet, och registreringen för energibranschens spetsevenemang i Vasa stadshus 16–19 mars öppnades i början av året. Eventet förväntas locka över 4 600 deltagare. Under den fyra dagar långa tillställningen kommer de senaste nyheterna och de mest intressanta nya casen och innovationerna att presenteras för energibranschens toppexperter. EnergyWeek är ett viktigt evenemang för nätverkande och försäljning för såväl lokala, inhemska som utländska gäster.

– Under förra årets EnergyWeek hölls 21 olika konferenser eller seminarier där experter från 25 olika länder deltog. Även under detta års evenemang får vi under fyra intensiva dagar, vid 23 olika tillfällen, höra toppexperters anföranden. Ett fåtal programpunkter saknar ännu talares bekräftelse om deltagande, men det rekommenderas ändå att redan nu bekanta sig med programmet och registrera sig för att säkerställa sig en plats. Förra året fick de mest populära seminarierna utvidgas med ståplatser, säger EnergyVaasa’s Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson om det positiva problemet.

EnergyWeek 2020 fokuserar på vind-, förnybar och smart energi samt gasenergi. Teman som lyfts fram är digitalisering, batteriteknologi, cirkulär ekonomi, framtidens smarta städer, energireglering samt affärsverksamhet och innovation.

EnergyWeek börjar på måndag med det traditionella Energi- & miljöseminariet, som till skillnad från veckans övriga seminarier är ett finskspråkigt evenemang för opinionsbildare. Årets seminarium fokuserar på tacklandet av klimatkrisen och koldioxidneutralitet. I slutet av evenemanget hålls en klimat- och energipolitisk paneldiskussion. .

– Klimatfrågorna kommer säkert att vara ett ännu hetare ämne i år, även om energieffektivitet och hållbarhet alltid varit den röda tråden på EnergyWeek.  Vi uppmuntrar också alla deltagare att välja det hållbaraste sättet att ta sig till Vasa, och ifall tidtabeller kräver resande med flyg, är en klimatkompensation för flyget önskvärd. Lyckligtvis är tågförbindelserna till Vasa idealiska, och från Sverige är det endast en 4,5 timmars färjförbindelse, påminner Jansson och fortsätter:

–  Och när man en gång reser, lönar det sig att stanna hela veckan för att njuta av det högklassiga programmet och knyta nya partnerskap.

EnergyWeek-programmet innehåller Match Making-tillställningar från tisdag till torsdag, och på tisdag är det värt att bekantar sig med de mer än 50 utställare vid Wind & Renewable Energy-mässevenemanget. Onsdag är dagen för smart energi, då mässans utställare berör detta tema. På onsdag delas också Energy & Innovation Awards-priserna ut. Torsdagens mässevenemang är tillägnad företag inom gasbranschen, och seminarierna kommer också att handla om gasenergi.

bekanta dig med EnergyWeek -programmet

Vaasa EnergyWeek är energibranschens veckolånga evenemang som anordnas i samarbete av ett tjugotal organisationer. För arrangemangens huvudsakliga koordinering ansvarar EnergyVaasa / Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.‹ Gå till "Nyheter"

Fundera hur du genomför ett generationsskifte – det påverkar beskattningen

02.12.2020 | Nyheter
Den tredje och sista delen av webbinarseriet Ett planerat ägarskifte fokuserade på den kanske svåraste aspekten av ägar- och generationsskiften: beskattning. Kaj Grüssner, sakkunnig på KPMG, presenterade olika modeller för hur ett generationsskifte kan genomföras samt hur olika val påverkar beskattningen.
Läs mera

Gemensamma värden och visioner förenar företagarna på FysioX – Konkret kundstig ett framgångskoncept

01.12.2020 | Nyheter
Gemensamma värderingar och en vilja att själva få skapa sin drömarbetsplats förde företagarkollegorna Sannamari Ulvinen och Satu Latvala samman för tre år sedan. De hade då arbetat som fysioterapeuter och motionsgruppsinstruktörer på samma arbetsplats i flera år, och när omorganiseringar blev aktuella där var tiden mogen för att starta eget.
Läs mera

Prestige Car Center valdes till Årets Nyföretagare 2020

25.11.2020 | Nyheter
Bilfirman Prestige Car Center Oy med vasaföretagaren Rasmus Lönnqvist i spetsen har valts till Nyföretagarcentralerna i Finland rf:s Årets Nyföretagare 2020. Hedersomnämnanden gick till företagarna bakom Laitaatsillan Telakka Oy i Nyslott och Taikakeppari Oy i Hattula nära Tavastehus.
Läs mera

Senaste information angående coronaläget för företagen

25.11.2020 | Nyheter
På den här sidan sammanställer vi nyttig information gällande coronaläget ur företagens synvinkel. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt.
Läs mera

Digitala evenemang får bättre synlighet via avgiftsfria evenemangskalendrar

19.11.2020 | Nyheter
Coronapandemin har gjort att många evenemangsarrangörer i Österbotten har behövt tänka om. Istället för fysiska evenemang har allt fler evenemang börjat hållas digitalt. De flesta av oss har tillbringat mer tid hemma. Då behövs också möjligheter att ta del av evenemang utan att befinna sig på platser med många andra människor.
Läs mera

Frågat av företagsrådgivaren: Firmabil eller privatbil – Vilket lönar sig?

19.11.2020 | Nyheter
Då företagaren fått igång företagsverksamheten börjar privatbilens körda kilometrar troligen öka: saker ska hämtas, olika körningar till kunder ska göras och det ska köras på utbildningar. Kan företagaren göra dessa resor med egen bil eller borde han/hon skaffa en firmabil?
Läs mera

Ett företags pris är alltid en överenskommelse mellan köpare och säljare

17.11.2020 | Nyheter
Under Ett planerat ägarskifte-webbinarseriets andra del fokuserade man på värdering av företag. Noogas sakkuniga Monika Ahlskog och Ville Hautala påminde att precis som det inte finns två likadana företag eller köpare, finns det inte heller två likadana ägarskiften.
Läs mera

Federica Polo har utnämnts till EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova

17.11.2020 | Nyheter
Federica Polo börjar som EU Affairs Manager på Teknologicentret Merinova från och med den 1 december 2020. I sin uppgift kommer hon att främja det aktiva samarbetet mellan högskolornas och företagsvärldens intressentgrupper inom europeiskt och internationellt forskningssamarbete, och att fungera som kontakt och katalysator för utvecklandet av projektidéer tillsammans med aktörer inom energiekosystemet i Vasaregionen.
Läs mera