Haluaisitko oman yritysmentorin?

19.10.2023

pexels shvets production 7176317

Pohjanmaan yrityskummien mentorointipalvelu on tarkoitettu kaikille VASEKin toiminta-alueen yrittäjille, jotka kaipaavat rinnalleen ulkopuolista mentoria ja sparraajaa liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Olemme sitoutumaton ja luottamuksellinen keskustelukumppani ja palvelumme on yrittäjille maksutonta.

Mitä mentorointi on?

Mentorointi on henkilökohtaista keskustelua yrittäjän ja yrityskummin välillä. Mentoroinnissa yrityskummi antaa ammatillista tukea sekä jakaa omien kokemustensa kautta käytännön vinkkejä sekä verkostojaan yrittäjälle. Yrityskummi ei anna valmiita vastauksia vaan keskustelun tarkoituksena on vahvistaa yrittäjän omaa osaamista sekä rohkaista ja tukea häntä työn haasteiden ratkaisemisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Miten palvelumme toimii?  

Onnistunut mentorointikokemus perustuu luottamuksellisuuteen, sitoutumiseen sekä tavoitteellisuuteen. Keskusteluissamme on yleensä vahva kehittämisnäkökulma, joka lähtee liikkeelle yrittäjän tavoitteista ja kiinnostuksen aiheista.

Kun oma yrityskummi on nimetty, hän ottaa yhteyttä ensimmäisen tapaamisajan sopimiseksi. Yhteistyön helpottamiseksi yrityskummisi voi lähettää etukäteen tarkentavia kysymyksiä, joista on sitten helpompi aloittaa yhteinen keskustelu. Mentoroinnin pituuden päätätte yhdessä, mutta suosittelemme, että tapaamisia olisi vähintään kolme. Sitoutuminen prosessiin lisää luottamusta, parantaa vuorovaikutusta ja sitä kautta saadaan yleensä parempia tuloksia, oivalluksia ja kehittämisideoita.

Kaikki keskustelut yrityskummisi kanssa ovat luottamuksellisia ja vain teidän välisiä, joten keskusteluiden aikana on mahdollista puhua avoimesti myös vähän hankalimmistakin asioista, joista kenties ei tule puhuttua esim. puolisolle tai ystävälle.

Näin haet omaa yrityskummia:

Palveluamme voi hakea kuka tahansa VASEKin toiminta-alueella toimiva yrittäjä mihin tahansa yrittäjyyteen liittyvässä aiheessa.

  • Yrityskummia haetaan yrityskummit.fi sivuilla olevalla lomakkeella, tai ottamalla suoraan yhteyttä Hannele Yliaho, 0407342668 tai hannele.yliaho@yrityskummit.fi
  • Voit kysyä palvelustamme myös esim. tutulta VASEKin yritysneuvojaltasi!
  • Hakemuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
  • Vapaa yrityskummi löydetään yleensä viikon sisällä ja mentorointi käynnistyy yleensä muutamien viikkojen sisällä.

Keitä me olemme?

Yrityskummit ovat joko työelämästä jo sivuun siirtyneitä tai siinä mukana olevia kokeneita yrittäjiä, johtajia ja eri alojen asiantuntijoita. Taustaltamme löytyy asiantuntemusta ja käytännön kokemusta yritysmaailman eri osa-alueilta ja meitä yhdistää halu jakaa osaamista ja auttaa yrittäjiä menestymään.

Monipuolisten taustojemme vuoksi voimme tarjota laajasti erilaista näkökulmaa yrittäjyyteen ja tukea yrittäjän vahvuuksia yritystoimintansa eteenpäinviemisessä.‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää