Energiaetkot hyödyllinen konsepti puolin ja toisin

22.02.2013

Tampereen oppimis- ja innovaatioympäristö Demolassa kuohuviini täyttää osallistujien lasit ja odotukset ovat korkealla. Näissä merkeissä alkavat toista kertaa järjestetyt Energiaetkot, joiden aikana insinööriopiskelijat saavat oivan mahdollisuuden tutustua mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Paikalle kutsutut ovat neljännen ja viidennen vuoden opiskelijoita Tampereen teknillisessä yliopistossa, ja tapahtuman järjestäjinä toimivat VASEKin lisäksi ABB ja Wapice.

Illan tarkoituksena on houkutella tulevia insinöörejä hakemaan ABB:lle ja Wapiceen töihin ja mielellään myös Vaasan seudulle asumaan. Houkuttelu tapahtuu faktojen avulla, jotka perustuvat Vaasan seudulla sijaitsevaan Pohjoismaiden suurimpaan energiaklusteriin. Myös mainituissa yrityksissä työskentelevien omien kertomusten kautta opiskelijat saivat tuntua siihen, minkälaista insinöörityötä Vaasassa voi tehdä. Opiskelijoille tarjotaan myös hyvää ruokaa niin, että mieli pysyy virkeänä, sillä virkeyttä tarvitaan kun ABB:n Recruitment and HR Development Manager Johanna Kakkuri ilmoittaa:
- ABB katselee illan aikana mahdollisia kesätyöntekijöitä, joten tulkaa rohkeasti juttelemaan kanssamme!

Kohtauksia rennoissa tunnelmissa

Yksi paikalle tulleista kolmesta naisopiskelijasta on sähkötekniikkaa opiskeleva Riikka Mikkonen. Hän on kiitollinen, että tällainen tilaisuus on järjestetty.
- Tiesin sekä ABB:n että Wapicen yrityksinä ennestään, mutta tämän illan myötä olen saanut tutustua yrityksiin paremmin ja kuulla eri uramahdollisuuksista yrityksissä, Mikkonen kertoo.
Mikkosta kiinnostaa erityisesti ABB:n tekemiset ja yrityksen panostus ympäristöystävällisyyteen.
- Aion ehdottomasti hakea molempiin yrityksiin kesätöihin. Voin myös hyvin kuvitella asuvani Vaasassa jonkin aikaa, jos työ sitä vaatii, hän kertoo.

Wapicea tilaisuudessa edustanut projektipäällikkö Tom Hanneliuksen odotukset ilta on täyttänyt täysin.
- Tämä on loistava foorumi. En minä muista omilta opiskeluajoilta, että mikään yritys olisi kutsunut opiskelijoita tällaiseen rentoon illanviettoon, Hannelius pohtii.
Illan myötä projektipäällikölle on käynyt selväksi, että tulevat insinöörit arvostavat todella paljon sitä, että tilaisuudessa on molemmista yrityksistä edustajia, jotka oikeasti tekevät sen tyyppistä työtä, mihin insinööriopiskelijat tähtäävät. Näin edustajat pystyvät kertomaan työstä syvällisemmin ja siksi keskustelu käykin vilkkaana pitkään.
- Opiskelijat ovat kyselleet mitä tekniikoita ja ohjelmia me käytämme Wapicella. Muutamasta on huomannut, että he todella tietävät mitä kyselevät ja osaavat jopa haastaa. Esimerkiksi illan Valehtelijoiden klubi -ohjelmassa mukana ollut Wapicen purkki herätti sellaisia kysymyksiä, joihin minäkään en heti pysty vastaamaan, Hannelius hymyilee.


Wapicen edustajat ovat pukeutuneet paitoihin joissa lukee: Koodaaminen on kivaa. Vasemmalta: Ingo Fröhling, Miika Halonen, Teemu Niemi, Pasi Tuominen ja Tom Hannelius.

Yllä vasemmalla: Energiaetkoilla ruoka tarjoiltiin seisovasta pöydästä.

Yllä oikealla: Rikka Mikkonen ja muut opiskelijat jututtavat ABB:n edustajaa.

 

 

Alla vasemmalla: Illan ohjelmanumero Valehtelijoiden klubi, saa tulevat insinöörit miettimään ABB:n kolmeen osaan menevää laatikkoa  ja sen käyttötarkoitusta.

Alla oikealla: Valehtelijoiden klubi saa myös Tommi Reinikan keksimään Wapicen purkille uuden käyttötarkoituksen.



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää