Viktigt att satsa på webben

13.04.2017

Programvaruföretaget Oy Creamarketing Ab i Vasa är ny medlem i Nyföretagscentrum Startias expertnätverk. Företaget som snart fyller 20 år har utvecklat ett eget publiceringssystem, WebAdmin, som baserar sig på SilverStripe, som är ett program med öppen källkod. Med WebAdmin skapas integrerade webbsidor, bokningssystem och info-TV-system. WebAdmin-familjen som utvecklats under åren får alldeles snart en ny medlem när Creamarketing kommer att lansera en webbutik som riktar sig speciellt till små företag.

– Vårt system kan skalas efter kundernas behov. Vi kan förverkliga såväl webbsidor för ett startande småföretag som webbsidor för en stor organisation med dessutom integrerade intranät och extranät, info-tv och bokningssystem, berättar Peter Hellström från Creamarketing.

Enligt honom är den långa erfarenheten från webbteknologin och online-marknadsföringen Creamarketings styrkor. Webbsidor eller andra system som skapats med WebAdmin är kundvänliga och lätta att använda. Dessutom är det enkelt för kunden att upprättahålla dem.

Peter Hellstrom 600pxPeter Hellström utmanar också startande företagare att fundera över möjligheterna med webbaserad marknadsföring.

Dra nytta av nätet!

Hellström uppmanar både nya och erfarna företagare att dra all möjlig nytta av internet. Det är en utmärkt marknadsförings- och försäljningskanal när man satsar på den. Det lönar sig att ta online marknadsföring som en del av marknadsföringsstrategin.

– Bra webbsidor är kundorienterade, lätt sökbara och man hittar väsentlig information och service där. Väl uppbyggda webbsidor är en livsviktig del av företagets marknadsföring och försäljning, betonar Hellström. – Det är också lätt att utvidga webbplatsen efter företagets behov.

IMG 2194 600pxCreamarketing har kontor på Bangatan bakom biblioteket.

Med sin tjugoåriga webberfarenhet vet Hellström att internet ändras hela tiden. Det betyder att också webbsidorna ändras. Förr var det tillräckligt att företagets kontaktuppgifter fanns på nätet men i dag ska man söka synlighet med nya funktioner och sökmaskinsoptimering.

När man planerar nya webbsidor är det bra att kunden har en grafisk profil, eller i alla fall en logo och färgpalett, på klart och en idé om vad webbsidan ska innehålla. Creamarketing sköter om det tekniska genomförandet och vid behov skapar samarbetsparterna innehållet, det vill säga texterna och bilderna, till kundens webbsidor.

Startias Tommi Virkama är nöjd med att ha Creamarketing med i expertnätverket. – De har gedigen erfarenhet av att hur man tar hjälp av internet i affärsverksamhet, vilket i sin tur fint kompletterar vårt expertnätverk på ett bra sätt, prisar han.


Text och bilder: Johanna Haveri
Översättning: VASEK

 

 ‹ Gå till "Nyheter"

Koll på kosmetikareglerna och dina skyldigheter

21.05.2024 | Nyheter
I Finland behöver du inget förhandstillstånd för att sälja kosmetikaprodukter men när produkten väl är till salu övervakas försäljningen av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Därför är det viktigt att du på förhand har koll på din roll och dina skyldigheter, som du hittar via Tukes hemsida.
Läs mera

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera