Skärgårdslandskapet och högklassig mat lockar till Café & Restaurant Salteriet

07.07.2017

salteriet

 

Café & Restaurant Salteriet finns i ett gammalt fisksalteri från 1920-talet i Svedjehamn.

 

 

 

 

VASEK hjälpte till vid Café & Restaurant Salteriets ägarskifte.

Våren har varit brådskande för Café & Restaurant Salteriets nya ägare Kimmo Kauppila. Det förnyade Cafe & Restaurant Salteriet öppnade dörrarna på valborgsafton och har sedan dess haft en ström av kunder varje dag. I maj-juni får de besök av turistgrupper men under semestersäsongen i juli kommer det fler individuella resenärer. Det har kommit besökare från bland annat Sverige, Norge och Frankrike.

Kauppila säger att det bästa med Café & Restaurant Salteriet är förstklassig mat och den magnifika utsikten till Kvarkens skärgård som öppnas från fönstren.
– Maten tillverkar vi själva och vi använder lokala råvaror, exempelvis sik och lax från Kvarken. Stekt sik i synnerhet är en delikatess. Dessutom använder vi oss av naturens örter, berättar Kauppila.

VASEK yrkeskunskap till stor hjälp

KimmoKauppila

Förstklassig mat och fin skärgårdsutsikt är Salteriets bästa sidor enligt Kimmo Kauppila.

Kauppila hade redan år 2015 funderat på att köpa Salteriet. På sommaren 2016 arbetade han på caféet som sommarkock och lärde känna kunderna. Under sommaren kom Kauppila överens med caféets före detta ägare om att han ska köpa företaget. VASEKs Kjell Nydahl hjälpte bland annat med att kolla noga igenom köpeavtalet.

– Vi gick igenom verksamhetsplanen och ekonomiska kalkyler för företaget. Jag tror på att antalet kunder kommer att öka ännu mer i framtiden, säger Nydahl.

VASEKs yrkeskunskap var till stor nytta vid ägarskiftet.
– Jag fick en opartisk och rätt uppskattning om stället, säger Kauppila.

Program ordnas efter kundernas behov

Kauppila hade redan tidigare fått råd från VASEK eftersom han tillsammans med sin fru Anna Salmi äger gården Aava Kertun kotitila.
– Besökare som varit till Aava Kertun kotitila får rabatt på maten vid caféet och vice versa, berättar Kauppila.

Ett aktiebolag, Sylvi Ravintolat Oy, grundades för Café & Restaurant Salteriet. Kauppilas yngre dotter heter Sylvi.
– Eftersom vi hade gett hemgården namnet efter äldsta dottern Aava Kerttu, var vi tvungna att ge aktiebolaget ett namn efter Sylvi, säger Kauppila och skrattar.

Café Restaurant Salteriet har öppet varje dag fram till slutet av september. Under sommaren ordnas flera evenemang såsom allsång och trubadurkvällar. Dessutom ordnas guidade fiske- och cykelturer eller annat program efter kundernas behov.

poydat

Borden på caféet är nya.

Läs mer om gården Aava Kertun kotitila: https://www.vasek.fi/vasaregionens-utveckling-ab-vasek/kommunikation/artiklar/pa-garden-aava-kertun-kotitila-trivs-bade-unga-och-gamla 



‹ Gå till "Nyheter"

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera