Yrittäjäuralle valmiin yrityksen kanssa – yli 60 yritystä myynnissä Vaasan seudulla

25.08.2022

097A1270 rajattuOmistajanvaihdosasiantuntijat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa puolestaan autetaan vuosittain lähes 200 asiakasta omistajanvaihdoksen eli useimmiten yrityksen myymisen tai ostamisen kanssa.

Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla Kjell Nydahlilla ja Antti Alasaarella on listoillaan 64 yritystä Vaasan seudulta, jotka etsivät uutta omistajaa. Osa niistä on ns. hiljaisessa myynnissä, eikä niistä ole olemassa mitään myynti-ilmoitusta netissä tai päivälehdissä. Tällä hetkellä myynnissä olevat yritykset ovat usealta eri alalta: matkailualan yrityksiä, ravintoloita, kauppoja sekä tuotanto- ja palvelualan yrityksiä.

Jos yrittäjäksi ryhtyminen on suunnitelmissa, mieti voisiko jo toimivan yrityksen puikkoihin hyppääminen olla sinulle hyvä vaihtoehto?

– Toimivan yrityksen kanssa välttyy usein monilta alkuvaiheen haasteilta, kun yrityksellä on jo olemassa valmiit tuotteet, konseptit tai prosessit. Myös tilat ja laitteet ja asiakaskuntakin ovat valmiina. Uuden omistajan on helppo lähteä kehittämään yrityksen toimintaa haluamaansa suuntaan, Nydahl kannustaa.

Yrityksen omistajanvaihdos ei ole mikään pieni juttu, ja yhden yrityksen ympärillä edistetään samanaikaisesti useampaa prosessia:

– Autamme yrityksen myyjää laittamaan yrityksensä myyntikuntoon, määrittelemään sen arvon ja löytämään sille ostajan. Asiantuntijaverkostomme avulla voimme auttaa myös sopimus- ja verotusasioissa. Yrityksen ostajan kanssa valmistelemme rahoitusta ja autamme sopimusasioissa. Mikäli ostaja on samalla uusi yrittäjä, hänen kanssaan käydään läpi kaikki yrittämiseen liittyvät perusasiat, yritysneuvoja Antti Alasaari listaa.

– Varaa aika perustamisneuvontaan ja kerro, jos toimivan yrityksen ostaminenkin voisi olla vaihtoehto. Katsomme mitä sinua kiinnostavia yrityksiä on myytävänä. Tämän jälkeen prosessi jatkuu sekä perustamisneuvonnan puolella että omistajanvaihdosneuvonnassa, jossa käydään läpi kaikki yrityksen ostamiseen liittyvät seikat, Alasaari jatkaa.

– Yritys on usein yrittäjän elämäntyö, jonka jatkon hän haluaa turvata. Usein vanha yrittäjä jää joksikin aikaa uuden omistajan avuksi ja jakaa osaamisensa ja kertyneen hiljaisen tiedon eteenpäin. Uusi omistaja pääsee heti vauhtiin valmiin asiakaskunnan, toimivien tilojen ja usein myös osaavan henkilökunnan kanssa, Nydahl päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta odottaa ennakkoluulottomuutta

28.09.2023 | Uutiset
Vaasassa vietettiin Kestävyysviikolla 25. –28.9. myös Green Skills Weekiä, jonka aikana Vaasan yliopiston, Vamian ja Novian opiskelijat saivat kuulla asiantuntijaluentoja vihreästä siirtymästä, hyvinvointiteknologiasta ja kestävyydestä, kiertotaloudesta ja tulevaisuuden työelämästä.
Lue lisää

Mustasaarelainen perheyritys Wellmedic valtakunnallisen Vuoden uusyrittäjä -kilpailun finaaliin

26.09.2023 | Uutiset
Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus. Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa.
Lue lisää

SOF-hanke haluaa tehdä Pohjanmaasta kestävyyden ja kiertotalouden keskuksen

20.09.2023 | Uutiset
Vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa, ja haluamme auttaa Pohjanmaan yrityksiä sopeutumaan ja valmistautumaan sen mukanaan tuomiin muutoksiin.
Lue lisää

Finnair lisää maanantaiaamuihin uuden lentoyhteyden

14.09.2023 | Uutiset
Lentoyhtiö Finnair lisää 30.10. alkaen maanantaiaamuihin Vaasa-Helsinki välille uudet lentoyhteydet seuraavasti:
Lue lisää

Maanviljelijä, mutta ennen kaikkea yrittäjä isolla Y:llä

11.09.2023 | Uutiset
Viljapöly leijuu ilmassa ja kuivuri käy täydellä teholla Aulis Nuujan tilalla Isonkyrön Tuuralassa. Vaikka Nuuja itse on myös maanviljelijä, hänen oma viljelyalansa on vain pieni osa hänen yrityksensä toiminnasta, joka kattaa kaiken koneiden myynnistä kiinteistöjen vuokraukseen, urakointitöihin ja omaan tuotevalmistukseen.
Lue lisää

VASEKin työntekijöitä palkittiin kauppakamarin ansiomerkeillä

06.09.2023 | Uutiset
VASEK vietti 20-vuotisjuhlaansa 5.9. ja samassa yhteydessä palkittiin pitkään yhtiössä palvelleita työntekijöitä kauppakamarin ansiomerkeillä seuraavasti:
Lue lisää

VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023 | Uutiset
Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.
Lue lisää

Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja tarjoaa useita näkökulmia VASEKin toimintaan

05.09.2023 | Uutiset
Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistu Kehittyvä Vaasan seutu -juhlakirja esittelee VASEKin 20 ensimmäisen toimintavuoden tärkeimmät tapahtumat, kuvaa toimintaa kehitysyhtiönä ja yhdistää työn suurempiin yhteiskunnallisiin ja liike-elämän teemoihin.
Lue lisää