Yrittäjäuralle valmiin yrityksen kanssa – yli 60 yritystä myynnissä Vaasan seudulla

25.08.2022

097A1270 rajattuOmistajanvaihdosasiantuntijat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl

Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startiassa käy vuosittain yli 500 asiakasta, jotka suunnittelevat oman yrityksen perustamista. VASEKin omistajanvaihdosneuvonnassa puolestaan autetaan vuosittain lähes 200 asiakasta omistajanvaihdoksen eli useimmiten yrityksen myymisen tai ostamisen kanssa.

Tällä hetkellä omistajanvaihdosasiantuntijoilla Kjell Nydahlilla ja Antti Alasaarella on listoillaan 64 yritystä Vaasan seudulta, jotka etsivät uutta omistajaa. Osa niistä on ns. hiljaisessa myynnissä, eikä niistä ole olemassa mitään myynti-ilmoitusta netissä tai päivälehdissä. Tällä hetkellä myynnissä olevat yritykset ovat usealta eri alalta: matkailualan yrityksiä, ravintoloita, kauppoja sekä tuotanto- ja palvelualan yrityksiä.

Jos yrittäjäksi ryhtyminen on suunnitelmissa, mieti voisiko jo toimivan yrityksen puikkoihin hyppääminen olla sinulle hyvä vaihtoehto?

– Toimivan yrityksen kanssa välttyy usein monilta alkuvaiheen haasteilta, kun yrityksellä on jo olemassa valmiit tuotteet, konseptit tai prosessit. Myös tilat ja laitteet ja asiakaskuntakin ovat valmiina. Uuden omistajan on helppo lähteä kehittämään yrityksen toimintaa haluamaansa suuntaan, Nydahl kannustaa.

Yrityksen omistajanvaihdos ei ole mikään pieni juttu, ja yhden yrityksen ympärillä edistetään samanaikaisesti useampaa prosessia:

– Autamme yrityksen myyjää laittamaan yrityksensä myyntikuntoon, määrittelemään sen arvon ja löytämään sille ostajan. Asiantuntijaverkostomme avulla voimme auttaa myös sopimus- ja verotusasioissa. Yrityksen ostajan kanssa valmistelemme rahoitusta ja autamme sopimusasioissa. Mikäli ostaja on samalla uusi yrittäjä, hänen kanssaan käydään läpi kaikki yrittämiseen liittyvät perusasiat, yritysneuvoja Antti Alasaari listaa.

– Varaa aika perustamisneuvontaan ja kerro, jos toimivan yrityksen ostaminenkin voisi olla vaihtoehto. Katsomme mitä sinua kiinnostavia yrityksiä on myytävänä. Tämän jälkeen prosessi jatkuu sekä perustamisneuvonnan puolella että omistajanvaihdosneuvonnassa, jossa käydään läpi kaikki yrityksen ostamiseen liittyvät seikat, Alasaari jatkaa.

– Yritys on usein yrittäjän elämäntyö, jonka jatkon hän haluaa turvata. Usein vanha yrittäjä jää joksikin aikaa uuden omistajan avuksi ja jakaa osaamisensa ja kertyneen hiljaisen tiedon eteenpäin. Uusi omistaja pääsee heti vauhtiin valmiin asiakaskunnan, toimivien tilojen ja usein myös osaavan henkilökunnan kanssa, Nydahl päättää.

 ‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Kestävän kehityksen ilta matkailualan toimijoille

22.09.2022 | Uutiset
Kestävä Pohjanmaa-hanke järjesti kestävän kehityksen inspiroiman infoillan 6.9. Pietarsaaren Nanoqissa. Innoittajana toimi Gustav Stenbeck, joka on muun muassa työskennellyt kestävyyspäällikkönä Petter Stordalenin Nordic Choice Hotels hotelliketjussa ja auttanut sellaisia yrityksiä kuten ICA, Coca-Cola, DB SChenker, Electrolux ja Swedbank kehittämään kestävyystyötään. Illan aikana Stenbeck jakoi kokemuksiaan ja vinkkejä osa-alueista, joihin tulisi keskittyä erityisesti matkailualan kestävyystyössä.
Lue lisää

Ostajat etsivät tuotannon ja kaupan alan yrityksiä

21.09.2022 | Uutiset
Startian ja VASEKin yritysneuvojat ehdottavat yrityksen perustamista suunnitteleville vaihtoehtona jo toiminnassa olevan yrityksen ostamista. Mutta myös yrityksen ostamisesta kiinnostuneet ovat suoraan yhteydessä VASEKiin ja kyselevät minkälaisia yrityksiä on myynnissä.
Lue lisää

Osaksi ratkaisua tekemällä enemmän kuin vähimmäisvaatimukset edellyttävät

15.09.2022 | Uutiset
Rakennusalan kestävä tulevaisuus -hankkeen ja Green Building Council Finlandin järjestämässä iltapäiväseminaarissa 7.9. valmistauduttiin kiertotalouteen ja mietittiin miten rakennusalan tulisi uudistua. Ella Lahtinen Green Building Council Finlandista muistuttikin, että rakennusala haluaa myös olla osa ratkaisua, eikä vain osa ongelmaa, kuten nyt tällä hetkellä valitettavasti on.
Lue lisää

Harrastuksesta projektiviljelyksi ja osakeyhtiöksi

13.09.2022 | Uutiset
”Market Gardening” on viljelykonsepti, joka keskittyy maaperän terveyteen ja luonnonmukaiseen viljelyyn. Menetelmän erikoispiirteenä on monien eri viljelykasvien pienimuotoinen, mutta samalla tehokas viljely. Ulrica Taylor pyörittää päivätyönsä ohella Ecogai Ab -yritystä tällä alalla.
Lue lisää

Startia 30 vuotta - Startia lehti jaettu jokaiseen kotitalouteen

07.09.2022 | Uutiset
Miten yritys perustetaan? Mitä apua voit saada yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat Vaasan seudulla toimivien yritysten parhaat vinkit uusille yrittäjille? Näihin löydät vastauksen Startia-lehdestä, joka jaetaan tänään 7.9. jokaiseen talouteen Vaasan seudulla.
Lue lisää

Ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku aukeaa 15.9.

06.09.2022 | Uutiset
Ensimmäinen ekosysteemisopimuksiin liittyvä EAKR-hankehaku oli toukokuussa ja nyt toinen hakukierros avautuu 15.9. Nyt jaossa on noin 565 000 euroa rahoitusta hankkeille, jotka edistävät kolmea ekosysteemisopimuksessa määriteltyä toimenpidekokonaisuustavoitetta eli Vaasan kaupungin hiilineutraaliutta 202X, satama-alueen kehittämistä ja tutkimusinfrastruktuurin kehittämistä. Haku päättyy 19.10.2022.
Lue lisää

Kvarken Brewery Startian vuoden 2022 uusyrittäjä Vaasanseudulla

05.09.2022 | Uutiset
Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startia on valinnut Kvarken Bryggeri Ab:n Mustasaaresta vuoden 2022 uusyrittäjäksi Vaasan seudulla. Patrik Willför, Patrik Björkman ja Tore Björkman perustivat markkinointinimeä Kvarken Brewery käyttävän yrityksen 2017.
Lue lisää

GigaVaasa-alueen toimijoiden välillä sopimusmuutoksia – aktiivinen keskustelu etenemisestä jatkuu

02.09.2022 | Uutiset
GigaVaasa-alueelle tonttivarauksen tehneet suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advanced Materials ovat ilmoittaneet pörssitiedotteessaan purkavansa keskinäisen yhteistyösopimuksensa. Vaasan kaupunki jatkaa kuitenkin neuvotteluja molempien yritysten kanssa.
Lue lisää