Nuoret peltisepät toivovat työntäyteistä kesää

20.04.2012

Kenneth Jåfs, 25, ja Mikael Holm, 30, olivat jo usean vuoden ajan pohtineet peltisepänliikkeen perustamista yhdessä joskus enemmän, joskus vähemmän leikillään. Erinomainen tilaisuus oman yrityksen käynnistämiseen tarjoutui yllättäen, kun heidän työnantajansa Byggtjänst Håkan Enlund tarjosi yrityksen koneita myytäväksi. Jåfs ja Holm tarttuivat tilaisuuteen ja ovat nyt perustaneet KM Roofing -nimisen yrityksen.

Yritys on uusi mutta toiminta samaa

– Jatkamme entiseen tapaan. Kaikki koneet ja työkalut ostimme Byggtjänst Håkan Enlundilta. Yksinkertaistetusti voisi melkeinpä sanoa, että uutta on ainoastaan nimi. Teemme jatkossakin kaikkea peltirakentamiseen liittyvää ja eniten luonnollisesti kattohommia, kertovat Holm ja Jåfs, jotka jatkavat työntekoa tutussa hallissa Mustasaaren Lintuvuorella.

Yrityksen perustamistyöt aloitettiin helmikuussa.
– Aloitimme "perehdytyksen” helmikuussa. VASEKin Kjell Nydahl auttoi meitä pääsemään alkuun, ja se olikin tarpeen. Hänen kanssaan keskustelu ja suunnittelu oli oikein hyödyllistä. Luulimme alussa, että voisimme aloittaa tuosta vain mutta se osoittautuikin vähän vaikeammaksi, nauraa Holm.

Miehet kertovat, että näin alussa paperityöt ovat vieneet yllättävän paljon aikaa ja paukkuja. Muun muassa liiketoimintasuunnitelmat ja taloussuunnitelmat ovat vieneet enemmän aikaa kuin he olivat suunnitelleet. Pikku hiljaa kaikki käytännön asiat alkavat olla hallussa, ja vähitellen miehet voivat alkaa tehdä sitä mitä he oikeastaan haluavat tehdä – peltitöitä. Ensimmäisen oikean työnsä he saivat valmiiksi aivan äskettäin.

– Kunhan tieto yrityksestämme leviää ja saamme tarpeeksi työtä niin tästä tulee hienoa! Näin alussa ilmassa on toki hiukka hermostuneisuutta mutta uskomme kyllä että homma onnistuu. Juuri nyt olemme aika paljon suunnitelleet markkinointiasioita: lehti-ilmoituksia, läsnäoloa verkossa, auton teippauksia ja niin edelleen, sanoo Jåfs.

Toiveena paljon töitä kesällä

Molemmat palavat innosta peltitöihin ja viihtyvät hyvin peltitöiden vaihtelevuudessa. Alalla vaikein vuodenaika on talvi. He kertovat, että talvisaikaan monet peltifirmat eivät toimi yhtä aktiivisesti mutta kesäkuukaudet ovat sitäkin parempia. He ovat molemmat liikuttavan yksimielisiä siitä, että parasta tässä työssä on juuri ulkotyö lämpimillä katoilla kesäkuukausien aikana.

– Toivotaan, että saamme paiskia töitä kesällä, jotta voisimme ottaa vähän rauhallisemmin talvella, jolloin ala on haastavampaa. Toki työtä on tarjolla silloinkin mutta huomattavasti vähemmän, erityisesti parin-kolmen kylmimmän kuukauden aikana.

”Toistaiseksi kaikki on vain uutta ja kivaa”

Tällä hetkellä Jåfs ja Holm tekevät hieman pitempää päivää. Paljon on sähköpostin purkua ja puheluita, myös työpäivän loputtua kotona.

– Mutta koska kaikki on uutta ja oma yritys kyseessä, se on vain hauskaa. Melko raskastakin on kyllä ollut, koska tuli isäksi puolitoista viikkoa sitten, joten tässä on samanaikaisesti paljon uutta, sanoo Holm nauraen. On hyvä että meitä on yrityksessä kaksi.

Yksi KM Roofingin tavoitteista on kasvaa ja mahdollisesti palkata lisää työntekijöitä. Vaasan seudulla on vain muutamia muita samantyyppisiä yrityksiä, joten miehillä on laajentamistoiveita muutaman vuoden kuluttua.

Nyt tavoitteet ovat konkreettisempia ja lyhyemmällä tähtäimellä toteutettavia: esimerkiksi hallin keskeneräisen toimiston valmistuminen (väliaikainen toimisto sisältää ainoastaan kannettavan tietokoneen pöydän virkaa ajavan ison koneen päällä) ja yrityksen auton korjauksen valmistuminen. Tosihommiin pääsyä odotellaan innokkaasti. Huippusesonki lähestyy ja katot odottavat peltejään.

 

Teksti ja kuvat: Linn Jung, Viestintätoimisto Winglet
Käännös: VASEK

 

Haluan ostaa yrityksen, mistä lähden liikkeelle?

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää