Nefab laittaa Vaasan seudun teollisuuden pakettiin

06.11.2014

Strömberg Parkin Sähkötie 4:ssä on halli täynnä pakkauslavoja. Hiljaisen toimiston perällä kaksi miestä on käynnistelemässä yrityksen toimintaa. Kaikki on vielä alussa, mutta suunnitelmien mukaan reilun kolmen vuoden päästä hallissa pakkausten kimpussa ahkeroi lähes parikymmentä työntekijää. Kyse on yrityksestä nimeltä Nefab, jonka avainasiakaspäällikkö Mikko Lahikainen on tuonut Vaasaan.

– Nefab on globaali pakkausvalmistaja, jonka asiakkaina ovat teollisuusyritykset. Päätoimipisteemme Suomessa on Espoossa, mutta olemme jo parin vuoden ajan suunnitelleet sijoittumista myös Vaasaan, hän kertoo.

Vaasaan Nefabia houkutteli erityisesti energiasektori. Yhtiöllä on seudulla jo muutamia hyviä asiakassuhteita, mutta potentiaalia on sitäkin enemmän. Pakkauksia valmistavan ja pakkaussuunnittelua sekä pakkauspalvelua tarjoavan yrityksen toiminta on jaettu segmentteihin, joista yksi on energia.

– Vaasan seudulla tarpeet ovat monipuoliset: pakattava tavara voi olla kaikkea raskaamman teollisuuden tuotteista pieniin kytkimiin. Pakkauksen vaatimuksena on kuitenkin aina käsittelynopeus, keveys ja kestokyky, Lahikainen esittelee.

”Nefabilla on 32 tehdasta ja yli 70 Vaasan kaltaista varastoinnin ja pakkauksen palvelupistettä ympäri maailmaa,” kertovat Vaasan toimipistettä käynnistelevät Mikko Lahikainen ja Arto Mäenpää.

Pakkausoptimointi pienentää kustannuksia

Kun tuote lähetetään matkaan, pakkauksella on suuri merkitys sen suojaavuuteen, logistiikkakustannuksiin ja hiilijalanjälkeen. Lahikaisen mukaan Nefabin syvä osaaminen on juuri pakkausten optimoinnissa ajatellen tuotteen koko logistista ketjua. Yhtiö valmistaa pakkauksia pahvista teräkseen, riippuen siitä, mikä on optimaalisin ratkaisu.

– Suunnittelemme parhaan pakkaustavan ja myös testaamme pakkauksiamme ISTA-sertifioiduissa testilaboratorioissamme esimerkiksi törmäys- ja kosteustesteillä, hän kertoo.

Nefabin Vaasan toimipiste auttaa asiakasta myös varastojensa hallinnassa. Pakkausmateriaalit voi halutessaan varastoida Nefabilla, jolloin omaa hyllytilaa vapautuu muuhun käyttöön, ja pakkaukset toimitetaan hyllyyn tarpeen mukaan. Nykyisten paikallisten asiakkaiden palvelu myös nopeutuu, kun pakkausmateriaalit siirtyvät Nefabin tehtailta Vaasaan.

Hyvin optimoidulla pakkauksella pyritään minimoimaan materiaalin kulutus sekä jätteenkäsittely, kun pakkausta ei enää tarvita. Myös varastoinnin ja hallinnoinnin on sujuttava mutkattomasti. Mitä uutta Nefab sitten tuo Vaasaan?

– Globaalin pakkausvalmistajan portfolion ja laajan suunnittelu- ja testausosaamisen, johon pakkauspalvelut yhdistyvät. Kun suunnittelemme ja testaamme pakkaukset täällä, voimme tarvittaessa monistaa sen ympäri maailmaa, jossa asiakkaidemme toimipisteitä myös sijaitsee, Lahikainen kertoo.



Nefabin tärkein asiantuntemus on pakkausoptimoinnissa. Tehokas
pakkaaminen säästää aikaa, kuljetuskustannuksia, materiaalia ja luontoa.

VASEKilta tietoa ja verkostoja

Kun Nefabin sijoittumista Vaasaan suunniteltiin, Lahikainen otti yhteyttä VASEKiin ja tapasi yritysneuvoja Mikael Hallbäckin. Hallbäck kertoi muun muassa alueen yrityskentästä.

– Esittelin myös mahdollisuuksia erilaisiin investointi- ja yritystukiin. Uusien yritysten etabloituminen seudulle on aina tervetullutta, Hallbäck kertoo.

Lahikainen iloitsee myös hyvästä yhteydestä VASEKin logistiikka-asiantuntijoiden kanssa. Hän uskoo, että markkinoinnin ja verkostoitumisen kannalta alan tiiviistä yhteistyöstä on myöhemmin paljon hyötyä.

– Nefab tukee energiaklusterimme toimintaa ja kasvattaa sen logistista tukiverkkoa. Vaihtoehdot ja uudet näkemykset ovat aina tervetulleita. Pyrimmekin markkinoimaan Vaasaa mielenkiintoisena kohteena myös logistisesti, sekä olemassa oleville että uusille yrityksille, VASEKin logistiikka-asiantuntija Anna Måtts sanoo.

 

Teksti ja kuvat: Mantra Communications



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää