Maukasta luomua hyvinvoinnistaan huolehtiville

06.09.2016

Vaasalaiset Jyrki Palomaa, Kim Somppi ja Kristian Schrey ovat olleet kavereita pitkään. Tärkeä yhteinen nimittäjä kolmikolle on kiinnostus omasta hyvinvoinnista. Kaikki kolme käyvät ahkerasti treenaamassa samalla kuntosalilla ja syövät mahdollisimman terveellisesti.

Somppi Schrey Palomaa 2 600pxKim Somppi, Kristian Schrey ja Jyrki Palomaa ovat kiinnostuneita hyvinvoinnista.

Salilla miehet ovat törmänneet monenlaisiin kuntoilijoihin. Jotkut treenaavat saadakseen voimaa ja pitääkseen kroppansa kunnossa. Toiset taas kuluttavat energiaa salilla pudottaakseen painoa. Ahkera treenaaminen lisää ravinnon tarvetta, joten erilaisia ateriankorvikkeita ja energiavalmisteita tarvitaan.

Kun on itse kiinnostunut yleisesti kehon hyvinvoinnista, on joskus vaikea katsoa kanssakuntoilijoiden ravintovalintoja.

– Ehkä eniten kauhistuttavat painonpudottajien ravinneköyhät pussikeittodieetit, joista keho ei saa läheskään kaikkia tarvitsemiaan ravinteita, Palomaa puuskahtaa. – Toisaalta myös ns. treenibuustereiden ravintosisällöt ovat monesti täysi arvoitus.

Palomaa, Somppi ja Schrey ovat tietoisesti pyrkineet syömään terveellisesti koko aikuisikänsä, mutta tietomäärän kasvaessa he ovat huomanneet, että aiemmin terveelliseksi luullut elintarvikkeet eivät aina saakaan tarkastelussa puhtaita papereita. Nykyään he pyrkivät käyttämään luonnonmukaisesti kasvatettuja elintarvikkeita, sillä esimerkiksi osa ruoantuotannossa käytetyistä torjunta-aineista on kehitetty aikanaan kemiallisiksi aseiksi.

Mustikka 600pxPuhtaat suomalaiset metsämarjat, etenkin mustikka, ovat varsinaista superfoodia.

Hyvänmakuista ja terveellistä

Sekä omista että muiden kuntoilijoiden tarpeesta lähti ajatus ryhtyä kehittämään hyvänmakuista ja terveellistä ateriankorviketta. Koska oman mielen mukaisen aterian tai palautusjuoman tekeminen treenin jälkeen ei aina onnistu helposti, ateriankorvikkeen olisi oltava mahdollisimman helppokäyttöinen. Tuotteen luonnonmukaisuus ja lisäaineettomuus oli kumppanusten mielestä ehdottomasti suunnittelun lähtökohta.

Palomaa on jo osakkaana yrityksessä, joka myy marjoista, hedelmistä, kasveista ja sienistä uutettuja luonnontuotteita, jotka sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Näin ollen hänellä oli hyvät yhteydet tällaisten tuotteiden toimittajiin sekä jakelukanaviin.

Erilaisia aineksia kokeilemalla ja lukuisia maisteluja suorittamalla kolmikko päätyi lopulta mustikoista, puolukoista, pähkinöistä, siemenistä ja viherjauheista yhdisteltyyn tuotteeseen, joka on hyvänmakuinen ja sitä voi käyttää pirtelönä tai sen voi sekoittaa vaikkapa rahkaan tai puuroon kunkin käyttäjän mieltymysten mukaan. Valmiste itsessään on viljaton ja maidoton, joten se sopii myös keliaakikoille ja laktoosi-intoleranteille.

Pirtelo 600px
Kätevät annospakkaukset helpottavat luomupirtelön valmistamista esimerkiksi kuntoillessa.

– Noin puolet valmisteen sisällöstä on kotimaisia marjajauheita. Pähkinät, siemenet ja viherjauheet tulevat luotettavalta eurooppalaiselta toimittajalta – ja kaikki ainekset ovat luomutarkastettuja, Palomaa kertoo.

Osa-aikayrittäjyys sopi elämäntilanteisiin

Ateriankorvikkeen kehittämisajatus lähti kaverusten yhteisestä harrastuksesta sekä halusta jakaa omaa ravintotietämystä myös muille. Koska yhä useampi on kiinnostunut hyvinvoinnistaan, miehet totesivat tällaiselle kotimaiselle tuotteelle olevan markkinarakoa.

Kolmikosta Kim Somppi varasi ajan VASEKille ja kävi yritysideaa ja sen rahoitusvaihtoehtoja läpi yritysneuvoja Mikael Hallbäckin kanssa. Välillä mukana olivat myös Schrey ja Palomaa.

– Kyllä suunnitelmien paneminen paperille ja niistä keskusteleminen ulkopuolisen asiantuntijan kanssa kannattaa, kertoo Startian Lissu-liiketoimintasuunnitelmatyökalua hyödyntänyt Somppi.

Yhteisestä harrastuksesta ideansa saanut yritys Organic Nutrition Finland Oy perustettiin keväällä 2015. Alusta lähtien oli selvää, että tätä liikeideaa toteutetaan osa-aikayrittäjyyden puitteissa, sillä kaikki kolme osakasta ovat muualla päivätyössä.

Puolukka 600pxKotimaiset marjat ovat ateriankorvikkeen tärkein raaka-aine.

Haastatteluhetkellä yrityksen ulkoinen ilme on valmis ja verkkosivut ovat juuri valmistumassa. Yrityksen ensimmäinen tuote on valmis ja sen lanseeraus on sovittu tapahtuvaksi syyskuussa. Tuotteen jakelu hoidetaan sekä jälleenmyyjien että oman verkkokaupan kautta.

Nyt tuoreet osa-aikayrittäjät odottavat innokkaina asiakkaiden käyttökokemuksia.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haveri



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Renergi Kick-off: Kohti kestävämpää tulevaisuutta kiertotalouden avulla

17.05.2024 | Uutiset
Lintuvuoren uudessa HÖK-ravintolassa vallitsi kiinnostunut ilmapiiri, kun yli 30 asiantuntijaa ja sidosryhmien edustajaa kokoontui 14.5. Renergi kick-off -tilaisuuteen. Tämä pohjusti uudenlaista ajattelua ja toimintaa kiertotalouden edistämiseksi, ja se herätti runsaasti kiinnostusta mukana olleiden yritysten, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien parissa.
Lue lisää

Entistä strategisempi satama

16.05.2024 | Uutiset
Vaasan satamassa on tällä hetkellä menossa merkittäviä kehityshankkeita, ja niiden lisäksi tulevien vuosien jatkosuunnitelmia työstetään jatkuvasti. Kestävä ja älykäs tulevaisuuden satama -hankkeen toimijat VASEKilta ja Kvarken Portsilta järjestivät 14.5. satamatyöpajan saadakseen työhön mahdollisimman laajaa näkemystä alan eri toimijoilta.
Lue lisää

Synergiaedut ja yhteistyösuunnitelmat

15.05.2024 | Uutiset
Ekosysteemisopimushankkeiden projektipäälliköt tapasivat tiedonvaihdon merkeissä 14.5. Neljäntoista eri hankkeen vetäjät saivat kertoa hankkeensa tavoitteet, etenemisen, onnistumiset ja haasteet sekä vastata kysymyksiin. Ja kysymyksiä tulikin runsaasti. Aamupäivätapaamisen aikana löytyi sekä synergiaetuja että yhteistyösuunnitelmia.
Lue lisää

Yrittäjäkassa on yrittäjän taloudellinen oljenkorsi

14.05.2024 | Uutiset
Olipa yrityksesi tulevaisuus miten lupaava tahansa, ovat viime vuodet osoittaneet, että varasuunnitelma on hyvä olla siltä varalta, että jotain odottamatonta tapahtuu. Jos joudut lopettamaan yritystoimintasi ja jäät työttömäksi yrittäjäksi, Yrittäjäkassa on ainoa ansiopäivärahan lähde.
Lue lisää

Puutarhaharrastuksesta tuli osa-aikaista yrittäjyyttä

13.05.2024 | Uutiset
Kylmän ja myöhäisen kevään jälkeen puutarhakausi on vihdoin käynnissä Pohjanmaalla, ja sen on myös tervajokinen Minna Saari huomannut. Minna toimii ensimmäistä vuottaan yrittäjänä juuri puutarha-alalla. Puhelin on soinut viime viikkoina tauotta, ja kalenteri täyttyy kaikista mahdollisista puutarhatöistä puiden leikkaamisesta kasvien istuttamiseen.
Lue lisää

Haemme: Rakennus- ja infra-alan projektipäällikkö

08.05.2024 | Uutiset
Etsimme nyt vahvaa osaajaa aluekehitys- ja yrityskehitystehtäviin. Projektipäällikkönä tulet työskentelemään rakennus- ja infra-alan alueellisten kehityshankkeiden toteuttajana sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuuden edistämisessä. Tämä sisältää mm. Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -kehitystyön johtamisen yhdessä sidosryhmiemme kanssa.
Lue lisää

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää