Funderar du på att starta eget företag? Innan du dyker in är det viktigt att bedöma om du har de egenskaper som krävs för att vara entreprenör. Stanna upp en stund och utvärdera din affärsidé:

Har du identifierat ett tydligt problem eller behov?
Vem är din målgrupp?
Vad är din lösning på problemet?

Kontakta en lokal företagsrådgivare för att få hjälp att navigera i dessa frågor. Våra rådgivare erbjuder personlig vägledning utgående från din idé, ger råd om olika företagsformer och om utvecklingen av din affärsplan. Vi hjälper dig också att söka startpeng och företagsstöd.

Boka tid till en företagsrådgivare

Är du redo att ta nästa steg? Boka en tid till oss idag! Vi finns här för att stödja dig på din entreprenörresa oavsett om du börjar från början eller överväger att köpa ett befintligt företag.

Planerar du att bli företagare genom att köpa ett företag? Fråga våra företagsrådgivare om företag som är till salu i Vasaregionen!

Nyföretagscentrum Startias startrådgivning har ISO 9001:2015 kvalitetscertifikat

 

Tommi Virkama
Startias direktör
Tommi Virkama
- Nya företagare, startrådgivning

kuvituskuva läppäri
LISSU affärsverksam­hetsplan

I LISSU kan du skapa och uppdatera din egen affärsverksamhetsplan. Programmet är interaktivt så din företagsrådgivare kan kommentera din plan och hjälpa dig utveckla den vidare direkt i programmet.

Nedan hittar du länkar till programmet och till instruktioner som steg för steg går genom vad som ska ingå i en affärsverksamhetsplan och vad du speciellt behöver ta i beaktande. Kontaka oss så hjälper vi dig vidare!

 

Kuvituskuva, perustamisopas.
Material som stöd för företagare

Vårt material för företagare innehåller information och tips inom olika områden. Bland guiderna hittar du bland annat information om ägarskiften och om hållbar affärsverksamhet för företagare. Ladda ner materialet och bekanta dig med det i lugn och ro.