Det finns totalt cirka 330 000 företagare i Finland. Enligt den senaste barometern för små och medelstora företag (2/2024) planerar 15 procent av företagen att byta ägare inom de närmaste två åren. Barometern visar också att 9 procent av de små och medelstora företagen är intresserade av att köpa ett företag eller en affärsverksamhet under de kommande två åren.

Även om tanken på att avsluta företagsverksamheten eller gå i pension känns långt borta finns det skäl att tänka i de banorna redan i god tid. Beslutet att sluta som företagare innebär inte nödvändigtvis att företagets verksamhet måste upphöra. Ett ägar- eller generationsskifte ger möjlighet att bevara företagets framgång även i framtiden.

Genom att börja förberedelserna i tid får du mer tid för att göra ditt företag klart för försäljning och överväga olika alternativ. Det finns ingen standardlösning för ägar- eller generationsskiften, men hjälp finns alltid tillgänglig. Det är också bra att diskutera med företagare som redan har genomgått en sådan förändring och som har erfarenheter och kontakter att dela med sig av.

Vi hjälper dig att sälja ditt företag eller att köpa ett företag, kostnadsfritt och konfidentiellt! Från oss får du stöd i ägarskiftet för att säkerställa övergången till en ny ägare går så smidigt som möjligt.

Om du inte hittar någon som vill ta över företaget eller om verksamheten går med stadig förlust, är företagets nedläggning ett alternativ. Vi hjälper dig också i den situationen.

Kontakta våra experter och påbörja processen för ägarbyte av ditt företag redan idag!

 

Antti Alasaari
Företagsrådgivare
Antti Alasaari

- Verksamma företag, ägarskiften
- Ansvarar för Laihela, Storkyro

Kjell Nydahl
Direktör för företagstjänster
Kjell Nydahl
- Ägarskiften, verksamma företag
- Ansvarar för Korsnäs
Kuvituskuva, yrityksen myyminen.
Håller du på att sälja ditt företag? Fråga din företagsrådgivare om en rabattkod!

Om du håller på att sälja ditt företag och funderar på att lägga upp en annons i Yrityspörssi ska du först boka tid till ägarskiftesrådgivningen!
Din företagsrådgivare kan ge dig en rabattkod som ger dig en rabatt på 30 euro på din annons.

Kuvituskuva, yrityspörssi.
Planerar du köpa företag?

Överväger du att köpa ett företag? I Yrityspörssi-tjänsten hittar du objekt som är till offentlig försäljning. Utöver dessa finns det också objekt i tyst försäljning. Boka tid till ägarskiftesrådgivningen så berättar vi mer om företag som är till salu just nu.

 

linkedin sales solutions 46bom4lObsA unsplash pien
Pågående projekt: Ostrobothnian Business Transfers

Projektets syfte är att förstärka ägarskiftets roll för tillväxten inom företag. Målet är att utveckla och testa verktyg som fungerar som exempel på hur ett ägarskifte kan främja företagets tillväxt. Testerna görs i form av workshops, som förverkligas i samarbete med experter.