IMG 4802 tommi hennamari sari 600pxTommi Virkama, Hennamari Hietala & Sari Saarikoski

InMedi Oy har utsetts till årets nyföretagare 2018 i Vasaregionen. Vasaföretaget InMedi, som Hennamari Hietala har grundat redan 2013, erbjuder hälsovårds- och socialtjänster till privatpersoner, företag och kommuner.

InMedi skiljer sig från andra privata vårdtjänstföretag genom ett eget koncept där företaget för tjänsterna hem till kunden.

– InMedi har revolutionerat den traditionella hälsovårdssektorn genom att erbjuda tjänster, som förs hem till kunden. Dessutom fortsätter företaget att växa och sysselsätter redan nu ett flertal behöriga hälsovårdsarbetare. Hietala vågar ta väl genomtänkta risker, som är nödvändiga för tillväxten, berättar Tommi Virkama och anser att valet just därför var välmotiverat.

Hietala är mycket glad över det erkännande som företaget har fått.

– Det här känns mycket bra. Det är underbart att bli hedrad så här, konstaterar Hietala.

IMG 4797 palkitseminen inmedi 600px

Startia har varit till hjälp ända från början

Startias och VASEKs företagsrådgivare Sari Saarikoski har hjälpt Hietala ända från början bland annat med att grunda företaget, ansöka om alla nödvändiga tillstånd och att kartlägga den potentiella kundkretsen.

Det finns många traditionella vårdtjänstföretag, men InMedis tanke är att sticka ut från andra vårdföretag just genom kompetensen inom sjukvård och med distansläkartjänsten. Enligt Hietala kan cirka 80 procent av alla patienter behandlas genom hembesök. Hemma kan göras bland annat laboratorietester, skriva ut sjukintyg och även ge intravenösa antibiotikabehandlingar.

– Ett typiskt fall är att till exempel barnet i en storfamilj blir sjuk, pappan är på jobbet och mamman är ensam hemma med hela barnaskaran. Det enklaste sättet är då att vi skickar en sjukskötare hem till familjen. Samma tjänst gäller också för seniorer, berättar Hietala.

Hietala har aktivt marknadsfört sina tjänster exempelvis till företag. Det är möjligt för företagen att hyra en barnskötare för att ta hand om sina anställdas sjuka barn. Detta gör det möjligt för föräldrarna att fortsätta arbeta på normalt sätt.

– Jag tycker att detta är en fin idé. I många fall blir det mycket dyrare för ett företag att ha en nyckelperson borta från jobbet på grund av sitt sjuka barn, än att företaget skulle anställa en yrkeskunnig skötare till hemmet, säger Saarikoski.

Verksamhet i Seinäjoki hör till tillväxtplanerna

IMG 4799 henkilokunta 600px

De senaste tre åren har varit en aktiv tillväxtperiod för InMedi. Företaget har en stark vilja att växa, eftersom de tänker starta verksamhet även i Seinäjoki. För närvarande har företaget utöver Hietala fyra deltidsanställda och sex fast anställda.

Hietala har utvecklat sitt företag med måtta. Hon känner även stor passion för företagandet, eftersom hon i startskedet var redo att arbeta ensam och till och med dygnet runt. Hon deltog också i KasvuOpens Tillväxtstigen-tävlingen på våren 2017 och gick ända till den nationella finalen. Som bäst avlägger hon en specialyrkesexamen för företagare.

Inmedi deltar också i den riksomfattande Årets nyföretagare 2018-tävlingen. Köttdisken från Malax fick ett hedervärt omnämnande i fjolårets tävling. Kyrö Distillery Company i sin tur vann första priset i denna tävling år 2016.

Mer information

Hennamari Hietala
InMedi Oy
hennamari.hietala@inmedi.fi
050 3829 092

 

Tommi Virkama
Tommi Virkama
Startias direktör
+358 400 919 361
Nya företagare


StartiaUYKIns 400px

‹ Gå till "Pressrum"