Ensamföretagarstödet gav företagaren en nystart

11.06.2020

Heidi Mattsson har varit intresserad av allt som har att göra med fotografering och kameror ända sen liten. Med åren växte hennes intresse konstant och år 2015, när hon fyllde 30 år, bestämde hon sig för att starta eget. Via hennes företag Mojan Photography tar hon emot olika fotograferingsuppdrag, redigeringar och ordnar även inramningar.

– Jag har studerat audiovisuell kommunikation och har tagit flera fotograferingskurser där jag har utvecklat min yrkeskunskap. Jag har också haft en fotoutställning, samt några av mina bilder har publicerats i olika tidningar, tävlingar och tillställningar, berättar Mattsson.

Heidi Mattsson  med sin kamera.

Heidi Mattsson med sin kamera. Fotograf: Anna Sand.

I mars och april hamnade Mattsson gå igenom hårda tider på grund av coronasituationen. Hon förlorade dels sitt jobb på en klädaffär där hon jobbade som försäljare, klädmodell och stylist. Också största delen av hennes fotograferingar och föreläsningar blev framskjutna eller avbokade. På grund av den svåra situationen ansökte hon om ensamföretagarstödet via VASEK.

– Detta stöd gjorde så otroligt mycket för mig – det hjälpte mig upp igen och gav mig lite av en nystart. Jag är otroligt tacksam över att jag beviljades stödet, säger hon glatt.

Mattsson förespår en sommar blandat med både jobb och lediga sommardagar.

– Jag kommer att njuta av sommaren så som den blir, antagligen med lediga dagar och jobb om vart annat. Det passar mig bra. Så hoppas jag såklart också att det inte skall bli någon andra våg av
coronan.
                                                                                                              
Har coronatillståndet påverkat ditt företags verksamhet? Ensamföretagarstödet som Mattsson beviljats finns ännu att ansökas för ensamföretagare som uppfyller kriterierna. Bekanta dig närmare med stödvillkoren och skicka en elektronisk ansökan här.
        ‹ Gå till "Företagsberättelser"