Vastuullisuus ja vähähiilisyys ovat nopeasti muuttumassa liiketoiminnan edellytyksiksi. Energiatehokkuuteen tähtäävät toimenpiteet ja yrityksen kyky investoida uusiin kestäviin energiaratkaisuihin kasvattavat jatkuvasti merkitystään yritysten kilpailukykyä arvioitaessa.

Olemme koonneet tälle sivulle materiaaleja erilaisista yrityksen energiatehokkuuteen tähtäävistä toimenpiteistä. Lataa materiaaleja käyttöösi, tutustu niihin ja ota meihin yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä yrityksellesi energiatehokkaampi ja kannattavampi tulevaisuus!

Yritykselle valoisat näkymät aurinkosähköllä

Oma aurinkovoimala laskee yrityksen energiankulutusta arvioiden mukaan noin 20–25 prosenttia, joten voidaan sanoa, että aurinkovoimala on yksi kannattavimmista energiatehokkuusnvestoinneista jonka yritys voi tehdä. Laadukas ja hyvin suunniteltu aurinkovoimala voi palvella yrityksen kiinteistöä jopa vuosikymmeniä. Yritysten kattovoimaloissa päästään usein jopa yli 20 prosentin sijoitetun pääoman tuottoon.

Aurinkovoimaloita asennetaan enemmän kuin koskaan ja myös Suomessa aurinkovoimaloinen koko kasvaa. Niitä asennetaan kattojen lisäksi myös tonteille. Uusiutuvan sähkön rinnalla keskitytään myös kulutuksen joustoon ja tasapainottamiseen.

Rahoitus energiatehokkuustoimenpiteisiin

  • Motivan ylläpitämä rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa yrityksille ja kunnille sekä asuinkiinteistöille suunnatuista energiatehokkuuden parantamiseen ja korjausrakentamiseen tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä eri rahoitusmuodoista

Finnvera voi myöntää ilmasto- ja ympäristölainaan suomalaisten pk-yritysten vihreän ja kestävän siirtymän investointeihin. Tämä laina sopii pk-yrityksille, jotka edistävät esimerkiksi uusiutuvien energianlähteiden käyttöä, energiatehokkuutta, ympäristön kannalta kestävien materiaalien käyttöä, siirtymistä kiertotalouteen tai vähäpäästöiseen talouteen. Ilmasto- ja ympäristölainaa voidaan myöntää esimerkiksi investointeihin.

Ota yhteyttä

  • Ota meihin yhteyttä ja varaa aika tapaamiseen. Käydään yhdessä läpi yrityksenne tilanne, pohditaan sopivia toimenpiteitä ja selvitetään mahdollisuudet rahoituksen saamiseen.

Antti Alasaari
Yritysneuvoja
Antti Alasaari

- Toimivat yritykset, omistajanvaihdokset
- Aluevastuu: Laihia, Isokyrö

Olav Nylund
Yritysneuvoja
Olav Nylund
- Toimivat yritykset, aloittavat yrittäjät
- Aluevastuu: Maalahti, Vöyri