Tietopalvelu

Oinen Vaasa

Vaasan seutu lukuina

Tältä sivustolta löydät Vaasasta ja Vaasan seudusta erilaisia tilastoja, jotka koskevat esim. väestöä ja työllisyyttä eri mittarein ilmaistuna sekä tilastotietoa alueen vetovoimaisuuteen liittyvistä tekijöistä. Yksi osa tilastoista käsittelee aluetalouteen liittyviä tunnuslukuja sekä yritysten toiminnasta kertovia tilastoja.

Vaasan seudun kuntiin kuuluvat Vaasa, Isokyrö, Korsnäs, Laihia, Maalahti, Mustasaari ja Vöyri. Joissakin tilastoissa on mahdollisuus valita näkymä yksittäisistä Vaasan seudun kunnista. Graafin oikeassa yläkulmassa on alasvetovalikko, josta kuntanäkymän voi vaihtaa.

Jos graafi ei näy kokonaan, voi sivun kokoa muuttaa sivuasetuksista lähennä/loitonna -toiminnolla. Jos graafi näkyy vain osittain, sivun viimeisen graafin alla on harmaa alapalkki, jolla graafia voi liikuttaa sivusuunnassa.

Liikuttamalla hiirtä graafin kuvan päällä, saa kyseisestä graafista yksityiskohtaisempaa tietoa.

Kussakin tilastonäkymässä on lyhyt selitys, mistä kyseinen graafi kertoo. Tilastojen yhteydessä on myös mainittu, milloin ne on viimeksi päivitetty. Parhaiten tilastot näkyvät tietokoneen näytöltä. Mobiilissa osa graafeista näkyy vain osittain tai taulukkoa joutuu siirtämään graafin alaosassa olevalla sivupalkilla.

Olemme sisällyttäneet joihinkin graafeihin tietoja muista kaupungeista, jolloin on helppo tehdä vertailuja eri alueiden välillä. Verrokkikaupungit (Tampere, Oulu ja Lappeenranta) on valittu niiden profiilinsa perusteella; ne ovat elinkeinorakenteeltaan samantyyppisiä, yliopistokaupunkeja tai muuten kehitykseltään mielenkiintoisia.

Tutustu siis Vaasan seutuun tilastojen valossa – löydät varmasti paljon mielenkiintoista tietoa.

Tilastoja ylläpitää Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK.