SAS lyssnade på Vasas önskelista

11.05.2015

Trots turbulensen i flygbranschen har flygbolaget SAS sedan 1992 oavbrutet haft en förbindelse till Västra Finland. Från Vasa flyger SAS bland annat fyra gånger per dag på vardagar till Stockholm och därvia har Vasaregionen en förbindelse till SAS eget ruttnätverk samt via flygbolagsalliansen Star Alliance till globala nätverk. En förbindelse som i synnerhet företag i Vasaregionen gillar.

Wahlstrom Bjorkenheim 1 400pxAnders Wahlström från SAS och Riitta Björkenheim från VASEK.

I diskussionstillfället som ordnades i Vasa 11.5 i samarbete mellan SAS och Vasaregionens Utveckling Ab VASEK deltog Anders Wahlström som tillträtt sin post som SAS försäljningsdirektör för Sverige och Finland och nyckelkundchef Tuomas Kankaala tillsammans med ett antal personer med inflytande i regionens näringsliv. Syftet med diskussionsmötet var att ge regionens företag möjlighet att kunna påverka SAS framtida strategier när det gäller flygtrafiken till och från regionen.

Mötesdeltagarna lyfte fram synpunkter och gav kommentarer som SAS antecknade. Ett av de väsentligaste var behovet att få större flyg från Vasa, eftersom det finns gott om passagerare men det saknas platser och vissa gånger har man varit tvungen att använda andra färdmedel. Att förbindelsen med Köpenhamn lades ned var en besvikelse och man ansåg att resetiderna blivit längre på grund av bortfallet. Deltagarna föreslog också att Vasa kunde fungera som SAS testunderlag för nya rutter. Annat som lyftes fram var regionens turismutbud och vilka paketeringsbehov som skulle kunna skapas. Därtill efterlystes skräddarsydda lösningar i chartertrafiken.

– Trots att SAS regionorganisation har förnyats, fortsätter Tuomas som vår kontaktperson och allt det praktiska fortsätter som det varit, påminner VASEKs logistikexpert Riitta Björkenheim.

Tuomas Kankaala från SAS berättade att SAS val att flyga till Vasa inte är någon slump utan förbindelsen har vuxit i takt med regionens tillväxt. – Det finns ingen orsak att göra ändringar på rutten som behövs och behovet består. Tvärtom är vårt syfte att utveckla och förstärka rutten Vasa-Stockholm.

SAS i Vasa 400pxGemensam utveckling fortsätter i god anda och så fortsätter också dialogen i det praktiska arbetet. Just nu bearbetas Finlands flygstrategi och en väsentlig del av den är betydelsen av direkta förbindelser.

– Vi är stolta över den här flygförbindelsen och därför är företagen med och utvecklar den, säger Peter Källberg, projektchef på VASEK. – Även för besöksnäringen i nejden är det viktigt att Vasa finns med på de stora flygbolagsalliansernas kartor.

 

Närmare information

Peter Källberg, projektchef VASEK
040 844 2058

Riitta Björkenheim, logistikexpert VASEK
044 512 6612

 



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera