Vasaregionens livskraftsstrategi 2016 - 2020

I arbetet deltar Vasa, Korsholm, Vörå, Malax, Korsnäs, Laihela, Storkyro och kommunernas gemensamma utvecklingsbolag VASEK.

Läs mer

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av kommunerna i Vasaregionen.

Bolagets huvuduppgifter är näringslivsrådgivning, regionutveckling och marknadsföring av regionen.

Nya företagare
Nyföretagscentrum Startias konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet.
Befintliga företag
Har du frågor och funderingar om företagande och ditt företags framtida utveckling? Vi hjälper till - konfidentiellt och kostnadsfritt!
Börja i tid
Tänker du gå i pension eller sälja ditt företag? Någon standardlösning för ägar- och generationsskiften finns tyvärr inte men hjälp kan alltid fås. Bekanta dig också med Börja i tid -guiden.
Info- och diskussionstillfälle
Juridiken inom resebranschen 6.4.2017

Bekanta dig med VASEKs tjänster
Läs mer

Vi är aktiva även i sociala medier - Följ oss!
Superstark banneri 970px
Superstark Gym
I höstas inledde Superstark Gym sin verksamhet i Smedsby, Korsholm. Samboparet Carolina Beijar och Daniel Grimseid valde att göra business av sin egen hobby när de flyttade från Norge tillbaka till Finland.
Under luppen
Chili banneri 970px
Chili – passion och specialitet
Följer man Jeppovägen i Pensala hittar man en för våra trakter unik och – kan man säga – riktigt ”het” form av växthusodling. Här berättar Yvonne Björkholm historien bakom sin passion och företagsidé med en egen chiliodling.
Under luppen
Temite banneri 970px
Temite servar och utvecklar för industrin
Intill Kyro älv i Merikart ligger företaget Temite som har specialiserat sig på reparation av maskiner och utrustning till industrin i Vasa.
Under luppen
Rinta banneri 970px
Rinta Rottingilla
Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar. Det är Tarja Rinta, 56, från Storkyro ett bevis på. I september grundade hon företaget Rinta Rottingilla, med en verksamhetsidé som förenar all hennes yrkeserfarenhet under ett och samma koncept.
Under luppen
Soutu3 banneri
Soutu Finland Oy
Laihela-företaget Soutu Finland Oy har specialiserat sig på båttillbehör i form av årklykor samt fästen och tillbehör till dessa. Produkterna gjuts i aluminium i egna produktionsutrymmen och har beviljats den finländska nyckelflaggan-symbolen.
Under luppen
AL Consulting banneri
AL Consulting
Mitt i Molpe öppnade Annette Östman och Linda Backgren-Holm i dagarna egen bokföringsbyrå. När de fick höra att det råder brist på bokförare i trakten såg de nya möjligheter öppna sig.
Under luppen
PAV 3 banneri 2
Petalax Elbyrå - PAV Oy Ab
Med snart 50 verksamhetsår bakom sig har Petalax Elbyrå, numera PAV Oy Ab, skaffat sig många ben att stå på. Arbetsfältet omfattar hela landet, men även marknaderna utomlands.
Under luppen
Susankirppis banneri 970px
Susan kirppis
Att gå på loppis har alltid varit ett stort intresse för Susanna ”Susa” Jokinen från Tervajoki. När ett ”eget” loppis på orten skulle säljas, stod Susa inför ett vägskäl. Skulle hon ta över och bli egen företagare?
Under luppen
Snickars3 600px 2
Snickars Deli
Hos mången Österbottning är Snickars Deli’s goda fisk- och skaldjursröror ett stående inslag på bordet under jul, påsk, midsommar och andra högtider. Rörorna, som tillverkas i Norra Vallgrund, säljs från Oravais i norr till Närpes i söder.
Under luppen
Suklaaparatiisi banneri 970px
SuklaaParatiisi
Anne Nymark har nu i vår tagit fram tre olika produkter för Världsarvet Kvarkens skärgård. I produktfamiljen ingår chokladpraliner med havtornslikör, försedda med Kvarken-logon, en chokladplatta med torkade havtorn samt ”Rising Stones” – ”stigande stenar”.
Under luppen
OravaisTurf banneri
Oravais Turf
På Oravais Turf har man odlat rullgräsmatta sedan 1982. Odlingsytorna uppgår idag till 40-50 hektar varav en tredjedel skördas varje år.
Läs mera
Jatekuljetus 970px banneri
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus Oy
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus är ett familjeföretag och regionens enda privatägda återvinningsstation.
Under luppen
turvatekniikka 970px
Pohjanmaan Turvatekniikka
Pohjanmaan Turvatekniikka har specialiserat sig på olika säkerherhetslösningar för näringslivet samt den offentliga sektorn.
Under luppen
Nisula 970px banneri
Työkaluvalmistus Nisula Oy
Työkaluvalmistus Nisula Oy förser industrin – både i Vasaregionen, övriga Finland och utlandet – med skräddarsydda och specialtillverkade stans-, extruderings- och formverktyg.
Under luppen

Hittade du inte vad du sökte?
Kontakta oss

Besök VASEK - Vi finns till för företag
Besöksadress: Nedre torget 1 A, 65100 Vasa, 3.vån.