Vasaregionens Utveckling Ab VASEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av kommunerna i Vasaregionen.

Bolagets huvuduppgifter är näringslivsrådgivning, regionutveckling och marknadsföring av regionen.

Nya företagare
Nyföretagscentrum Startias konfidentiella och avgiftsfria service hjälper dig att starta och vidareutveckla egen affärsverksamhet.
Befintliga företag
Har du frågor och funderingar om företagande och ditt företags framtida utveckling? Vi hjälper till - konfidentiellt och kostnadsfritt!
Börja i tid
Tänker du gå i pension eller sälja ditt företag? Någon standardlösning för ägar- och generationsskiften finns tyvärr inte men hjälp kan alltid fås. Bekanta dig också med Börja i tid -guiden.
Företagsregister
Företag verksamma i Vasaregionen. Sök produkter, tjänster eller samarbetspartner. Företagare, uppdatera ditt företags kontaktuppgifter!

Bekanta dig med VASEKs tjänster
Läs mer

Det händer på VASEK - Aktuellt
  • Alla
  • Nyheter
  • Pressrum
  • Artiklar
Vi är aktiva även i sociala medier - Följ oss!
Rinta banneri 970px
Rinta Rottingilla
Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar. Det är Tarja Rinta, 56, från Storkyro ett bevis på. I september grundade hon företaget Rinta Rottingilla, med en verksamhetsidé som förenar all hennes yrkeserfarenhet under ett och samma koncept.
Under luppen
Soutu3 banneri
Soutu Finland Oy
Laihela-företaget Soutu Finland Oy har specialiserat sig på båttillbehör i form av årklykor samt fästen och tillbehör till dessa. Produkterna gjuts i aluminium i egna produktionsutrymmen och har beviljats den finländska nyckelflaggan-symbolen.
Under luppen
AL Consulting banneri
AL Consulting
Mitt i Molpe öppnade Annette Östman och Linda Backgren-Holm i dagarna egen bokföringsbyrå. När de fick höra att det råder brist på bokförare i trakten såg de nya möjligheter öppna sig.
Under luppen
PAV 3 banneri 2
Petalax Elbyrå - PAV Oy Ab
Med snart 50 verksamhetsår bakom sig har Petalax Elbyrå, numera PAV Oy Ab, skaffat sig många ben att stå på. Arbetsfältet omfattar hela landet, men även marknaderna utomlands.
Under luppen
Susankirppis banneri 970px
Susan kirppis
Att gå på loppis har alltid varit ett stort intresse för Susanna ”Susa” Jokinen från Tervajoki. När ett ”eget” loppis på orten skulle säljas, stod Susa inför ett vägskäl. Skulle hon ta över och bli egen företagare?
Under luppen
Snickars3 600px 2
Snickars Deli
Hos mången Österbottning är Snickars Deli’s goda fisk- och skaldjursröror ett stående inslag på bordet under jul, påsk, midsommar och andra högtider. Rörorna, som tillverkas i Norra Vallgrund, säljs från Oravais i norr till Närpes i söder.
Under luppen
Suklaaparatiisi banneri 970px
SuklaaParatiisi
Anne Nymark har nu i vår tagit fram tre olika produkter för Världsarvet Kvarkens skärgård. I produktfamiljen ingår chokladpraliner med havtornslikör, försedda med Kvarken-logon, en chokladplatta med torkade havtorn samt ”Rising Stones” – ”stigande stenar”.
Under luppen
OravaisTurf banneri
Oravais Turf
På Oravais Turf har man odlat rullgräsmatta sedan 1982. Odlingsytorna uppgår idag till 40-50 hektar varav en tredjedel skördas varje år.
Läs mera
Jatekuljetus 970px banneri
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus Oy
Pohjanmaan Hyötyjätekuljetus är ett familjeföretag och regionens enda privatägda återvinningsstation.
Under luppen
turvatekniikka 970px
Pohjanmaan Turvatekniikka
Pohjanmaan Turvatekniikka har specialiserat sig på olika säkerherhetslösningar för näringslivet samt den offentliga sektorn.
Under luppen
Nisula 970px banneri
Työkaluvalmistus Nisula Oy
Työkaluvalmistus Nisula Oy förser industrin – både i Vasaregionen, övriga Finland och utlandet – med skräddarsydda och specialtillverkade stans-, extruderings- och formverktyg.
Under luppen
MinunMin Banneri
MINUN \ MIN
Det har gått drygt ett år sedan Nea Aspholm och Elina Kaukonen öppnade dörrarna till sin livsstilsbutik – MINUN \ MIN - på Vasaesplanaden.
Under luppen
Stenbrytaren 9 rajattu970px
Restaurang Stenbrytaren
Bor eller befinner du dig i Korsnäs och det är lunchdags, är Stenbrytaren det självklara valet. Restaurangen som försett Korsnäsborna och förbipasserande med lunch i många år, ägs sedan sex år tillbaka av Jenny Ekström.
Under luppen
VS Relax Banneri
VS Relax
VS Relax är som en liten oas där du kan samla dina vänner eller dina medarbetare i företaget för både möten och konferenser eller en social kväll med bastu och simning.
Under luppen
Adelbragd 970px
Känn historiens vingslag på restaurang Ädelbragd
Ädelbragd vid Oravais slagfält är en upplevelserestaurang där besökarna bjuds på middagar och festligheter i genuin 1700-tals miljö.
Under luppen
Nemoy banneri 970px
Nemoy - Finlands neuroterapi Ab
Den traditionella, psykiatriska vården i Finland grundar sig i huvudsak på enbart medicinering och samtalsterapi, trots att andra, nya metoder finns att tillgå. Detta blev startskottet till företaget Nemoy, som ifjol grundades i Vasa.
Under luppen
Kyro 2 750px
Kyrö Distillery Company
De har har synts en hel del i media – och inte att undra på. Att Finland kan stoltsera med ett rågwhiskydestilleri, och att det dessutom ligger i Österbotten, är värt en del uppmärksamhet.
Under luppen

Hittade du inte vad du sökte?
Kontakta oss

Besök VASEK - Vi finns till för företag
Besöksadress: Nedre torget 1 A, 65100 Vasa, 3.vån.