SAS kuunteli VAAsan toivomuslistaa

11.05.2015

Lentoalan turbulenttisuudesta huolimatta lentoyhtiö SAS:lla on jo vuodesta 1992 alkaen ollut jatkuvasti pysyvä Länsi-Suomen yhteys. Vaasasta SAS lentää mm. arkisin neljä kertaa päivässä Tukholmaan, ja sitä kautta Vaasan seudulla on yhteys SAS:n omaan reittiverkostoon sekä Star Alliance -lentoyhtiöallianssin kautta globaaleihin verkostoihin. Yhteys, josta erityisesti Vaasan seudun yritykset pitävät.

Wahlstrom Bjorkenheim 1 400pxSAS:n Anders Wahlström ja VASEKin Riitta Björkenheim.

SAS:n ja Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin yhteistyössä järjestämään keskustelutilaisuuteen Vaasassa 11.5. osallistui helmikuussa tehtäväänsä astunut SAS:n Ruotsin ja Suomen myyntijohtaja Anders Wahlström ja avainasiakaspäällikkö Tuomas Kankaala sekä joukko seudun elinkeinoelämän vaikuttajia. Vapaamuotoisen keskusteluiltapäivän tarkoituksena oli antaa seudun yrityksille mahdollisuus vaikuttaa seudulle saapuvan ja lähtevän lentoliikenteen osalta SAS:n tuleviin strategioihin.

Tilaisuudessa osallistujilta nousi varteenotettavia toiveita ja palautetta, jotka SAS kirjasi ylös. Yhtenä tärkeimmistä nähtiin paikkamäärien lisääminen Vaasasta lähteville lennoille – matkustajia olisi, mutta paikkoja ei aina, jolloin on jouduttu turvautumaan muihin kulkuvälineisiin. Kööpenhaminan yhteyden lakkautus oli ollut pettymys ja sen reittivalikoimasta poisjäännin nähtiin pidentäneen matkustusaikoja. Osallistujilta tuli myös ehdotus siitä, että Vaasa voisi toimia SAS:n testausalustana uusien reittien suhteen. Myös Vaasan seudun matkailun tarjoamat mahdollisuudet nousivat pinnalle paketoimistarpeineen. Lisäksi esitettiin räätälöityjä avauksia charterliikenteeseen.  

– Vaikka SAS:lla alueorganisaatio on uudistunut, meidän yhteyshenkilönämme jatkaa tuttu Tuomas, ja käytännön toiminta pysyy ennallaan, muistuttaa VASEKin logistiikka-asiantuntija Riitta Björkenheim.

SAS:n Tuomas Kankaala kertoi, että SAS:n valinta lentää Vaasaan ei ole sattumaa vaan yhteys on kasvanut seudun kasvun myötä. – Ei ole syytä tehdä muutoksia reitille, jonka tarve on ja pysyy. Pyrkimyksenä on päinvastoin kehittää ja vahvistaa Vaasa-Tukholma reittiä.

SAS i Vasa 400pxYhteistä kehittämässä jatketaan hyvässä hengessä, ja dialogi jatkuu käytännön työssä. Parhaillaan työstetään Suomen lentostrategiaa, ja siinä oleellisessa osassa on suorien yhteyksien merkitys.

– Me olemme ylpeitä tästä lentoyhteydestä ja siksi yritykset ovat mukana kehittämässä sitä, sanoo Peter Källberg, projektipäällikkö VASEKilta. – Myös seudun matkailuelinkeinon kannalta on tärkeää, että Vaasa on mukana suurten lentoyhtiöallianssien kartoilla.

 

Lisätietoja

Peter Källberg, projektipäällikkö VASEK
040 844 2058

Riitta Björkenheim, logistiikka-asiantuntija VASEK
044 512 6612



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää

Uusia, mutta tuttuja kasvoja VASEKin hallitukseen

04.04.2024 | Uutiset
Yhtiön vuoden 2023 kokonaisliikevaihto oli 2,42 miljoonaa euroa ja voittoa tavoittelemattoman yhtiön vuoden 2023 tulos oli runsaat 12 tuhatta euroa voitollinen. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin 3.4.2024 pidetyssä yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
Lue lisää

Kalastajana kokopäiväisesti – vapaus monien haasteiden keskellä

02.04.2024 | Uutiset
On varhainen maaliskuun aamu ja Kim Ömossa Molpessa valmistautuu lähtemään jäälle kokemaan verkkoja. Meri – oli se sitten jäässä tai avovettä, tyynellä tai myrskyssä – on ollut hänen työpaikkansa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin hänestä tuli kokopäiväinen ammattikalastaja perustettuaan yrityksensä K-Fishing.
Lue lisää

EnergyWeek 2024 houkutteli ennätysmäärän kävijöitä

25.03.2024 | Uutiset
EnergyWeek 2024 keräsi edellisviikolla jälleen kerran Vaasaan ennätysmäärän kävijöitä seminaareihin ja messutapahtumiin.
Lue lisää

Vaikuttavuusmalli kuvaa innovaatioekosysteemityötä

21.03.2024 | Uutiset
Vaasan ekosysteemisopimuksen toimijat ovat laatineet vaikuttavuuspolun, joka kuvaa ekosysteemisopimuksen tavoitteita, panoksia ja toimenpiteitä sekä onnistumisia ja miten niitä mitataan.
Lue lisää

Anniskelulupa edellyttää toiminnan omavalvontaa

18.03.2024 | Uutiset
Ravintola- tai kahvilayrittäjä Suomessa tarvitsee useita erilaisia lupia ja asiakirjoja toimintansa harjoittamiseen laillisesti. Mikäli ravintola tai kahvila aikoo tarjoilla yli 2,8-prosenttisia alkoholijuomia, tarvitaan anniskelulupa, joka oikeuttaa alkoholin anniskeluun.
Lue lisää