Elokuusta 2018 lähtien Merenkurkun neuvosto hallinnoi yhdessä neljän muun hankekumppanin eli Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Hanken Svenska handelshögskolanin, Uumajan kunnan ja Höga Kusten Destinationsutveckling AB:n kanssa viidentoista organisaation rahoittamaa kolmevuotista hanketta. Rajat ylittävän yhteistyön tavoitteena on saada Merenkurkun alueelle lisää näkyvyyttä ja houkutella lisää kävijöitä. Tämä Destination Kvarken -hanke on saanut EU-rahoitusta Interreg Botnia-Atlantican kautta.

– Hankkeen avulla lisäämme ja vahvistamme alueen pienten ja keskisuurten matkailuyritysten yhteistyötä, jotta voisimme seudullamme tarjota ainutlaatuisia rajat ylittäviä matkailutuotepaketteja. Konkreettisia toimenpiteitä ovat mm. että nämä seudun vientikypsät yritykset tekevät yhteistä tuotekehittelyä yhdessä alueellisten matkailuorganisaatioiden kanssa. Hankkeen avulla tuotepaketteja markkinoidaan laajemmalle yleisölle sekä kansallisilla että kansainvälisillä messuilla, työpajoissa ja myös digitaalisesti, kertoo Merenkurkun neuvoston hankejohtaja Marianne Sjöström.

Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on yhteisen ja tehokkaamman markkinointityön avulla lisätä niiden kotimaisten ja ulkomaisten matkanjärjestäjien määrää, jotka sisällyttävät alueen ohjelmatarjontaansa. Lisäksi pyritään herättämään median kiinnostus matkakohteita kohtaan näkyvyyden lisäämiseksi sekä matkanjärjestäjien että priorisoitujen markkinoiden loppuasiakkaiden tavoittamiseksi. Kestävä matkailu ja tasa-arvoisuus ovat hankkeessa tärkeitä arvoja.

– Aikaisemmassa rajat ylittävässä hankkeessa on käynyt ilmi, että isompi alue, joka sisältää matkan kahteen eri maahan tekee matkakohteesta houkuttelevamman sekä matkanjärjestäjille että loppuasiakkaalle. Destination Kvarkenissa hyödynämme näitä oppeja, Sjöström jatkaa.

– Liikenneyhteydet ja erityisesti Merekurkun laivayhteys Wasaline antaa sekä kansallista että kansainvälistä kilpailuetua. Merenkurkun alueelta löytyy hyödyntämätöntä potentiaalia; matkanjärjestäjät näkevät alueemme erityisen kiinnostavana, koska pitkän matkan päästä matkustavat haluavat mielellään kokea kaksi maata käydessään Pohjoismaissa, Merenkurkun neuvoston johtaja Mathias Lindström lisää.

Lue Merenkurkun neuvoston tiedote kokonaisuudessaan

VASEKilta hankkeessa on mukana projektipäällikkö Peter Källberg.

 

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Archipelago Attractions, Matkailuyrittäjät tiedon kautta kasvuun, Destination Kvarken

Intrerreg BA FI RGB

 

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle