Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen

Kun suunnittelee yrityksen perustamista ja mietinnässä on jo jonkinlainen liikeidea, oman yrityksen suunnittelua voi jatkaa Lissu-liiketoimintasuunnitelmatyökalun avulla. Asiakkaiden tarpeisiin kehitetty työkalu auttaa käymään läpi ja pohtimaan kaikkia tarvittavia asioita. Samalla myös liikeidea jalostuu, sillä liiketoimintasuunnitelma auttaa jäsentämään itselle sen, mitä on tekemässä ja sen jälkeen siitä on myös helpompi kertoa muille. Liiketoimintasuunnitelma on työkalu ensisijaisesti itselle, mutta se on myös väline esimerkiksi rahoitus- ja starttirahahakemuksia varten.

Lissu fiNäkymä liiketoimintasuunnitelmaa täyttäessä

Tässä käymme kohta kohdalta läpi, mitä liiketoimintasuunnitelmaan kirjataan ja mitä erityisesti tulee ottaa huomioon jokaisen osion kohdalla.

Pikaohje Lissun käyttöön

  1. Tapaa yritysneuvoja, jolta saat Lissu-tunnukset TAI hanki tunnukset itse Lissun sivulta.
  2. Täytä omat tietosi.
  3. Luo liiketoimintasuunnitelma ja täytä kaikki osiot.
  4. Voit työn edetessä tarvittaessa pyytää tarkistuspyyntöä yritysneuvojalta, jos tarvitset apua suunnitelman täyttämisessä.
  5. Käy liiketoimintasuunnitelman lopullinen versio läpi yritysneuvojan kanssa.
     

Liiketoimintasuunnitelman osa-alueet

Liiketoimintasuunnitelma koostuu kahdeksasta osiosta, joiden alle lukeutuu erilaisia alaosioita. Klikkaa auki se osio, josta haluat lisätietoa.

Affärsidé, orsak till att du startar eget företag, vision

  • Skriv allra först in basuppgifterna i affärsverksamhetsplanen, det vill säga affärsidén, orsaken till att du startar eget företag och vision, dvs vilka målsättningar har du för din verksamhet på lång sikt (tillväxt, internationalisering, nya produkter/tjänster, arbetstagare mm).
  • Beskriv affärsidén kort och koncist –  ett enda ord kan räcka, till exempel "pizzeria".
  • Beskrivningen av affärsidén kan också ses som en slags slogan som berättar om företagets grundidé, till exempel "pizzabuffé för hela familjen".
  • Det kan finnas flera orsaker till att starta ett företag, men den vanligaste anledningen är nog att den som funderar på att bli företagare har sett att det finns en efterfrågan på affärsidén. Den egna affärsidén kan rentav lösa något problem.
  • Det är i varje fall viktigt att affärsidén, orsakerna till att starta ett företag och vision är tydliga för dig själv och att skriva ner dessa i affärsverksamhetsplanen hjälper till att göra affärsidén klarare.
‹ Takaisin