SAS överraskade flygresenärer med morgonkaffe och en enkät

09.09.2014

VASEK gör utvecklingsstrategiskt arbete gällande passagerartrafik. För att stöda arbetet öppnade VASEK en enkät om Vasa flygplats och de flygförbindelser som far från Vasa. Nu har alla de som använder Vasa flygplats möjlighet att påverka utvecklingen och arbetets tyngdpunkter. Även flygbolaget SAS deltog i arbetet genom att samla åsikter från tisdagsmorgonens resenärer. De fick svara på den elektroniska enkäten om flygförbindelser, destinationer och tidtabeller. SAS bjöd också resenärerna på morgonkaffe.

– Med enkäten vill vi kartlägga åsikter om flygförbindelser från Vasa. Vi vill också samla utvecklingsidéer, samt andra idéer angående flygresandet från Vasa. Flygplatsen är flygresans start- och slutpunkt och spelar därför en viktig roll i resandet, så vi hoppas få även kommenterar om Vasa flygplats och dess service. Flygplatsen har förnyats och ser väldigt snygg ut idag, men det är alltid bra att få nya utvecklingsidéer, berättar logistikexpert Riitta Björkenheim från VASEK.

Vaasa Parks vd. Ulla Mäki-Lohiluoma (i mitten) var på väg till Helsingfors och tackade ja till morgonkaffet som Tuomas Kankaala bjöd. Anna Måtts (till vänster) fyller i Mäki-Lohiluomas svar på enkäten.

Försäljningschef Tuomas Kankaala från SAS kom också tidigt på morgonen till flygplatsen för att hälsa på flygresenärerna.

– Det är alltid bra röra sig bland kunderna och höra vad de tycker. Med hjälp av enkäten som VASEK gjort får vi en bra uppfattning om hur kunderna upplever flygresandet från Vasa. Sedan får vi se hur vi kan svara på responsen, ler Kankaala.

 

 

 Anna Måtts från VASEK samt Ari Aaltonen och Tuomas Kankaala från SAS hälsade på morgonens flygresenärer.

Tisdagsmorgonens händelser lyfte ett leende på de tidiga flygresenärernas läppar. Det bjudna morgonkaffet piggade upp och den insamlade responsen var huvudsakligen positiv. Det önskas mera direkta flyg från Vasa och flera förbindelser speciellt till morgonens och eftermiddagens tidtabeller.

Enkäten om flygresandet kan hittas på adressen www.vasek.fi/startsida/ eller via denna direkta länk: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1212449&chk=3T8E47PB Det går att svara på enkäten fram till den 21.9.

Bland alla de som svarat på enkäten utlottas två flygbiljetter till Stockholm. Biljetterna erbjuds av SAS.

 

 

Gungstolarna i den förnyade, ljusa Vasa flygplats erbjuder en möjlighet att slappna av en stund innan flyget avgår. 

 

Närmare uppgifter

Riitta Björkenheim
riitta.bjorkenheim@vasek.fi



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera