SAS lyssnar på kundernas kommentarer och önskemål

01.09.2015

SAS Vaasassa2Flygbolaget SAS bjöd måndagen 24.8 lunch för sina Eurobonuskunder på guld- och diamandnivåer på Vasa flygstation och presenterade den kommande säsongens flygutbud och tidtabeller.

– Vi fick väldigt bra kommentarer. Några personer hade till och med kört över 100 kilometer för att komma till vår tillställning, berättade Key Account Manager Tuomas Kankaala nöjt.

– Kunderna önskade mer kapacitet i synnerhet på veckosluten, eftersom de vill utnyttja SAS goda förbindelser också för sin fritidsresande. Speciellt viktigt är det för passagerarna att nå destinationer med så få mellanlandningar som möjligt. Därför är rutten Stockholm–Hong Kong som startar i höst och rutterna Stockholm–Los Angeles och Köpenhamn/Oslo–Miami intressanta för Vasa, för från Vasa kommer man dit med bara en eller två mellanlandningar, berättar Anders Wahlström, försäljningsdirektör för Finland och Sverige.

Nytt och betydande är också nya och större ATR-flygplan som kommer att öka passagerarkapaciteten med till och med 10 procent per vecka. Till att börja med kommer två större plan till rutten Vasa–Stockholm och i april 2016 blir det flera plan.

– Under hösten och våren kommer SAS att ta i bruk också fyra helt nya AirBus 330-flygplan för fjärrtrafiken. Dessutom utrustas alla SAS flygplan i fjärrtrafiken med helt nya kabiner före slutet av januari 2016, och det höjer resebekvämligheten till en fullständigt ny nivå, berättar Wahlström.

Hopp om att Vasa-Köpenhamn öppnas igen

SAS Vaasassa

Anna Måtts (till vänster), Gonzalo Pernas, Jasmin Utter från SAS försäljning,
Anders Wahlström, Tuomas Kankaala och Peter Källberg tapasivat Vaasassa.

På eftermiddagen mötte SAS representanter VASEKs Peter Källberg, som svarar för flygtrafiksutvecklingen, och logistikexpert Anna Måtts. De diskuterade Vasaregionens läge och signaler som flygbolaget i synnerhet borde beakta i sina planer.

– Antalet passagerare från Sverige har ökat speciellt under sommarsäsongen. Färjetrafiken visade rekordsiffror och de olika hotell- och nöjesparkpaketen intresserade svenskarna. Kanske SAS också skulle kunna tänka på ett paket som kombinerar flyget till Vasa och färjeresan till Umeå. Då skulle man kunna uppleva två städer på en och samma resa, dryftade Måtts.

– Vi kommer att börja så småningom uppdatera flygstrategin för Vasaregionen och i den kommer sannolikt också charterflygen vara starkt presenterade. Det finns efterfrågan och intresse för dem i regionen samtidigt som det finns en tillräckligt bred kundbas. Nu flyger många charterflyg till bekanta stranddestinationer men exempelvis någon europeisk stad eller Billund, även i kortare serier, skulle säkert vara intressant, försäkrar Källberg.

SAS representanter dömde inte direkt ut det ofta förekommande önskemålet om återöppnandet av rutten Vasa-Köpenhamn. Flygpassagerare från Vasaregionen är intresserade framför allt av de utmärkta anslutningsmöjligheterna som Köpenhamn erbjuder. Gonzalo Pernas, Network Manager Intrascand & Finland Strategy & Network på SAS, lovade att de ekonomiska förutsättningarna för rutten studeras.

Närmare uppgifter:
Tuomas Kankaala
SAS
Tuomas.kankaala@sas.fi
050 336 3880

Peter Källberg
Vasaregionens Utveckling Ab VASEK
peter.kallberg@vasek.fi
040 8442058



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera