Företagstjänsterna turnerade i kommunerna

14.02.2017

amparikuva 600px2Korsholm, Malax, Vasa, Storkyro, Laihela, Vörå och Korsnäs. På de här orterna stannade VASEK och Startias turné i januari-februari för att ordna en minimässa med temat företagstjänster. I minimässorna medverkade TE-byrån, NTM-centralen, Finnvera, lokala företagarföreningar samt Aktion Österbotten och Yhyres, beroende på orten där de verkar.

– Vi ville föra ut information om offentliga, avgiftsfria företagstjänster till våra kunders hemknutar, berättar Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster på VASEK. – I dag hittar man mycket information på webben men för de flesta av oss är det enklare att ta emot information ansikte mot ansikte och samtidigt har man ju möjlighet att ställa sina frågor och träffas med andra företagare i kommunen.

Tommi Antti Laihialla 500pxStartias direktör Tommi Virkama och företagsrådgivare Antti Alasaari på minimässan vid kommunhuset i Laihela.

Minimässan arrangerades kvällstid på kommungårdarna och i andra lokaler dit det var lätt att komma.

– Det inte alltför lätt att få folk att delta i evenemang så därför tog vi hjälp av hinkar för att kunna locka så många som möjligt. Det var behändigt att bära en hink på armen och dessutom var det lätt att samla alla broschyrer i den. Många hade redan tänkt ut vad de ska använda hinken till: att göra islyktor, samla honung eller att ha sandningsgrus i, fortsätter Nydahl.

Företagsrådgivare Olav Nylund, som började på VASEK på hösten 2016, tyckte om minimässans koncept:

– Turnén var en positiv grej. Deltagande samarbetsparterna fick ett flertal nya uppdrag och mässan intresserade också förbipasserande. Diskussionen var livlig och fortsatte också efter mässan under flera av kvällarna. Och det var ju bara bra!

Olav 500pxFöretagsrådgivare Olav Nylund ställer i ordning montern på minimässan i Korsnäs.

En hel del träffar och möten bokades på minimässan och saker som redan hade påbörjats diskuterades vidare. Minimässorna samlade folk i alla åldrar; den yngsta var säkerligen den 5 veckor gamla babyn i vagnen och dessutom deltog flera som hade generationsskifte i tankarna, både de som tänkte överlåta sitt företag och de som skulle ta över. Mässan besöktes också av många som planerade att bli företagare och några som hade tänkt på faktureringsföretag.

 

Företagsrådgivning till startande företagare och existerande företag

Kunden kan med företagsrådgivaren komma överens om att träffas på vårt kontor på Nedre torg, hos kunden eller exempelvis på kommungården, där företagsrådgivarna har också mottagning. Kontaktpersonerna

Vasa
Sari Saarikoski, tfn 040 558 60 58

Korsholm
Stefan Råback, tfn 050 590 25 25

Malax
Olav Nylund, tfn 040 548 43 34, mottagning i Malax

Vörå
Olav Nylund, tfn 040 548 43 34, mottagning i Vörå 

Laihia
Antti Alasaari, tfn 044 512 66 13, mottagning i Laihela

Isokyrö
Antti Alasaari, tfn 044 512 66 13, mottagning i Storkyro

Korsnäs
Kjell Nydahl, tfn 050 368 26 86, mottagning i Korsnäs

 

På våren 2017 arrangerar Nyföretagscentrum Startia Starta med Startia-infokvällar på tisdagar kl. 17.30–20 (kaffe 17.15). Alla som är intresserade av företagande är välkomna! Anmälan till info@vasek.fi eller per tfn 317 76 00.

Funderar du på att starta företag och vill ha personlig rådgivning? Boka tid till Startia



‹ Gå till "Nyheter"

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera

Nya men bekanta ansikten till VASEKs styrelse

04.04.2024 | Nyheter
Omsättningen för 2023 uppgick till 2,42 miljoner euro och det icke-vinstdrivande bolagets resultat för 2023 var drygt 12 tusen euro på plus. Vasaregionens Utveckling Ab VASEKs bolagsstämma valde 3.4.2023 följande personer till bolagets styrelse:
Läs mera