Taloudellinen suhdanne kääntyy laskuun. Toimialalla yleisesti menee huonosti. Yrittäjä sairastuu vakavasti. Muutama iso, kannattamaton urakka. Liian suuret investoinnit ja liian vähän asiakkaita.

Nämä kaikki ovat esimerkkejä syistä, joiden vuoksi yrittäjä on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja hakeutunut velkajärjestelyyn. Yritysneuvojat Antti Alasaari ja Kjell Nydahl neuvovat yrittäjiä, kun tavoitteena on velkojen järjestely ja kannattavan yritystoiminnan jatkuminen.

Yritysneuvonnassa voimme miettiä, miten toimintaa luotsataan kannattavaan suuntaan.

Fakta:

Velkaongelmiin joutuneen henkilöyhtiön (ky, ay) tai toiminimiyrittäjän elinkeinotoiminnan velat voidaan järjestellä, ja kannattava yritystoiminta voi jatkua, mikäli yritystoiminta on ollut melko pienimuotoista ja perustuu pääasiassa yrittäjän työpanokseen. Velkajärjestelyillä voidaan turvata niin yrittäjän itsensä kuin mahdollisten työntekijöidenkin työpaikat.

Velkajärjestelyyn hakeudutaan velkaneuvonnan kautta. Vaasan seudulla velkaneuvontapalveluita hoitaa Vaasan kaupunki. Velkaneuvonnasta pyydetään VASEKilta lausuntoa asiakkaan tilanteesta ja ohjataan asiakas VASEKille neuvontaan.

Katso myös:

Antti Alasaari
Yritysneuvoja
Antti Alasaari

- Toimivat yritykset, omistajanvaihdokset
- Aluevastuu: Laihia, Isokyrö

Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
Kjell Nydahl
- Omistajanvaihdokset, toimivat yritykset
- Aluevastuu: Korsnäs