Departures PetriPeter 600pxPetri Lampi ja Peter Källberg

Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi on tyytyväisenä alkavan charter-syksyn kynnyksellä. Vaasan lentoasemalta lähtevien 74 charter-lennon valikoima on monipuolinen, ja matkakohteina on tuttujen Las Palmasin, Kreikan, Kreetan ja Turkin lisäksi Mallorca, Teneriffa ja aivan uutuutena Kap Verde.

– Kap Verden saari Afrikan länsipuolella, hieman Kanarian saaria alempana, on päiväntasaajalla ja siten takuuvarmasti aurinkoinen kohde. Sinne lennetään marraskuussa, tammikuussa ja jälleen hiihtolomalla. Kevätpuolen tarjontaan on tulossa uusina Fuerteventura, Azorit sekä Kreikan Zakynthos.

– Hieman erilainen kohde kuten Kap Verde on hyvä lisä perinteisten kohteiden rinnalle. Jokaiselle on jotain, kuten esimerkiksi keväällä tuleva Fuerteventura, joka on hyvä kohde sporttiseen makuun, Lampi luettelee.

VASEKilla lentoliikenteen kehittämisestä vastaava Peter Källberg on tyytyväinen, että chartereille on kysyntää ja toivoo matkustajia myös hieman kauempaa:

– Seinäjoelta tulee edelleen kutsuliikenteenä lentobussi Vaasan lentoasemalle. Se on ollut suosittu liitäntäyhteys niin lomamatkailijoille kuin liikematkustajille. Ja lentoaseman palvelut ovat muutaman vuoden takaisten uudistusten jälkeen erittäin hyvät, turvatarkastuksen jälkeen voi nauttia vaikka aamiaisen lentoa odotellessa.

– On erittäin positiivista, että matkanjärjestäjät ovat huomanneet Vaasan seudun potentiaalin vapaa-ajan matkustamiselle. Petrin kanssa tapasimme kaikki matkanjärjestäjät matkamessuilla tammikuussa, ja kiinnostusta oli selvästi. Uskon, että chartereiden määrä vielä kasvaa ensi vuonna, Källberg vakuuttaa.

– Sunnuntaina lähti ensimmäinen syyskauden charter-lento, ja tänä vuonna niitä lähtee Vaasan lentoasemalta yhteensä yli 130. Keskikesää lukuun ottamatta joka viikolle löytyy joku lomalento suoraan Vaasasta. Melkein olisin toivonut, ettei juhannuksena alkanutta kuuden viikon taukoa chartereissa olisi ollut, kun kerran Suomen kesä oli nyt mitä oli. Mutta nyt syksyllä omalta kentältä pääsee siis takuuvarmasti aurinkoon, Lampi vakuuttaa.

Vaasan lentoasemalta lomalentoja järjestävät matkanjärjestäjistä TUI, Tjäreborg, Detur, Apollomatkat, Matkavekka ja Nazar.

Lampi muistuttaa myös joulun ja uudenvuoden tienoon neljästä Norwegianin lennosta:

– Vilkkaaseen joulusensonkiaikaan Tukholmaan lennettävät Norwegianin lennot ovat hyvä lisä vapaa-ajanmatkustajille ja kotiin joulunpyhiksi lentäville.

Lisätietoja
Petri Lampi, Finavia
040 555 1780

 

Peter Kjallberg
Peter Källberg
Projektipäällikkö
+358 40 844 2058
Matkailu; Vaasa

 

 

‹ Siirry "Tiedotteet"-sivulle