Ohjeita liiketoimintasuunnitelman laatimiseen

Kun suunnittelee yrityksen perustamista ja mietinnässä on jo jonkinlainen liikeidea, oman yrityksen suunnittelua voi jatkaa Lissu-liiketoimintasuunnitelmatyökalun avulla. Asiakkaiden tarpeisiin kehitetty työkalu auttaa käymään läpi ja pohtimaan kaikkia tarvittavia asioita. Samalla myös liikeidea jalostuu, sillä liiketoimintasuunnitelma auttaa jäsentämään itselle sen, mitä on tekemässä ja sen jälkeen siitä on myös helpompi kertoa muille. Liiketoimintasuunnitelma on työkalu ensisijaisesti itselle, mutta se on myös väline esimerkiksi rahoitus- ja starttirahahakemuksia varten.

Lissu fiNäkymä liiketoimintasuunnitelmaa täyttäessä

Tässä käymme kohta kohdalta läpi, mitä liiketoimintasuunnitelmaan kirjataan ja mitä erityisesti tulee ottaa huomioon jokaisen osion kohdalla.

Pikaohje Lissun käyttöön

  1. Tapaa yritysneuvoja, jolta saat Lissu-tunnukset TAI hanki tunnukset itse Lissun sivulta.
  2. Täytä omat tietosi.
  3. Luo liiketoimintasuunnitelma ja täytä kaikki osiot.
  4. Voit työn edetessä tarvittaessa pyytää tarkistuspyyntöä yritysneuvojalta, jos tarvitset apua suunnitelman täyttämisessä.
  5. Käy liiketoimintasuunnitelman lopullinen versio läpi yritysneuvojan kanssa.
     

Liiketoimintasuunnitelman osa-alueet

Liiketoimintasuunnitelma koostuu kahdeksasta osiosta, joiden alle lukeutuu erilaisia alaosioita. Klikkaa auki se osio, josta haluat lisätietoa.

Bokföring, resultatuppföljning, inköp och lager, prissättning, investeringar, finansiering, kalkyler

  • Den här delen fokuserar på ekonomiska prognoser: bokföring, finansiering, prissättning och investeringar.
  • En av företagarens viktigaste partner är redovisningskonsulten. Genom att outsourca bokföringen kan du fokusera på ditt eget kärnkunnande.
  • När det kommer till investeringar är det viktigt att fundera på hur mycket pengar du behöver för att ens kunna starta företaget och få i gång verksamheten. Varifrån kan du få finansiering?
  • Vid prissättningen bör du vara noggrann så att din egen företagsverksamhet blir lönsam. Din egen prissättning påverkas av såväl kostnader som konkurrenternas priser.
  • Den här delen innehåller också olika beräkningar: investeringskalkyl, kalkylmässig granskning av affärsidén, lönsamhetsberäkning och analys av kassaflödet.
  • Beräkningarna kan verka skrämmande vid första anblicken, men om det behövs hjälper företagsrådgivarna till med att fylla i dem.
‹ Takaisin