E12 Atlantica Transport

E12 Atlantica Transport -hanke laatii strategioita ja suuntaviivoja rajatylittävää kuljetussuunnittelua ja reittikehitystä varten sekä toteuttaa pilottiaktiviteetteja seudun yritysten kanssa kuljetusjärjestelmien puutteiden ja mahdollisuuksien selvittämiseksi.

Hanke käsittelee aiemmissa yhteistyöhankkeissa esille tulleita kysymyksiä työskentelemällä kolmen kokonaisuuden parissa: funktionaalinen kuljetusreitti, strategioita rajatylittävään suunnitteluun sekä tulevat yhteistyörakenteet.

Kuljetusjärjestelmän, kuljetusten kysynnän ja tulevan yritystoiminnan hyvä tuntemus on välttämätöntä, jotta rajatylittävät kuljetukset pystytään suunnittelemaan tehokkaasti. Kumppanuus laatii keskeisiä strategioita ja suuntaviivoja rajatylittävää kuljetussuunnittelua ja kestävää reittikehitystä varten. Perustana on kolmen maan infrastruktuurisuunnitteluprosessien kokoaminen, infrastruktuurisuunnittelun koordinointi sekä huolto ja ylläpito.

Tiedon ja yhteistyön kanavoinnissa elinkeinoelämän, innovaatioiden ja kuljetusten kehittämiseksi tarvitaan rajat ylittävä areena, jossa julkinen sektori, elinkeinoelämä ja korkeakoulut voivat kohdata, vaihtaa kokemuksia ja luoda pohjan uudelle yhteistoiminnalle.

Hankeaika: 1.1.2016-31.5.2018

Budjetti: 2 197 500 e

Hankkeen hallinnoija: Merenkurkun neuvosto (FI)

Muut hankekumppanit: Vaasanseudun Kehitys OY VASEK (FI), Vännäsin kunta (SE), Vindelnin kunta (SE), Lyckselen kunta (SE), Storumanin kunta (SE), Uumajan kunta (SE), Infrastruktur i Umeå AB (SE), MidtSkandia (NO), Rana Utviklingsselskap (NO)

Hankkeen sivusto

BotniaAtlantica FIN CMYK