Ampners vilja att växa övertygade Kasvupolkus domare i Vasa

10.06.2014

Det tillväxtsträvande företaget Ampner Oy belönades i Kasvupolkus final i Vasa. Finalen ägde rum i Västra Finlands designcentrum MUOVA tisdag 10.6.

Under våren deltog tio företag i Kasvupolku i Vasa, där de slipade sina tillväxtplaner ytterligare med vägledning av flera experter och företagsledare. Företagens uppmuntring och det stöd de fick sköttes med talkoanda. Tävlingens domare fick en svår uppgift då de skulle välja ut en vinnare bland de tio företagen.

- Deltagarna i Kasvupolku i Vasa var en väldigt intressant grupp olika företag. Det föregick en livlig diskussion innan vi lyckades välja ut en vinnare. Vi underströk speciellt företagens framtida tillväxtmöjligheter i våra val: tjänstens eller produktens utformning på minst den nationella marknaden, marknadernas potential, och företagsteamets förmåga, vilja och djärvhet att utvidga företaget, motiverar Vasa yrkeshögskolans rektor Tauno Kekäle, som fungerade som ordförande för tävlingens domare.

Vinnaren Ampner Oy har koncentrerat sig på att förena olika sorts energiproduktion med elnätverk. Företaget utvecklar helheter av tjänster samt egna produkter. Ampner är speciellt sysselsatt med vindkraft för tillfället. Verkställande direktör Pasi Törmänen är glatt överraskad över vinsten.

- Bland deltagarna fanns väldigt tillväxtorienterade företag som kunde påvisa deras konkreta tillväxt. Vi deltog i Kasvupolku för att hitta nya idéer angående marknadsföring och kommunikation, och det fick vi. Experterna ställde tuffa frågor och gav många utvecklande kommentarer, vilket öppnade våra ögon för sådant som vi inte hunnit tänka på i vardagen. På basis av de nya tankarna är förnyandet av vår kommunikation det första vi tar tag i, säger Törmänen.

Vinnaren av den regionala Kasvupolku tävlingen går vidare till den nationella Kasvu Open finalen och får ett pris på 3 000 euro. Både Törmänen och Ampners teknologichef Mika Jantunen förväntar sig fler utvecklingstips från Kasvu Open.

-Vi tror att den följande sparringsrundan kommer att vara ännu mer krävande. Vi åker dit för att lära oss, precis så som gjorde med Kasvupolku, försäkrar Törmänen och Jantunen.

Domarna för Kasvupolku i Vasa gav också ett hedersomnämnande till Oy Gambit Labs Ab tack vare den lönsamma verksamheten och det övertygandet teamarbetet. Som domare fungerade förutom Tauno Kekäle även Stefan Grönholm från Nordea, Juha Häkkinen från Österbottens handelskammare, Mikael Hallbäck från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Marko Koski från Suomen Yksityissijoittajat ry FIBAN och Jukka Suokas från Finnvera.

Kasvupolku i Vasa

Kasvupolku i Vasa är en del av den nationella Kasvu Open tillväxttävlingen för företag. Företag kan ansöka om att vara med i den nationella tävlingen fram till 13.6 via adressen www.kasvuopen.fi/osallistu. Totalt 18 företag ansökte om att delta i Kasvupolku i Vasa. Domarna valde ut tio företag på basis av deras ansökningar. Företagen får delta i Kasvupolku och Kasvu Open kostnadsfritt.

De tio företagen som deltog i Kasvuopen i Vasa var: Ketonen Oy, Cafe Farini Oy, SuklaaParatiisi Oy, Ampner Oy, Fixura Ab Oy, Vaasa VIICON Oy, Delektre Oy, Kuvamuisto Oy, Oilix® ja Oy Gambit Labs Ab.

Kasvu Opens nationella samarbetspartners är Nordea, Finnvera och Technopolis. Kasvupolku i Vasa stöddes även av Österbottens handelskammare, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Vasa yrkeshögskola.

Närmare information:

Tauno Kekäle, ordförande för domarna, Vasa yrkeshögskolans rektor, tel. 040 076 1619
Pasi Törmänen, verkställande direktör, Ampner Oy, tel. 050 561 2905
Sanna-Mari Hynninen, Kasvupolku, Bundle Oy, tel. 050 563 7780



‹ Gå till "Nyheter"

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera

Testa och använd – gör Artificiell intelligens till företagets assistent

23.04.2024 | Nyheter
Eran för artificiell intelligens har börjat, men vad menas egentligen med artificiell intelligens dvs.AI? Det var en av frågorna som diskuterades den 18 april på temadagen om artificiell intelligens som arrangerades i samarbete mellan Korsholms kommun, Korsholms företagare och VASEK i Korsholms kulturhus.
Läs mera

VASEK fräschade upp Vasas gator under Earth Day

23.04.2024 | Nyheter
För att fira den Internationella temadagen Jordens Dag, på engelska Earth Day, som firades den 22.4 samlade VASEKs personal totalt 12 påsar med skräp från Vasas gator. Talkot var en god gärning för naturen samtidigt som personalen fick vardagsmotion och en möjlighet att diskutera hållbarhetsrelaterade utmaningar.
Läs mera

Braincade vaskar fram innovationer

16.04.2024 | Nyheter
Triple Heat, Energy Oasis, Heated Match och Excess Heat Framework, fyra innovativa idéer som presenterades under Braincade där fokus låg på lågtempererad spillvärme. Ett event där kreativ brainstorming mixas med arkadspelande och som arrangerades genom projektet Bothnia Green Energy och Vasa universitet.
Läs mera

Nurminen Logistics utökar sin internationella verksamhet med en ny spårförbindelse i Sverige

15.04.2024 | Nyheter
Det finländska logistikföretaget Nurminen Logistics öppnar en ny spårförbindelse i Sverige. I samarbete med VÄTE Rail AB går den nya rutten via Haparanda och Umeå till Göteborg, Nordens största hamn.
Läs mera

Om du inte syns finns du inte – by Sand hjälper dig bygga ditt varumärke

11.04.2024 | Nyheter
För att ditt företag ska sticka ut i mängden och fånga intresse hos potentiella kunder behöver du en visuell identitet som skapar en enhetlig bild av ditt företag och ökar förtroendet för ditt varumärke. En snygg logo är en bra början men tar dig tyvärr inte så långt.
Läs mera