”Tervetuloa HEJMiin, kotiin” – uuden ravintolan yrittäjät tuomassa lisävipinää Vaasan kalasatamaan

30.07.2019

hejm3Ravintola HEJMin isossa salissa on 60 istumapaikkaa.

Kaikki on valmiina tiistaina 30.7. koittavia Kalastuksen talon virallisia avajaisia varten. Myös ravintola HEJMissä, joka kala- ja herkkupuoti Fiskdiskenin sekä Österbottens fiskarförbund rf:n toimiston tavoin sijaitsee Kalastuksen talossa, odotetaan innolla toiminnan todellista käynnistymistä.

HEJMin ideana on, että asiakkaat tuntisivat tulevansa kotiin, kuten nimikin jo kertoo (toim. huom. hejm = murteellinen muoto sanasta hem, koti).

– Emme kuitenkaan tahdo houkutella ainoastaan vaasalaisia asiakkaita, vaan kaikkia tämän seudun asukkaista aina koko maassa tai ulkomailla asti asuviin. Tahdomme nostaa esiin Vaasaa ruokakaupunkina, kertoo Simon Selin, yksi ravintolan yrittäjistä.

hejm2Michael Björklund, Simon Selin ja Mattias Åhman.

Kollega Mattias Åhman myötäilee ja paljastaa, miten ravintola aikoo erottautua kilpailijoistaan:

– Tavoitteemme on tarjota vieraillemme kokonaiselämys: henkilökohtaista palvelua, hyvää ruokaa, jonka alkuperä on tiedossa sekä fantastiset tilat, joissa on mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Yhdessä kolmannen osakkaan, Michael Björklundin ja ravintolapäällikkö Anna Lundbergin kanssa nelikko muodostaa kokonaisuuden, jossa kaikilla on oma vastuualueensa. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi he aikovat tarjota jokaiseen makuun jotain: niin liha-, kala- kuin kasvisruokaa modernilla silauksella. Raaka-aineissa suositaan lähituotettua.

hejm4Simon Selin, ravintolapäällikkö Anna Lundberg, hovimestari Jenny Björklund, Michael Björklund ja Mattias Åhman toivottavat kaikki tervetulleeksi HEJMiin.

– Mitä suurempi lähituotettujen tuotteiden kysyntä on, sitä suuremmaksi tarjonta kasvaa. Tuemme mielellämme lähituotantoa, Åhman toteaa.

HEJMin tilat soveltuvat monenlaiseen, sillä niihin sisältyy ravintolasali, baari, neuvottelutilat ja kattoterassi. Ensi kesänä myös laiturille rakennetaan terassi 70 – 100 hengelle.

Se että rannan tuntumassa on jo muitakin ravintoloita ei tunnu yrittäjistä uhkalta, vaan ennemminkin mahdollisuudelta. Kaikki ravintolat hyötyvät siitä, että alue tulee tunnetuksi useista ruokapaikoistaan.

– Täällä on loputtomasti mahdollisuuksia, Björklund väittää.

Lisävipinä kaupungin kauneimmaksikin kehutulla alueella ei varmasti olekaan pahitteeksi.

 

 ‹ Siirry "Yrittäjätarinoita"-sivulle