Katse länteen ja kohti kasvua

02.03.2020

JV Nortech Metal.Leikkaava työstö – sorvaus ja jyrsintä – muodostaa JV Nortech Metalin tuotannon perustan. Onnistunut lopputulos vaatii sekä modernia konekantaa että CNC-teknikoita, jotka hallitsevat ohjelmistot, koneet ja työkalut.

Vahva eteenpäin vievä draivi, keskittyminen innovaatioihin ja luovuuteen, jatkuva kehittäminen investointien kautta sekä vahvistetut strategiset kasvutavoitteet, jotka on myös konkretisoitu luvuiksi. Kaikki tämä on ominaista isokyröläisyritykselle JV Nortech Metal. Jatkuvan kehittymisen kautta yritys haluaa tulla oman alansa edelläkävijäksi.

Vuonna 1996 perustetulla yrityksellä on runsaat 40 työntekijää sekä kaksi tuotantohallia, joissa erilaiset komponentit koneisiin, moottoreihin sekä muihin prosessiteollisuuden sekä meriteollisuuden yksiköihin valmistetaan. Jorma Lähetkangas on toiminut nyt vajaa kolme vuotta yrityksen toimitusjohtajana.

– Yrityksen perustaja Jari Viertola on jo yrityksen perustamisesta lähtien tähdännyt kasvuun, ja nyt parin viime vuoden ajan meillä on myös ollut konkreettinen kasvustrategia olemassa, Lähetkangas kertoo.

JV Nortech 2Jorma Lähetkangas on kohta kolmen vuoden ajan toiminut JV Nortech Metalin toimitusjohtajana. Yrityksellä on 41 työntekijää ja se toimii kahdessa tuotantohallissa Isonkyrön teollisuusalueella.

Kasvustrategian mukaan vuonna 2022 liikevaihto nousisi 11 miljoonaan euroon, kun viime vuoden liikevaihto oli noin seitsemän miljoonaa euroa.

– Kasvu on joka vuosi ollut 10–15 prosenttia, ja näin se oli myös viime vuonna.  Tuollaisilla kasvuluvuilla kasvu on mahdollista pitää paremmin hallinnassa ja ennen kaikkea kannattavana. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että tällä samalla tahdilla emme tule saavuttamaan asetettuja tavoitteita, ja siksi pidämme nyt silmämme auki löytääksemme myös muita tapoja kasvaa. Yritysosto voi olla yksi vaihtoehto, Lähetkangas jatkaa.

Enemmistö yrityksen asiakkaista on nykyään kotimaisia, vaikkakin noin 95 prosenttia tuotteista menee sitten näiden asiakkaiden kautta vientiin. Yritys on nyt aloittamassa määrätietoista työtä laajentaakseen markkinoitaan, ensi kädessä Merenkurkun yli.

– Olemme uusineet kotisivumme, joista on nyt olemassa täydelliset versiot myös ruotsiksi ja englanniksi, ja kartoitamme parhaillaan etabloitumismahdollisuuksia Ruotsin pohjoisosista. Uumaja sijaitsee maantieteellisesti katsottuna lähempänä kuin esimerkiksi Jyväskylä, joten olisi tyhmää jättää huomioimatta siellä olevat mahdollisuudet, Lähetkangas toteaa.

JV Nortech Metal.Täällä valmistetaan komponentteja koneisiin, moottoreihin ja muihin prosessiteollisuuden sekä meriteollisuuden yksiköihin. Enemmistö asiakkaista on nykyään kotimaisia, mutta nyt yritys suuntaa katseensa länteen ja kartoittaa Pohjois-Ruotsin mahdollisuuksia.

Yritys etsii pääsiassa uusia, strategisia kumppaneita sekä jatkuvaan että säännölliseen yhteistyöhön.

– Suomessa tällainen etabloituminen vie noin vuoden, ulkomailla saa laskea aikaa menevän vähintään tuplasti. Realistisena tavoitteena on kuitenkin, että tämän vuoden aikana voidaan myydä pienempiä eriä ja testituotteita esimerkiksi Västerbottenin ja Norrbottenin alueelle, hän toivoo.

Jotta tavoitteisiin päästään, tarvitaan moderni konekanta. Siksi tehdään säännöllisesti investointeja, ja tässä tärkeänä kumppanina on VASEK.

– Yritysneuvoja Antti Alasaari on usean vuoden ajan auttanut meitä, kun on ollut aika hakea investointitukea. Olemme tästä avusta erittäin kiitollisia. Tukihakemusten byrokratia on sellaista, että siinä tarvitaan asiantuntija-apua. Olisi tylsää, jos tukimahdollisuudet menisivät sivu suun siksi, että itseltä on mennyt ohi joku pieni yksityiskohta, Lähetkangas lisää.

Yksi suurempi hakuprosessi saatiin maaliin vuodenvaihteessa.

– Olen monen vuoden ajan saanut seurata tätä kehittymistä, kun yrittäjä on pitkäjänteisesti keskittynyt kasvuun merkittävien ja myös työllistävien investointien kautta. JV Nortech Metalissa osataan hyödyntää olemassa oleva osaaminen ja myös lisätä osaamista. Strategiat yrityksen brändin kehittämiseen, asiakashankintaan ja kasvun lisäämiseen ovat vahvoja, ja yrityksen tulevaisuus näyttää todella lupaavalta, Antti Alasaari VASEKilta toteaa.

JV Nortech Metal.

 

Teksti: Anna Sand/bySand
Kuvat: Anna Sand sekä JV Nortech Metal
Suomennos: VASEK

 ‹ Siirry "Yrittäjätarinoita"-sivulle