Nyheter

Finansiering för ett nytt företag - så här kommer du igång

För att sätta igång din affärsverksamhet behöver du se till att du har en säker och tillräcklig finansiering. Frågan är var du kan ansöka om finansiering och hur du kan försäkra dig om att du får ett tillräckligt stort stöd för att kunna förverkliga din affärsverksamhet?

Kuvituskuva, rahoitus.

 

Boka tid till startrådgivning. Tillsammans går vi genom hur du ansöker om finansiering och vilka dokument du behöver!

Olika finansieringsalternativ

Innan du ansöker om finansiering för ditt nya företag är det viktigt att undersöka vilka alternativ som finns och hur lämpliga de är för din egen situation. De vanligaste finansieringskällorna är:

  • Eget kapital: du kan använda dina egna besparingar eller ditt eget kapital för att finansiera din affärsverksamhet.
  • Lån: banklån och lån med Finnveraborgen.
  • Investerare såsom ängelinvesterare, venture capital -företag eller andra investerare som vill investera i din affärsverksamhet mot en ägarandel.
  • Offentliga organisationer och finansieringsprogram, som erbjuder stöd för olika typer av företag.

Varje finansieringsalternativ har sina fördelar och utmaningar och det är viktigt att bedöma dem noggrant innan ett beslut görs. Företagsrådgivarna hjälper dig i de här funderingarna.

Läs mer om företagets finansieringsmöjligheter.

Förbered dig noggrant

När du har valt lämplig finansieringskälla behöver du se till att du har all information och alla bilagor du behöver för att kunna göra en grundlig ansökan.
De viktigaste sakerna som du bör ha med:

  • En klar och tydlig affärsplan där ditt affärskoncept, marknadsläget, konkurrensen, marknadsföringsplanen och finansieringsplanen tydligt framgår.
  • Ekonomisk information: ekonomiprognoser kopplade till affärsplanen såsom kassaflödesprognos, resultaträkning och balansräkning.
  • Nödvändiga siffror, intyg, affärsplanens bilagor och andra dokument som finansiären kan be om.

Tveka inte att be om hjälp för finansieringsansökan. Boka tid till start- och företagsrådgivningen så hjälper vi dig att få dokumenten i skick och att söka finansiering.

Boka tid till en företagsrådgivare.

 

Taggar: