Österbottniska företagens gemensamma popup-byrå öppnas 23.1 i Stavanger, Norge

13.01.2017

NordicGateway 1920x475px vs4Österbottniska företag har nu en möjlighet att erövra marknaderna i Norge – på riktigt på platsen. I Stavanger har man från och med 23.1 en popup-lokal som erbjuds till företagarnas förfogande. Lokalen kan användas som försäljningsbas eller bjuda in kunder till möten, avtalsförhandlingar eller kanske till produktdemonstrationer.

Idén om popup-kontoret kläcktes på Viexpo:

– Vi funderade på hur vi själv skulle kunna förverkliga vår närvaro i Norge. Olika popup-butiker är ofta populära och verksamhetsmodellen väldigt behändig. Vi bestämde att ta nya metoder i bruk och bjuda in även andra företag, berättar projektchef Riikka Ylikangas från Viexpo.

– I en stad som Stavanger är man, på grund av olje- och gasindustrin, van vid så kallade korttidslösningar, det vill säga att människor kommer och går i jämna mellanrum. Men affärer kan inte göras eller samarbetskontakter knytas på distans. Man måste vara närvarande och träffa nyckelpersoner ansikte mot ansikte, betonar Ylikangas.

För företagaren är användningen av popup-lokalen gratis, den erbjuds av projektet Nordic Gateway. Företagaren behöver bara ta sig till Norge.

– Vi hjälper företagarna att komma in på den norska marknaden, på ort och ställe. Och vi erbjuder även språkhjälp vid kundmöten. Popup-lokalen fungerar bra även för kontorsarbeten mellan olika möten, berättar Senior Business Advisor Lasse Pohjala från VASEK.

Popup-verksamheten fortsätter hela året, efter Stavanger har man en motsvarande möjlighet bland annat i Bergen, i Haugesund, i Trondheim, i Bodö och i Oslo, en månad åt gången.

Möjligheten till popup-lokalen erbjuds av VASEKs, Viexpos och Yrkesakademins gemensamma projekt Nordic Gateway, som är EU-finansierat. Målet med projektet är att hjälpa nya företag från Österbotten att komma in på de norska och svenska marknaderna. Med hjälp av projektet vill man skapa konkreta nätverk i olika branscher i olika delar av Norge och Sverige och förmedla information och kontakter till företag i Österbotten.

www.nordicgateway.fi > Bloggen

Närmare uppgifter

[contact_member,name=Riikka Ylikangas,id=25,details=Name]

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]



‹ Gå till "Nyheter"

Renergi Kick-off: Mot en hållbarare framtid med hjälp av cirkulär ekonomi

17.05.2024 | Nyheter
Det var stor förväntan i luften när över 30 experter och representanter för intressegrupper samlades för Renergis kick-off -evenemang i fågelbergets nya restaurang HÖK den 14.5. Evenemanget fungerade som en språngbräda till nytt tänkande och befrämjande av cirkulär ekonomi och stort intresse väcktes hos de deltagande företagarna, läroanstalterna och de övriga intressegrupperna.
Läs mera

En mer strategisk hamn

16.05.2024 | Nyheter
För närvarande pågår stora utvecklingsprojekt i Vasa hamn, och samtidigt pågår hela tiden planeringen för de kommande åren. Aktörerna inom projektet Framtidens hållbara och smarta hamn från VASEK och Kvarken Ports ordnade den 14 maj en hamnworkshop för att få största möjliga underlag för utvecklingen från branschens aktörer.
Läs mera

Synergifördelar och samarbetsplaner

15.05.2024 | Nyheter
Projektledarna för Ekosystemavtalsprojekten träffades för informationsutbyte den 14.5. Under tillfället fick ledarna för fjorton olika projekt berätta om projektets mål, framskridande, framgångar och utmaningar samt svara på frågor. Och det blev många frågor. Under förmiddagsträffen föddes såväl synergier som samarbetsplaner.
Läs mera

Företagarkassan är företagarens ekonomiska livlina

14.05.2024 | Nyheter
Hur lovande ditt företags framtid än verkar vara, har det, speciellt de senaste åren, blivit tydligt hur viktigt det är att ha något att falla tillbaka på när det oförutsedda händer. Som företagare är Företagarkassan den enda källan till inkomstrelaterad dagpenning ifall du blir arbetslös på grund av avslutad företagsverksamhet.
Läs mera

Trädgårdsintresset blev deltidssyssla

13.05.2024 | Nyheter
Efter en kylig och försenad vår är nu trädgårdssäsongen äntligen igång i Österbotten – något som Minna Saari i Tervajoki också märker som första årets företagare i just den branschen. Telefonen har gått varm de senaste veckorna och kalendern fylls med allt från beskärnings- till planteringsuppdrag.
Läs mera

Vi söker: Projektchef inom bygg- och infrasektorn

08.05.2024 | Nyheter
Vi behöver stärka våra resurser inom region- och företagsutveckling. Som projektchef kommer du att genomföra regionala utvecklingsprojekt inom bygg- och infrasektorn samt främja energieffektivitetsutvecklingen inom den byggda miljön. Det omfattar bl.a. att leda Regional Network towards Sustainable Construction 2025 -utvecklingsarbetet tillsammans med våra intressegrupper.
Läs mera

Bokföringsbyrån är fortfarande företagarens viktigaste partner

26.04.2024 | Nyheter
Nyföretagscentrum Startias expertpartner Kjell Ahläng från Convido besökte VASEK i april för att träffa företagsrådgivare. Under samtalet delade han med sig av bokföringsbyråernas hälsningar till nya företagare och andra företagskunder, samt förstås till företagsrådgivarna.Enligt Ahläng har de senaste utvecklingsstegen inom ekonomiprogram revolutionerat företagens bokföring:
Läs mera

Ett nätverk av experter visar vägen i marknadsföringsdjungeln

24.04.2024 | Nyheter
Möjligheterna med marknadsföring, och framför allt digital marknadsföring, är näst intill oändliga och de utvecklas konstant. Som företagare kan du lätt hamna i en situation där du på en kort tid behöver bygga upp en webbsida, komma i gång med Google-marknadsföring, skapa innehåll för dina kanaler och mycket annat.
Läs mera