VASEK 20 vuotta – yhteistyöllä merkittäviin tuloksiin

05.09.2023

1H6A8765VASEKin henkilökunta elokuussa 2023

Seitsemän Vaasan seudun kunnan omistama kehitysyhtiö Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK viettää yrittäjänpäivänä 5. syyskuuta 20-vuotisjuhlaansa. Vaasan seudun kunnat perustavat VASEKin vuonna 2003.

– Päätös perustamisesta tehtiin kuitenkin käytännössä jo vuonna 2001 Vaasan seudun haettua mukaan kansalliseen aluekeskusohjelmaan (AKO). Yksi ohjelman tärkeimmistä kohdista oli alueellisen elinkeino- ja kehitysyhtiön perustaminen, toimitusjohtaja Stefan Råback kertoo.

Osakassopimuksen mukaan kuusi kuntaa – Isokyrö, Laihia, Maalahti, Mustasaari, Vaasa ja Vähäkyrö – olivat alusta alkaen Vaasanseudun Kehitys Oy:n täysivaltaisia osakkaita. Jokaiselle kunnalle merkittyjen osakkeiden määrä ja niiden yhtiölle osoittama rahoitus määritettiin suhteessa kuntien asukaslukuihin. Neljälle kunnalle – Jurvalle, Korsnäsille, Oravaisille ja Vöyrille – merkittiin 10 kappaleen vähimmäismäärä osakkeita, ja ne ostivat tuolloin tarvitsemansa palvelut yhtiöltä. Nyt 20 vuotta myöhemmin VASEKin osakkaita ovat yhtenäisin rahoitusperustein nykyiset kunnat Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia ja Isokyrö.

– VASEK on nyt jo 20 vuoden ajan hoitanut seudulla kolmea päätehtäväänsä: yrityspalveluita, aluekehitystä ja seutuviestintää. Näiden 20 vuoden aikana maailma on muuttunut monin tavoin radikaalisti, VASEK on toiminnassaan silti onnistunut aina panostamaan uusiin ja kasvaviin strategisiin painopisteisiin elinkeinoelämän tarpeiden mukaisesti, Råback toteaa tyytyväisenä.

– Kuuntelemme aina tarkalla korvalla seudun ja asiakasyritystemme tarpeita ja toiveita ja mukautamme painopisteitä sen mukaisesti. Esimerkiksi korona-aikana suuntasimme kaikki mahdolliset resurssit yritysten taloudellisen tilanteen hallitsemiseen, tällä hetkellä taas panostamme esimerkiksi osaavan työvoiman saatavuuteen ja alueen opiskelijoiden sitouttamiseen Vaasan seudulle, Råback kertoo.

– VASEK on arvostettu yhteistyötaho ja haluttu kumppani seutumme yhteisessä kehittämistyössä, oli kyse sitten strategisesta suunnittelusta tai ihan konkreettisesta toimenpiteiden toteuttamisesta. 20 vuoden aikana on käynyt selvästi ilmi, että seudun yritykset tarvitsevat kehitysyhtiön tarjoamia palveluita niin hyvien kuin huonojenkin suhdanteiden aikana, hallituksen puheenjohtaja, Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry toteaa.

 



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää