IMG 3669 600pxToimitusjohtaja Caj Norrgårdin (kolmas vasemmalta) koolle kutsumalla markkinointiryhmällä on aina kokouksissa esityslista ja tekemisille asetetaan takarajat, jolla varmistetaan, etteivät ne jää muiden kiireiden jalkoihin. Vasemmalla Johan Lillqvist ja Kjell Nydahl, oikealla Ulf Ingberg.

Vöyriläinen Oravais Rökeri valittiin syksyllä 2016 mukaan VASEKin varjohallitustoimintaan. Varjohallitus kokoontui syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana kuusi kertaa. Aika pian yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl huomasi, että yrityksellä on tarvetta myös omalle markkinointiryhmälle:

– Yrityksessä on tehty jo paljon myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi, mutta mielestäni se kaipasi hieman enemmän suunnitelmallisuutta.

Oravais Rökerin markkinointiryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Caj Norrgård ja myyntijohtaja Johan Lillqvist sekä ulkopuolisina asiantuntijoina VASEKin Kjell Nydahlin lisäksi myös Ulf Ingberg ja Gunvor Häggman.

Toukokuun tapaaminen yrityksen tiloissa alkaa kehittelyssä olevan tuoteuutuuden maistelulla. Pian päästään esityslistan asioihin ja käydään ensimmäisenä läpi taloudellista tilannetta ja myynnin kehittymistä.

– Myyntimme on viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna edellä, mikä on todella hienoa huonosti käyntiin lähteneen alkuvuoden jälkeen. Ja kevään sää on ollut niin huono, että grillisesonkikin on myöhässä. Eli siihen nähden kasvu on yllätys, Johan Lillqvist toteaa.

Markkinointiryhmä käy kohta kohdalta läpi ajankohtaisia aiheita kuten erilaisia kampanjoita, myyntikatalogin päivittämistä, uudistettavia kyltityksiä sekä tarkastelee tuloksia, joita toteutetut radio- ja muut markkinointikampanjat ovat tuoneet. Lisäksi pohditaan mitä uutta voitaisiin keksiä. Suunnitelmia on paljon, ja vähän väliä Nydahl patistelee asettamaan deadline-päiviä:

– Tekemistä on aina liikaa, joten on ihan hyvä laittaa takarajoja tekemiselle, etteivät markkinointiponnistelut jää muiden kiireiden jalkoihin, hän muistuttaa.

Yritys on vähitellen siirtynyt muun muassa Ahvenanmaan ja Itä-Suomen markkinoille ja etsii nyt myynnistä vastaavia työntekijöitä näille alueille. Toimitusjohtaja Norrgårdin mukaan rekrytointi Itä-Suomen edustajaksi on viittä vaille valmiina.

Tapaamisessa käydään myös läpi keinoja tavoittaa uutta asiakaskuntaa muun muassa yritysmyynnin kautta. Nydahl ja Ingberg ehdottavat monenlaista. Osa ehdotuksista onkin jo toteutuksen asteella yrityksessä, osan ehdotuksista Norrgård kirjoittaa muistiin.

IMG 3670 300pxToimitusjohtaja Norrgårdin kehut tehokkaasta ja luotettavasta henkilökunnastaan kääntyy pian ikävämpiin asioihin. Oravaisten vastaanottokeskuksen kautta yritykseen töihin tullut työntekijä on palautettu kotimaahansa, eikä Norrgård ole kyselyistään huolimatta saanut selville, miten pidetty työntekijä saataisiin takaisin Suomeen:

– Hän oli erittäin taitava ja ahkera työntekijä, ja meillä olisi työn lisäksi hänelle asuntokin valmiina. Tietysti olemme huolissamme hänestä ja toivomme, että hän voisi palata meille töihin.

 

 Oravais Rökerin kahvipöydässä ei syödä pullaa vaan maistellaan herkullisia leikkeleitä.

 

 

 

 

Varjohallitus myös sinun yrityksellesi?

VASEK tarjoaa viidelle Vaasan seudulla toimivalle (ollut toiminnassa jo muutaman vuoden ajan) yritykselle maksuttoman varjohallituksen puolen vuoden ajaksi. Valituille yrityksille valitaan muutaman jäsenen varjohallitus, jonka kokoonpano riippuu yrityksen tilanteesta tai haasteista. Varjohallitukseen voi kuulua esimerkiksi VASEKin yritysneuvoja, taloushallinnon ammattilainen sekä jonkin alan asiantuntija, joka valitaan yksilöllisesti jokaiselle yritykselle. Yrittäjä voi halutessaan myös pyytää oman kirjanpitäjänsä mukaan varjohallitukseen.

– Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yrityksesi nykytilasta, minkä osa-alueiden osalta yritystäsi pitäisi kehittää tai kerro nykyisistä tai edessä olevista haasteista, johon toivot saavasi ratkaisun, kehottaa yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl.

Varjohallitusta kokeilevilta yrityksiltä odotetaan sitoutuneisuutta toimintaan, sillä yritys ja asiantuntijat tapaavat noin neljän viikon välein 5-6 kuukauden ajan.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen kjell.nydahl@vasek.fi.

Lue lisää: Varjohallituksesta potkua yrityksen kehittämiseen

 

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Yrityspalvelujohtaja
+358 50 368 2686
Omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, Korsnäs

 

‹ Siirry "Uutiset"-sivulle