Ruotsin markkinoille pyrkiminen on luonnollisinta aloittaa läheltä

08.02.2018

 Board
Jenny Åkermark, Linnéa Egnor Byström ja Magnus Wiklundin Ruotsista sekä Lasse Pohjala VASEKilta.

Cleantech Kvarken -hankkeen puitteissa käynnistettiin syksyllä 2017 Advisory Board -toiminta, jossa tavoitteena on solmia uusia liikekumppanuuksia energia- ja ympäristöalan yritysten välillä kummallakin puolella Merenkurkkua. Yritysneuvojat ja yrityskehittäjät Teknologiakeskus Merinovasta ja VASEKista ovat paikalla Örnsköldsvikissä, Uumajassa ja Skellefteåssa säännöllisesti aina muutaman päivän kerrallaan tapaamassa ruotsalaisia yrityksiä. Samalla tavoin yrityskehittäjät Ruotsin puolelta tulevat joka kuukausi Vaasaan parin päivän ajaksi tapaamaan Vaasan seudun yrittäjiä.

Tammikuun Advisory Board -päivään mahtui neljä tapaamista. Kaikki neljä yritystä olivat jo aiemmin viime vuoden puolella tavanneet ruotsalaiset yrityskehittäjät, ja nyt oli aika yhdessä Magnus Wiklundin, Jenny Åkermarkin ja Linnéa Egnor Byströmin kanssa käydä läpi, miten asiat ovat edenneet ja pohtia edelleen yrityksiä ja yhteyshenkilöitä, joita kontaktoida.

Lieskoski NylundMauri Lieskoski Geo-Pipelta ja Olav Nylund VASEKilta

Vaasalaisyritys Geo-Pipe GP Oy kehittää ja valmistaa tuotteita luontoon varastoituvan ilmaisenergian hyödyntämiseksi. Yrityksen perustaja Mauri Lieskoski haluaa hyödyntää Advisory Boardin tarjoaman mahdollisuuden laajentaa tuotteiden tunnettuutta Ruotsin puolella Västerbottenin alueella. Geo-Pipe GP:llä on myös tuotteiden valmistusta siellä.

– Meillä on kyllä myös jälleenmyyjä Tukholmassa, mutta tämäkin mahdollisuus täytyy hyödyntää, kun siihen annetaan mahdollisuus. Kaikenlainen apu otetaan kiitollisuudella vastaan tuotteiden saamiseksi markkinoille, koska uusien innovaatioiden tunnetuksi saaminen kestää, Lieskoski toteaa.

Wiklund nostaa tapaamisen aikana esiin ehkä yllättävänkin kohderyhmän eli erikoisrakennukset kuten vankilat:

– On tutkittu, että yhden vangin vedenkulutus vastaa kolmihenkisen perheen kulutusta. Voisiko Geopipen tuote mahdollistaa säästöjä kohteissa, joissa lämpimän veden tai lämmityksen kustannukset ovat suuret? hän pohtii.

MajaniemiRunsorissa sijaitsevan Ampnerin toimitusjohtaja Tapio Majaniemen mukaan yrityksellä ei ole aiemmin ollut resursseja pyrkiä Ruotsin markkinoille, mutta nyt on sen aika. Majaniemi olisi halukas tekemään matkan Ruotsiin tapaamaan samalla kertaa useampia potentiaalisia yhteistyökumppaneita:

– Toimivan laivayhteyden ansiosta vierailu Ruotsissa on helppoa, ja Ruotsin markkinoille pyrkiminen on luonnollisinta aloittaa läheltä eli Uumajasta. Mahdollisuuksia on ja siksi etsimmekin Ruotsista kumppania, jolla olisi halu kasvuun uuden liiketoiminnan kautta, Majaniemi toteaa.

Teollisen automaation yritys Norcar Automation valmistaa laitteita ja robotteja erilaisia tuotantolinjoja varten. Yritys on nyt perustamassa toimistoa Vaasan seudulle, ja myyntijohtaja Kim Högkvist tarttui tilaisuuteen tulla VASEKille juttelemaan mahdollisuuksista Ruotsin markkinoilla.

Åkermark ja Egnor Byström luettelevat Uumajan ja Örnsköldsvikin alueen yrityksiä, joilla voisi olla tarpeita automaatiojärjestelmille:

– Eräs yritys on muuttamassa uusiin tiloihin Örnsköldsvikin ulkopuolelle, heillä voisi olla tarvetta uusia tuotantolinjoja samassa yhteydessä. Mieleen tulee myös toinen yritys, joka on laajentamassa toimintaansa, Egnor Byström luettelee.

NorcarTapaamisen päätteeksi sovitaan, että parin viikon päästä palataan asiaan ja silloin Högkvist saa listan yhteyshenkilöistä, joita on jo alustavasti informoitu suomalaisyrityksen tuotteista.

Jos liiketoimintamahdollisuudet Ruotsissa kiinnostavat, ota yhteyttä VASEKiin niin sovitaan tapaaminen seuraavalle Advisory Board -päivälle!

 

[contact_member,name=Lasse Pohjala,id=15,details=Name]

Intrerreg BA FI RGB



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää