Kasvu Open: Pohjanmaalla voittoon Merius Oy, kunniamaininta Novafloorille

11.05.2017

C iPt5JXkAErC7q.jpg largePohjanmaan lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Merius Oy. Kunniamaininnan sai Novafloor Oy. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 51 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota kasvunnälkään sekä liiketoiminta- ja kansainvälistymispotentiaaliin.

Voittajayritys, vuonna 2003 perustettu kokkolalainen Merius Oy tuottaa suunnittelu-, konsultointi- ja projektinhallintapalveluja korkeaa teknologiaa apuna käyttäen teollisuusasiakkaille, jolloin ne voivat suunnitella ja toteuttaa investointinsa paremmin.

Tuomariston mukaan Merius Oy:n liiketoimintapotentiaali on huikea, sen liikeideassa on kansainvälistymispotentiaalia ja tähänastinen kasvukehitys vakuuttaa.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2007 perustettu vaasalainen Novafloor Oy, myy verkkokaupan kautta etupäässä kuluttajille lattianpäällysteitä. Tuomariston mukaan yritys paitsi täyttää valintakriteerit, sillä on vahva tuote ja myös yrittäjä Markus Myllymäen persoona vakuutti tuomariston.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös SK Protect, Jopox Oy, Kotek Factory Service Oy, Oy Intrading Ab /Akustiikkapalvelut ja Mesiel Oy, Kokkolasta, Oy Robotion Ltd ja Seger Marketing Oy Ab Kruunupyystä, BusinEsse Ab Pedersörestä, Termater Tila Vetelistä, Novafloor Oy, InMedi Oy ja Kiffel Oy Vaasasta, Brisa Ab Oy Pietarsaaresta sekä Ab Arctic Birch Oy Vöyriltä.

Tuomaristoon kuuluvat Jarl Sundqvist (Concordia), Jennie Elfving (Centria ammattikorkeakoulu), Anne Pesola (Kosek), Juha Häkkinen (Pohjanmaan kauppakamari), Johan Boholm (Raisoft Ltd), Asko Lamminen (Eleca), Tommi Virkama (Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK), Matti Manner (Prohoc) ja Tauno Kekäle (Vaasan ammattikorkeakoulu).

Pohjanmaan Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.-26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Lisätietoja
Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi

Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistavat Kokkolanseudun Kehitys Oy, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Vaasan ammattikorkeakoulu, Centria ammattikorkeakoulu, Eleca ja Keski-Pohjanmaan kirjapaino sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.

 

 

*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava&Bang Oy.

 

Kuva: Pohjanmaan Kauppakamari



‹ Siirry "Uutiset"-sivulle

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

Tilitoimisto on edelleen yrittäjän tärkein kumppani

26.04.2024 | Uutiset
Uusyrityskeskus Startian asiantuntijakumppani Kjell Ahläng, Convido käväisi huhtikuussa VASEKilla tapaamassa yritysneuvojia. Keskustelussa oli tilitoimistojen terveiset alkaville yrittäjille ja muille yrittäjäasiakkaille sekä tietysti yritysneuvojille. Ahlängin mukaan talousohjelmistojen viimeaikaiset kehitysvaiheet ovat mullistaneet yritysten kirjanpidon:
Lue lisää

Asiantuntijaverkosto näyttää tietä markkinoinnin viidakossa

24.04.2024 | Uutiset
Markkinoinnin ja ennen kaikkea digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet ovat lähes loputtomat ja kehittyvät jatkuvasti. Yrittäjänä saatat helposti joutua tilanteeseen, jossa sinun täytyy lyhyessä ajassa rakentaa sivusto, aloittaa Google-markkinointi, luoda sisältöä kanavillesi ja paljon muuta.
Lue lisää

Kokeile ja käytä – Tekoälystä assistentti yrittäjälle

23.04.2024 | Uutiset
Tekoälyn aikakausi on alkanut, mutta mitä tekoälyllä eli AI:llä oikein tarkoitetaan? Muun muassa tätä pohdittiin 18.4. Mustasaaren kunnan, Mustasaaren yrittäjien ja VASEKin järjestämässä tekoälyyn keskittyvässä teemailtapäivässä Mustasaaren kulttuuritalolla.
Lue lisää

VASEK siisti Vaasan katuja Earth Day:n kunniaksi

23.04.2024 | Uutiset
Kansainvälistä Maan Päivää, englanniksi Earth Day, vietettiin 22.4. ja sen kunniaksi, VASEK keräsi yhteensä 12 pussia roskaa Vaasan kaduilta. Teimme hyvän teon luonnolle samalla kun saimme hyötyliikuntaa ja pääsimme keskustelemaan vastuullisuuteen liittyvistä haasteista.
Lue lisää

Energy Academy -mentoriohjelmassa kehitetään osaamista

19.04.2024 | Uutiset
Energy Academy on 16 yrityksen ja organisaation yhteistyöverkosto, joka järjestää vuosittain mentorointiohjelman alueen korkeakouluopiskelijoille. Uusin, syksyllä 2023 alkanut ohjelma tarjoaa noin seitsemän kuukauden aikana noin 20 opiskelijalle ainutlaatuisen henkilökohtaisen mahdollisuuden osaamisen kehittymiseen ja verkostojen luomiseen työelämään.
Lue lisää

Nurminen Logistics laajentaa kansainvälistä toimintaansa uudella raideyhteydellä Ruotsissa

15.04.2024 | Uutiset
Suomalainen logistiikkayritys Nurminen Logistics avaa uuden raideliikenneyhteyden Ruotsissa. Yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa avattu reitti kulkee Haaparannan ja Uumajan kautta Göteborgiin, Pohjoismaiden suurimpaan satamaan.
Lue lisää

EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?

12.04.2024 | Uutiset
Riitta Björkenheimin kolumni Vaasa Insiderissä:
Lue lisää

Jos sinua ei huomata, et ole olemassa – by Sand auttaa rakentamaan yrityksesi tavaramerkkiä

11.04.2024 | Uutiset
Jotta yrityksesi erottuisi massasta ja asiakkaat innostuisivat juuri sinun palveluistasi tai tuotteistasi, sillä pitää olla visuaalinen identiteetti, joka antaa selkeän kuvan yrityksestäsi ja sitä kautta lisää luottamusta brändiisi. Hieno logo on hyvä alku, mutta se ei valitettavasti riitä pitkälle.
Lue lisää