Uutiset

Mjöli Bakery on Startian vuoden uusyrittäjä 2024 Vaasan seudulla

Uusyrityskeskus Startia on valinnut Vaasan seudun vuoden uusyrittäjäksi Mjöli Bakeryn (Bageri Eken Ab Oy). Yrityksen omistaja on määrätietoinen leipuri ja konditoriamestari Eva Marttila, joka on voittanut mitaleja luovilla ja ekologisilla artesaanileivillään. Mjölille yrityksenä on tunnusomaista sen yrittäjän suuri kiinnostus valikoiman ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

Mjolin henkilokunta ja omistaja seka Startian ja VASEKin edustajat

Mjölin leipomo ja kahvila tarjoilee artesaanileipää ja pullaa Vaasan keskustassa. Tuotteet paistetaan kiviuunissa ja nostatetaan perinteiseen tapaan. Yritys perustettiin vuonna 2021, kun Marttila otti ensimmäisen askeleen kohti unelmaansa perustaa oma yritys. Marttila oli mukana kehittämässä Aroma Bageri & Konditoria -artesaanileipomon palkittuja reseptejä, kun hänessä syttyi kipinä tälle työlle.

– Olen todella kilpailuhenkinen ja minulle on luontevaa ajatella uusilla tavoilla ja keksiä uusia ideoita. On oltava tavoite ja haasteita, jotka vievät eteenpäin. Mietin usein, että jos joku ei toimi, niin sitten se ei toimi, mutta jos en ole edes kokeillut, tulen myöhemmin katumaan sitä, Marttila sanoo ja jatkaa:

– Oli todella yllättävää, että pieni Mjöli sai näin hienon palkinnon, olemme niin kiitollisia ja ylpeitä.

Yrityksen perustamisvaiheessa Marttila sai Startian yritysneuvonnasta apua muun muassa eri hakemusten täyttämiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen.

– Marttilan asiantuntemus luomuartesaaniruoasta yhdistettynä hänen luovuuteensa ja rohkeuteensa kokeilla uusia innovaatioita on tehnyt Mjölistä vahvan ja mielenkiintoisen pelaajan alueen leipomo- ja kahvilatarjonnassa. Hänellä on juuri se innostus, jota tarvitaan menestyäkseen yrittäjänä, Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama sanoo.

Mjölillä on tällä hetkellä neljä työntekijää ja lisätyöntekijöitä vuokrataan myös aina tarpeen mukaan. Marttilalle mahdollisuus kehittää ideoita yhdessä työntekijöiden kanssa on ollut arvokasta ja hän korostaakin yrityksen hienoa tiimihenkeä. Isompi tiimi ja leipomon laajentaminen marraskuussa 2023 loi myös enemmän mahdollisuuksia tuotekehittelylle, mikä onkin Marttilan suurin kiinnostuksenkohde. Kahtena peräkkäisenä vuotena hänen luomuartesaanileipänsä on palkittu artesaaniruoan SM-kisoissa.

– Artesaaniruoalla tarkoitetaan pienimuotoista ainutlaatuisten tuotteiden valmistusta, joissa maku, laatu ja kestävyys ovat keskiössä. Tuotteemme valmistetaan pääasiassa paikallisista raaka-aineista, joita jalostetaan pienessä mittakaavassa ilman turhia lisäaineita , ja muun muassa raaka-aineiden tarkka hyödyntäminen ja uudelleenkäyttö näkyvät myös tuotteissamme, Marttila sanoo.

Seuraavana askeleena on laajentaa valikoimaa leivistä ja pullista myös kakkuihin. Marttila haluaa tarjota perinteisiä, herkullisia kerma- ja prinsessakakkuja, joissa on sitä pientä ekstraa.
– On hienoa nähdä, miten Marttila on lyhyessä ajassa onnistunut toteuttamaan unelmansa ja miten Mjöli on jo tässä vaiheessa luonut uusia työpaikkoja paikalliseen elinkeinoelämään, yrityspalvelujohtaja Kjell Nydahl korostaa.

Tagit: