Toimivaa yritystä ostaessasi sinun on tiedettävä yhtä paljon yrittämisestä kuin uutta yritystä perustettaessa.

Luo hyvä suhde myyjään, jotta sinun on mahdollista saada yrityksestä kaikki tarvitsemasi tieto. Myyjän kannalta kyse ei ole mistä tahansa kaupasta. Kenties kyse on hänen elämäntyöstään, joka on nyt siirtymässä toiselle.

Odota vielä hintaneuvottelujen kanssa. Tutustu ensin perusteellisesti yritykseen ja tutki omia edellytyksiäsi yrityksen toiminnan kannattavaan ja menestyksekkääseen luotsaamiseen. Se on tärkeintä tarjousta jättäessäsi. Hinnan päätätte sitten lopullisesti neuvotteluissa.

Käänny asiantuntevan neuvojan puoleen yrityksen hinnan määritystä varten. Tee talousarvio, jotta tiedät voitko harjoittaa kannattavaa yritystoimintaa ja maksaa ne lainat, jotka sinun on otettava. Talousarviosi osoittaa onko keskustelemanne hinta realistinen.

Oletko myymässä yritystäsi?

Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemaan oppaaseen "Yritys myyntikuntoon" on koottu omistajanvaihdosta harkitsevien yrittäjien tyypillisimmät kysymykset heidän ryhtyessään suunnittelemaan yrityksensä omistajanvaihdosta.

Ostajia kiinnostaa, millaista liiketoimintaa he voisivat yrityksesi nykyisen liiketoiminnan avulla tulevaisuudessa tehdä. Varmistaaksesi, että yrityksesi ja sen liiketoiminta kiinnostaa ostajia, on sinun tehtävä yrityksestäsi houkutteleva ostokohde – sellainen, joka tarjoaa yrittämisen mahdollisuuksia ja jolla on hyvät kehittymisnäkymät. Lue lisää oppaasta!

Kaupat päätetään aina kirjallisilla sopimuksilla!

Lue lisää:
Miksi ja miten ostaa toimiva yritys?
Ostettavan yrityksen analysointi?

Lähde:almi.se