Vuosikertomus 2021

097A1531

Merkillinen pandemiavuosi – vakavia haasteita, uusiutumista ja menestystä samanaikaisesti

Vuosi 2021 oli ensimmäinen kokonainen vuosi pelkkää koronapandemian aikaa, ja luonnollisesti sen vaikutukset toimintaamme olivat merkittävät. Yritysneuvonnan asiakastapaamisten aiheina olivat sekä yrittäjien erilaiset huolet ja haasteet, mutta myös toiminnan kehittäminen ja uuden luominen. Kuluneen vuoden aikana toimialojen väliset erot korostuivat pandemian vaikutuksien osalta, toisille syntyi suuria taloudellisia menetyksiä ja joillekin toisille avautui kasvumahdollisuuksia.

Eri alojen ja kokoluokkien yritykset ovat kohdanneet työvoimahaasteita, ja työvoiman saamiseen ollaankin panostettu muun muassa toteuttamalla markkinointi- ja rekrytointikampanjatoimia yhdessä Vaasan kaupungin ja työnantajien kanssa. Työtä yhdessä mittavan kumppaniverkoston kanssa jatketaan, jotta yritykset löytävät jatkossa tarvitsemansa osaavan työvoiman.

  • Lue lisää toiminnastamme vuonna 2021 alla olevien linkkien kautta

Yrityspalvelut

097A1201

VASEKin ja Uusyrityskeskus Startian vuosi 2021 oli vilkas, ja yritysneuvonnan teemoina toistui edelleen talousvaikeudet ja koronahaasteet, mutta myös kasvu, kehittäminen ja osaavan työvoiman löytämiseen liittyvät haasteet.

Yrityspalveluiden yhteenlaskettu asiakasmäärä (1 849) kasvoi muutaman prosentin vuoteen 2020 verrattuna (1 804). Pelkästään uusyrityskeskuksen puolella kasvua oli kuitenkin huikeat 29 %.

  • Lue lisää yrityspalveluistamme vuonna 2021 alla olevien linkkien kautta

 

 

VASEK piktogrammi ihminen sydan 2 RGB2
3 941
asiakaskontaktia
VASEK piktogrammi ihminen plus RGB2
1 849
yritystä ja asiakasta
VASEK piktogrammi lamppu RGB
196
perustettua yritystä

Aluekehitys

097A1552 rajattu

Ennätyksellinen määrä kehityshankkeita

Vuosi 2021 oli Ekosysteemisopimuksen toteuttamisen ensimmäinen vuosi. Liikkeelle lähdettiin kansallisella rahoituksella, ja yhdessä Teknologiakeskus Merinovan ja Vaasan kaupungin kanssa panostettiin GigaVaasa- ja EnergySampo -kehittämiskokonaisuuksiin.

Kehitysyhtiön oma hankekanta oli vuonna 2021 ennätyksellisen suuri. Hankkeita päättyi ja uusia alkoi vuoden aikana, enimmillään käytössä oli samanaikaisesti 20 ulkoisesti rahoitettua hankekustannuspaikkaa. Toteutettujen hankkeiden teemat olivat erittäin monialaisia, noudattaen yhtiön strategian painopisteitä ja alueen yritysten tarpeita.

  • Lue lisää
  • Tutustu meillä vuonna 2021 käynnissä olleisiin hankkeisiin sekä niiden toimenpiteisiin ja tuloksiin alla olevien linkkien kautta.
VASEK piktogrammi pylvasdiagrammi RGB2
580 tuhatta €
hankerahoitusta VASEKin toteuttamiin hankkeisiin
VASEK piktogrammi piirakkadiagrammi RGB
36,56 %
kuntien perusrahoituksesta VASEKin toteuttamiin hankkeisiin
VASEK piktogrammi piirakkadiagrammi RGB
15,15 %
kuntien perusrahoituksesta muiden toimijoiden hankkeiden kunnallisiin maksuosuuksiin ja vuosimaksuihin

Viestintä

Taloudellisia tietoja

VASEK piktogrammi pylvasdiagrammi RGB2
2,36 milj. €
kokonaisliikevaihto
VASEK piktogrammi rahasakki RGB3
1,59 milj. €
omistajakuntien rahoitus VASEKille
VASEK piktogrammi rahasakki RGB3
0,18 milj. €
muita tuloja omistajakuntien ja hankkeiden kautta saadun rahoituksen lisäksi