CJ0B1644 speeddating jukolux 640px

"Vi är inte efter någon måttlig tillväxt, utan söker stark internationell tillväxt genom EnergySpin", säger Global Director Sami Gräsbeck och Marketing Director Rainer Rönnback från Jukolux.

Företagen till EnergySpin –företagsacceleratorn valdes ut under urvalsdagarna i Vasa den 13–14.9. Följande företag blev utvalda till acceleratorn:

• Industrysim (Polen / Finland)
• Idealpore (Ukraina)
• Cleaner Future Oy (Finland)
• Jukolux (Finland)
• Exportin Oy (Finland)
• Fintras (Finland)
• Energysolaris (Moldavien)
• EHFE (Ryssland)

EnergySpin är en internationellt inriktad företagsaccelerator avsedd för startup- och tillväxtföretag som jobbar med energilösningar inom energibranschen och som söker stark global tillväxt.

Acceleratorn har nått en stor global popularitet redan vid ansökningsskedet, ansökningar kom från totalt 24 länder. 20 av de mest lovande startup-företagen kallades till urvalsdagarna.

Nya lösningar för affärsutveckling

Det slutliga urvalet av de företag som deltar i EnergySpin gjordes på urvalsdagarna, där startup-företag och representanter från partnerföretag träffade varandra för första gången. Under urvalsdagarna höll partners och startup-företag fördjupade diskussioner och utifrån detta bedömdes startup-företagens potential och lämplighet för acceleratorprogrammet.

Partnerföretagen hoppas att acceleratorn skall ge nya lösningar för att utveckla den egna verksamheten och även att hitta potentiella samarbetspartners.

Representanter från partnerföretagen gjorde det slutliga beslutet om vilka företag som blev utvalda till acceleratorn. Som urvalskriterier var tillväxtpotentialen, tillväxtambitioner och kompatibilitet.

CJ0B1212 markokoski 1600px

Marko Koski, projektledare för EnergySpin-acceleratorn

Tillväxt sökes genom acceleratorn

Under urvalsdagarna ordnades även en pitch, där startup-företag presenterade sig kort. Verksamheten i alla företag var starkt relaterad till förnybar energi och utnyttjande av innovativa energilösningar eller behandling av data.

Flera av startupföretagen hade ansökt till EnergySpin för att hitta investerare eller nya samarbetspartners. Det viktiga är att få företaget att växa.
- Vi är inte efter någon måttlig tillväxt, utan söker stark internationell tillväxt genom EnergySpin, säger Global Director Sami Gräsbeck och Marketing Director Rainer Rönnback från Jukolux.

Det tio veckor långa acceleratorprogrammet innehåller företagsspecifik handledning i planering av tillväxt, produktutveckling, kommersialisering, marknadsföring och kommunikation samt finansieringsfrågor. Acceleratorn kulminerar i startup-konferensen Slush i Helsingfors.

Bilder från urvalsdag 13.9


CJ0B1742 speeddating suurikuva640pxCJ0B1079 keskustelu danfoss 640px2

CJ0B1329 ladies 1600px2CJ0B1621 kajronnlund1600px2

mer information:

Marko Koski
Marko Koski
Företagsrådgivare
+358 50 561 5858
EnergySpin accelerator, innovationer, kapitalplaceringsverksamhet, FiBAN samarbete, start up / spin off -företagen

text: VASEK

bilder: Sami Pulkkinen

EnergySpin-acceleratorns verksamhet stöds och finansieras av företagspartnerna Danfoss, Wärtsilä, Yaskawa/The Switch, Vasa Elektriska, EY, Elisa, Tieto, Viria, Citec och VNT Management. Företagsacceleratorn är ett av utvecklingsprojekten inom Vasas tillväxtavtal och det genomförs i samarbete mellan Vasaregionens Utveckling Ab VASEK och Teknologicentret Merinova. Även Vasa stad och Österbottens förbund är involverade.

EnergySpin2

 

pohjanmaanliitonlogo kaksikielineni300RGB2

‹ Gå till "Pressrum"