Staffans Reklam Joakim Glasberg1Joakim Glasberg driver företaget Staffans Reklam Ab i Vörå, som specialiserat sig på reklamtejpning, skyltar och dekaler. Generationsväxlingen och det officiella namnbytet blev klara under 2018.

Under fjolåret genomfördes en generationsväxling vid före detta G.Staffans Uraffär i Vörå. Kjell Nydahl, direktör för företagstjänster på VASEK, har bistått företaget under processens gång. Ett officiellt namnbyte genomfördes samtidigt, och Staffans Reklam Ab drivs numera av Joakim Glasberg.

– Förutsättningarna för generationsväxlingen var goda eftersom Joakim redan var delägare i bolaget. Han var redan insatt i företaget och har själv drivit reklamsidan i många år, konstaterar Nydahl.

– Nydahl har bistått oss mycket väl i processen. Även av vår bokförare har vi fått många goda råd, tillägger Glasberg.

– Det lönar sig att börja fundera på en generationsväxling i god tid. Desto mer man hinner förbereda sig, desto smidigare går det. Tiden går fort och det lönar sig inte att skjuta upp saken, fortsätter han.

I deras fall drog processen ut eftersom det fanns ett butikslager som skulle utförsäljas.

– I övrigt var det en traditionell generationsväxling, tillägger Nydahl.

Staffans Reklam 6 wwwUnder både generationsväxlingen samt i samband med ansökan om investeringsstöd har Joakim Glasberg och hans föräldrar haft god hjälp av VASEKs tjänster. Nu görs en tillbyggnad för att skapa mer ändamålsenliga produktionsutrymmen.

En utbyggnad pågår nu och kommer att ge mer ändamålsenliga utrymmen och en effektivare produktion.

– Det kommer att ge oss möjligt att åta oss större projekt och uppdrag, berättar Glasberg.

För utbyggnaden har företaget ansökt om investeringsstöd – även här med hjälp av VASEK och Kjell Nydahl.

Familjeföretaget, som verkar i Vörå, grundades 1938 av Glasbergs morfar i form av en typisk lanthandel. När Glasbergs föräldrar tog över utvecklades butiken till en ur- och guldsmedsaffär, där bland annat olika idrottspriser utgjort en betydande del av försäljningen. Glasberg själv började arbeta i företaget 1993, och blev några år senare delägare samtidigt som företaget ombildades till aktiebolag.

– Jag hade utbildat mig till byggare och snickare, men då rådde lågkonjunktur i landet och det var dåligt med jobb i branschen. Eftersom jag alltid gillat att rita och även hade ett tekniskt intresse, köpte jag en dator med de ritprogram som fanns tillgängliga då, samt en vinylskärare. På den vägen är det.

Produktionen av reklammaterial – allt från den grafiska designen till färdig tejpning – har vuxit vartefter och man har specialiserat sig på olika typer av skyltar, reklamtryck, biltejpning och dekaler – ofta i storformat. Kunderna utgörs till 90 procent av små och medelstora företag, resterande andel är privatpersoner.

Närmare uppgifter:

Kjell Nydahl
Kjell Nydahl
Direktör för företagstjänster
+358 50 368 2686
Ett planerat ägarskifte, Korsnäs


Joakim Glasberg
Staffans Reklam Ab
0500-142490
info@staffans.fi

 

Läs mera om projektet Ett planerat ägarskifte

lippu ja tunnuslause svenska 300pxELY LA03 Logo SV B3 RGB 200px 72dpi 

 

‹ Gå till "Pressrum"