Vaasan lentoasema S6A1616Under hösten görs en marknadsföringskampanj om Vasa flygplats omfattande flygutbud och målgruppen är invånarna i Seinäjoki och närområdet.

– Vi vill påminna om att vi har mycket goda flygförbindelser, berättar Peter Källberg på VASEK, – för vi får ofta höra att många inte känner till ens våra direkta förbindelser till huvudstäderna.

Syftet med kampanjen är att nå både fritids- och affärsresenärer i Seinäjokiregionen. Både digitalt och printreklam kommer att göras. Kampanjen genomförs i samarbete med en reklambyrå och finansieras av olika aktörer i Vasaregionen.

Ökning i passagerarmängderna medför fler semesteralternativ

Från Vasa avgår fem flyg till Helsingfors på vardagar och upp till fyra direktflyg till Stockholm. På veckosluten finns flera avgångar till båda städerna. Sex researrangörer erbjuder charterresor från Vasa till semesterdestinationer och antalet charterflyg ökar stadigt: i år kommer det finnas ca 170 charteravgångar.

– För att kunna bredda utbudet och antal avgångar samt för att säkerställa en stabil tillväxt behöver vi nya passagerare, fortsätter Källberg.

Källberg är övertygad om att passagerarmängderna kommer att öka när marknadsföringskampanjen börjar verka och invånarna i Seinäjoki och närkommunerna bli bättre medvetna om utbudet.

– Det är ju bara knappt en timmes bilväg från Seinäjoki till Vasa flygplats och därför känns det lite konstigt att man skulle köra en mycket längre väg till flygfälten i södra Finland för att kunna ta flyget. Man kommer ju enkelt till alla avgående flyg med en beställningsflygbuss från Seinäjoki och efter resan kommer man hem på samma bekväma sätt bara man kommer ihåg att beställa busstransporten i förväg.

Närmare uppgifter

Peter Kallberg
Peter Källberg
Projektchef
+358 40 844 2058
Archipelago Attractions, Tillväxt genom information, Destination Kvarken

‹ Gå till "Pressrum"